Ο διαχωρισμός της πίτας για τις ασφαλιστικές

Αυξημένη παρουσιάζεται το ενιάμηνο του 2018 τόσο η συνολική αξία των μικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων Γενικού Κλάδου όσο και η συνολική αξία των ασφαλίστρων Κλάδου Ζωής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου(ΣΑΕΚ) το σύνολο των μικτών ασφαλίστρων (μη συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) των ασφαλιστικών εταιρειών Γενικού Κλάδου ανήλθαν στα €281,3 εκατ. το πρώτο ενιάμηνο του 2018 παρουσιάζοντας αύξηση 2,1% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017, ενώ το σύνολο των μικτών ασφαλίστρων –  (μη συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) των ασφαλιστικών εταιρειών Κλάδου Ζωής ανήλθαν στα €287,8 εκατ. το πρώτο ενιάμηνο του 2018 καταγράφοντας αύξηση 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Με βάση τα στοιχεία του ΣΑΕΚ, τη μεγαλύτερη αύξηση στην αξία μικτών ασφαλίστρων (μη συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) Γενικού Κλάδου κατά το ενιάμηνο του 2018 κατέγραψαν οι Interamerican (497,17%), Kentriki (18,42%), Ydrogios (15,61%) και Trust (12,14%). Τη μεγαλύτερη μείωση σημείωσαν οι Prime (8,37%), Allianz Hellas (7,00%) και Gan Direct (2,23%).

Διαβάστε ακόμα: Μ. Κωνσταντίνου: Χρονιά με πολυεπίπεδες και ισχυρές προκλήσεις το 2019 για τα FMCGs

Διαβάστε ακόμα: Δυσαρεστημένοι οι αυτοαπασχολούμενοι στην Κύπρο

 

Μερίδια αγοράς Κλάδου Ζωής
Σημαντική μείωση 14,7% κατέγραψε το σύνολο των μικτών ασφαλίστρων – Κλάδου Ζωής (μη συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) της MINERVA κατά το ενιάμηνο του 2018, με το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται από 0,14% το ενιάμηνο του 2017 σε 0,11% την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Τη μεγαλύτερη αύξηση 52,53% στο σύνολο των μικτών ασφαλίστρων – Κλάδου Ζωής (μη συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) κατέγραψε η Ancoria και το μερίδιο αγοράς της να αυξάνεται από 4,30% σε 5,96%. Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στα μικτά ασφάλιστρα Κλάδου Ζωής (μη συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) κατά το ενιάμηνο του 2018 κατείχε η Universal Life με 26,49%, με την Eurolife να ακολουθεί με ποσοστό 23,18% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η CNP Cyprialife με ποσοστό 22,37%.
 

 

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών