Η Κύπρος στις επιλογές ξένων επενδυτών

Θετικά αποτιμάται το αποτέλεσμα του 3ου Cyprus International Investors Summit, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Λεμεσό. Πέραν των 100 ξένων delegates από 20 και πλέον χώρες έλαβαν μέρος στο συνέδριο, στο επίκεντρο του οποίου βρισκόταν η προσπάθεια της Κύπρου να μετατραπεί σε Regional/International Headquarting Center. 
 
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και παρουσιάσεις από διεθνώς διακεκριμένους επαγγελματίες, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση και ανάλυση του παρόντος επενδυτικού περιβάλλοντος στην Κύπρο αλλά και των σημαντικότερων μεταρρυθμίσεων στο οικονομικό, επιχειρηματικό και νομοθετικό πλαίσιο
 
Διαβάστε ακόμα: J&P: Βγαίνει στα προάστια για οικιστική ανάπτυξη
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, o Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, εξέφρασε την ικανοποίηση του, κάνοντας λόγο για ένα συνέδριο υψηλού επιπέδου, το οποίο αποτέλεσε και μια μοναδική ευκαιρία τόσο για ανταλλαγή απόψεων όσο και για δικτύωση με κορυφαίες προσωπικότητες της τοπικής και διεθνούς βιομηχανίας επαγγελματικών υπηρεσιών.
 
Τόνισε, παράλληλα, ότι ο Invest Cyprus εστιάζει στις προσπάθειές για προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού διεθνούς επενδυτικού προορισμού και ως μιας εξαιρετικής επιλογής για ξένες εταιρείες να αξιοποιήσουν το νησί μας ως βάση για τη δραστηριοποίηση τους. Ο κ. Καμπανέλλας απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος προς την επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου: Το ευνοϊκό νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο, η συνομολόγηση διακρατικών συμφωνιών για την αποφυγή διπλής φορολογίας, το υψηλό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, το εύρος των επαγγελματικών υπηρεσιών, η εξαιρετική ποιότητα ζωής.
 
Συμπλήρωσε πως η Κύπρος αποτελεί ιδανική επιλογή για πολυεθνικές εταιρείες και επιχειρηματίες υψηλού επιπέδου, όχι μόνο για να επενδύσουν αλλά και για να ζήσουν και να εργαστούν. «Πιστεύουμε ότι αυτό το μήνυμα μεταδόθηκε σαφώς μέσω του συνόλου των διακεκριμένων ομιλητών προς το καλά ενημερωμένο και άκρως αφοσιωμένο κοινό», πρόσθεσε ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus.
 
Ο κ. Καμπανέλλας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση του συνεδρίου (PwC Κύπρου, KPMG, L Papaphilippou & Co LLC και CDB Bank, καθώς και την IMH).
Ευχαρίστησε, επίσης, τους αξιότιμους επισκέπτες για την τιμή να παρευρεθούν στο συνέδριο. «Ελπίζω όλοι να πέρασαν καλά και να διεύρυναν τις γνώσεις τους σε σχέση με τις δυνατότητες της Κύπρου ως περιφερειακό και διεθνές επενδυτικό προορισμό», κατέληξε.
 
Διαβάστε ακόμα: Έξι στους δέκα άνδρες έκατσαν σπίτι για να φροντίζουν τα παιδιά τους
 

Υπενθυμίζεται ότι στο 3ο Cyprus International Investors Summit συμμετείχαν delegates από όλο το φάσμα των επενδυτικών υπηρεσιών στο εξωτερικό όπως, διεθνή δικηγορικά γραφεία, εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων, ελεγκτικά γραφεία, διεθνή μέσα, καθώς και family offices. Οι συμμετέχοντες προσήλθαν στην Κύπρο από όλες τις ηπείρους και από χώρες όπως Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Κίνα, Κύπρο, Λίβανο, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ινδία, Νότιο Αφρική, Σιγκαπούρη καθώς επίσης και από άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Δειτε Επισης

Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY