Ανάκτηση της αξιοπιστίας της Κύπρου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα

Σημαντικές αλλαγές καταγράφονται τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο που επηρεάζουν το μοντέλο λειτουργίας των επαγγελματικών υπηρεσιών ανέφερε ενώπιον του 5ου Professional Services Forum ο συντονιστής του panel συζήτησης για το μοντέλο των επαγγελματικών υπηρεσιών Βαρνάβας Playbell Advocate & Director της Varnavas Playbell & Co. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο μοντέλο που υιοθετεί η Κύπρος.

Δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε ένα και μόνο μοντέλο ανέφερε ο Μιχάλης Οικονομίδης CEO της Chambersfield Economides Kranos, υπογραμμίζοντας πως το επίκεντρο θα πρέπει να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό για την Κύπρο ως δικαιοδοσία που προσφέρεται για επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε θέματα νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Θα πρέπει να προωθήσουμε, πρόσθεσε, το γεγονός ότι η συμμόρφωση μας με τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών παρέχει αξιοπιστία, ποιότητα και ασφάλεια για τους επενδυτές που θέλουν να εγκατασταθούν στην Κύπρο.

Το επάγγελμα θα αλλάξει δραστικά εκτίμησε η Μελίνα Πύργου Managing Director της Pyrgou Vakis Law Firm, επισημαίνοντας πως η τεχνολογία θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο λειτουργίας των επαγγελματικών υπηρεσιών. Εκτίμησε επίσης πως μικρές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο και προέτρεψε τους επιχειρηματίες του κλάδου να υιοθετούν αυστηρή εποπτεία διότι, προειδοποίησε, αν δεν το κάνουν οι ίδιο τότε κάποιος άλλος θα τους το επιβάλει. 

Το νομικό επάγγελμα δεν μπορεί να παραμείνει στατικό ανέφερε ο Κύπρος Χρυσοστομίδης Managing Partner της K. Chrysostomides & Co LLC, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν νέες προκλήσεις σε διεθνές επίπεδο ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τεχνολογία και θέματα εποπτείας. Τόνισε πως μεγάλα ελεγκτικά και λογιστικά γραφεία έχουν εντάξει στο δυναμικό τους και δικηγορικά γραφεία. Ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι επιβάλλεται συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ώστε να προωθηθεί η Κύπρος στο εξωτερικό ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. 

Πρέπει να υπάρχει συμπόρευση με τις αλλαγές για να υπάρχει μέλλον για το επάγγελμα των δικηγόρων ανέφερε ο Δημήτρης Δημητριάδης Managing Partner της Andreas Demetriades& Co. LLC.

Δεν επιβάλλεται η υιοθέτηση νέου μοντέλου αλλά αριθμός αλλαγών που θα πρέπει να σημειωθούν στον κλάδο των δικηγόρων ανέφερε ο Κρίς Γεωργιάδης Managing Partner της Chrysses Demetriades & Co. Law Office, προσθέτοντας πως ο τομέας των νομικών υπηρεσιών βρίσκεται υπό κρίση. Πρέπει, είπε, να ανοίξει το επάγγελμα ώστε να υπάρχει εισαγωγή περισσότερης εξειδίκευσης. Αυτό που χρειάζεται είναι να προσαρμόσουμε τις υπηρεσίες μας στις ανάγκες των πελατών. Η ψηφιακή τεχνολογία, συνεργασίες και η ανάλυση των γεωπολιτικών συνθηκών, ανέφερε, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»