Αν. Νεοκλέους: Επιβάλλονται οι νέες καινοτόμες υπηρεσίες για CYTA

Τα χαρακτηριστικά της νέας εποχής, στην οποία εισέρχεται η Cyta, περιγράφει μέσα από συνέντευξη του στο InBusinessNews ο νέος Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, Ανδρέας Νεοκλέους.
 
Αναλύει τους στόχους της Αρχής Τηλεπικοινωνιων Κύπρου και εξηγεί πως ο εμβολιασμός ενός ημικρατικού οργανισμού με χαρακτηριστικά από τον ιδιωτικό τομέα, θα τον βοηθήσει να μπει στην «κουλτούρα της αλλαγής». Επίσης, αναφέρεται αναλυτικά στην εξέλιξη του υπό εγκατάσταση νέου δικτύου Fiber-To-The-Home, το οποίο κάποιοι θα δουν να φτάνει στα σπίτια τους ακόμη και εντός του 2019.
 
Διαβάστε ακόμα: Ο καφές Pokka στο Laiko Cosmos
 
Ποιες οι προτεραιότητες σας ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta; Που θα εστιάσετε; Ποιες οι προκλήσεις στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική του οργανισμού;
Εντάσσομαι στη Cyta γνωρίζοντας καλά το περιβάλλον των τηλεπικοινωνιών. Είναι δεδομένο ότι οι προκλήσεις για όλους τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς είναι μεγάλες και δεν αναφέρομαι μόνο για αυτές που αφορούν στην τοπική αγορά. Η ιστορία, ο ρόλος, το μέγεθος και η ηγετική θέση της Cyta στην τοπική αγορά, της επιβάλλουν να στοχεύει σε κάτι περισσότερο από το να ανταποκρίνεται στις ραγδαίες αλλαγές που επιτελούνται στο χώρο. Η Cyta μπορεί  να καθορίσει την πορεία των αλλαγών στον τόπο μας και αυτό ακριβώς κάνει, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.  Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, οι άμεσοι στόχοι μας εστιάζονται στους ακόλουθους τομείς: στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Οργανισμού, στη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας πελάτη ώστε να επιτύχουμε ουσιαστική διαφοροποίηση στην αγορά, και, ταυτόχρονα, στην υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών για το ανθρώπινο δυναμικό. Οι ενέργειες αυτές θα εξελίξουν την εταιρική μας κουλτούρα και θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που έχει, τόσο η κυπριακή αγορά, όσο και η ίδια η χώρα μας, από τη Cyta.

Για πρώτη φορά τα ηνία του οργανισμού αναλαμβάνει πρόσωπο που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει πως η Cyta μπαίνει σε μια νέα εποχή;
Πέρα και πάνω από πρόσωπα, η ουσία είναι ότι η Cyta εισέρχεται δυναμικά σε μια νέα εποχή για πολύ συγκεκριμένους λόγους: Η υλοποίηση στρατηγικής σημασίας έργων υποδομής, του Fiber-To-The-Home, η εισαγωγή του 5G, η καθιέρωση της Cyta ως κόμβου διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Κύπρου είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πιστεύω ότι ο εμβολιασμός ενός ημικρατικού οργανισμού με χαρακτηριστικά από τον ιδιωτικό τομέα, θα βοηθήσει σε τομείς, όπως η προσήλωση στα οικονομικά αποτελέσματα, η ευελιξία, η αμεσότητα, ο πελατοκεντρισμός και οι γρήγορες αποφάσεις. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας που διαθέτει το προσωπικό, την αξιοπιστία που έχει κερδίσει η Cyta με το σπαθί της, αλλά και την τεχνολογική υπεροχή των δικτύων και των υποδομών της, δημιουργούν μια μοναδική συνταγή επιτυχίας, πάντα με σύνεση και ευθύνη του ρόλου και της αποστολής μας.
 
Διαβάστε ακόμα: Amara Hotel: Τρία πολυτελή εστιατόρια αλλάζουν τα δεδομένα
 
Ποια χαρακτηριστικά θα φέρει σε έναν ημικρατικό οργανισμό ένα νέο πρόσωπο;
Ένα νέο πρόσωπο σε οποιαδήποτε θέση, φέρνει μαζί του νέες ιδέες και διαφορετικές εμπειρίες. Πιστεύω ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας χρειάζεται να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της εξωστρέφειας, να έχουμε επιχειρηματική αυτοπεποίθηση και να τολμήσουμε να μπούμε σε νέους δρόμους. Να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας ταχύτερα και με διαφάνεια, ειδικά τις δύσκολες. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό, όμως, που μπορεί να φέρει ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία ενός οργανισμού είναι η ίδια η αλλαγή, ή αυτό που ονομάζω η κουλτούρα της αλλαγής. Από τις πρώτες κιόλας μέρες μου στη Cyta, έχω αντιληφθεί ότι ο κόσμος της δεν φοβάται την αλλαγή, αντιθέτως την καλωσορίζει. Και αντιλαμβάνομαι ότι αυτή είναι ίσως και μεγαλύτερη ευθύνη που επιφέρει ο ρόλος μου ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής: να διαχειριστώ την ανάγκη του προσωπικού για αλλαγή και να την εντάξω στην εταιρική κουλτούρα ολόκληρου του Οργανισμού, υλοποιώντας τις κατάλληλες ενέργειες. Άλλωστε, οι τηλεπικοινωνίες είναι ο κατ’ εξοχήν τομέας που ζει μέσα από την αλλαγή.
 
Σε μια εποχή που οι ιδιωτικές εταιρείες του τομέα ενισχύονται με κεφάλαια στρατηγικών επενδυτών, με ποιο τρόπο θα επιδιώξει η Cyta να διατηρήσει ή να επεκτείνει τα μερίδια της στην αγορά τηλεπικοινωνιών;
Η στρατηγική διαφοροποίηση της Cyta βασίζεται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Με την ανάπτυξη νέων δικτύων όπως το Fiber-To-The-Home και το 5G, η Cyta βρίσκεται ανάμεσα στις 20 πρώτες εταιρίες παγκοσμίως που είναι σε θέση να παρέχουν συνδέσεις υπερ-υψηλών ταχυτήτων, τόσο μέσω του δικτύου οπτικών ινών, όσο και μέσω των υποδομών της κινητής τηλεφωνίας. Ταυτόχρονα, σε έναν άλλο τομέα, οι ενέργειες αναβάθμισης των διεθνών δορυφορικών και υποθαλάσσιων συνδέσεων, καθιερώνουν και ενισχύουν τη Cyta ως ένα αξιόπιστο τηλεπικοινωνιακό κόμβο παροχής χονδρικών υπηρεσιών στην Ανατολική Μεσόγειο. Όμως, εκείνο που πλέον καθορίζει το μέλλον ενός οποιουδήποτε οργανισμού, δεν είναι μόνο η τεχνολογική του εξέλιξη. Το στοιχείο που θα αλλάξει το 'παιχνίδι' είναι να καταφέρουμε να βρούμε νέους ρόλους στη ζωή των πελατών μας πριν τους βρουν οι ανταγωνιστές μας. Προκειμένου να αριστεύσουμε επιχειρηματικά, επιβάλλεται να επικεντρωθούμε σε νέες καινοτόμες υπηρεσίες που αλλάζουν την καθημερινότητα των πελατών μας και μας καθιστούν απαραίτητους συμμέτοχους στη βελτίωση της ζωής τους.
 
 
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του project Fiber Optic, ενός από τα μεγαλύτερα έργα στο τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο;
Οι πρώτες εγκαταστάσεις του δικτύου οπτικών ινών, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης των εθνικών τηλεπικοινωνιακών υποδομών μέχρι σήμερα, είναι ήδη γεγονός. Η οπτική ίνα, ως ένα ολοκληρωμένο εθνικό δίκτυο,  έχει φτάσει με επιτυχία στο εσωτερικό των υποστατικών των πρώτων πελατών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά απαιτητικό έργο εθνικής σημασίας και στόχος παραμένει η σταδιακή σύνδεση 180.000 υποστατικών σε όλη την Κύπρο, με το 60% του έργου να ολοκληρώνεται μέσα σε τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Cyta, ξεκίνησε σε πρώτη φάση η εγκατάσταση της οπτικής ίνας σε περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων, σε όλες τις επαρχίες. Το έργο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να επιτευχθεί η κάλυψη ολόκληρων των αστικών κέντρων και πρόσθετων ημιαστικών περιοχών εντός της τετραετίας.
 
Στο πλαίσιο της ταχύτερης μετάβασης της Κύπρου στη νέα ψηφιακή εποχή, την εποχή του Gigabit, η ανάπτυξη του δικτύου Fiber από τη Cyta είναι καθοριστικής σημασίας, αφού καθιστά εφικτή τη χρήση πρωτοποριακών υπηρεσιών Νέας Γενιάς από τους πελάτες, όπως Cloud και Internet of Things και αποτελεί τον καταλύτη για την επίσπευση και την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τόπο μας. Μέσω του δικτύου Fiber, η Cyta προσφέρει προϊόντα υπέρ-υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικής πρόσβασης που, στο παρόν στάδιο, φθάνουν μέχρι το 1 Gbps, με δυνατότητα να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες όπου απαιτείται.
 
Τι να αναμένουμε από τη CYTA το 2019;
Στόχος μας είναι το 2019 να αποδειχτεί μια σημαντική χρονιά για τους πελάτες μας, γεμάτη από νέες εμπειρίες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, τον τρόπο που εργάζονται και επικοινωνούν με τους γύρω τους, τον τρόπο που ενισχύουν τους συναισθηματικούς δεσμούς με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το 2019 πολλοί θα δουν την οπτική ίνα της Cyta να φτάνει στο σπίτι τους, θα απολαύσουν μια εντελώς νέα εμπειρία ψυχαγωγίας  από την Cytavision και θα νιώσουν για πρώτη φορά τις μεγάλες ταχύτητες του 5G στις συσκευές τους. Οι επιχειρήσεις θα δουν την Cyta να δίνει νέες λύσεις που βελτιώνουν τη λειτουργία τους και τις φέρνουν πιο κοντά στους πελάτες τους, προσαρμόζοντας την τεχνολογία στα μέτρα και στις ανάγκες τους.
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»