Μ. Μιχαήλ: Πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου για ξένες εταιρείες

Στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το νησί μας για μεταφορά εργασιών ή έδρας ξένων εταιρειών στην Κύπρο, αναφέρθηκε από το βήμα του 3ου Cyprus International Investors Summit, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, καλωσορίζοντας τους ξένους delegates απ’ όλο τον κόσμο που παρευρίσκονται στο συνέδριο.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, ορισμένοι από τους πολλούς λόγους για τους οποίους εταιρείες επιλέγουν την Κύπρο για να μεταφέρουν την έδρα τους είναι η πρόσβαση που προσφέρει στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, το ελκυστικό και διαφανές φορολογικό καθεστώς, καθώς και το χαμηλό λειτουργικό κόστος και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες που παρέχει. Επιπρόσθετα, όπως τόνισε, η χώρα διακρίνεται για το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, την εξαιρετική ποιότητα ζωής που προσφέρει, αλλά και για τις θετικές αναπτυξιακές της προοπτικές.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ικανότητα της κυπριακής οικονομίας να προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα, διεθνή και εγχώρια δεδομένα και να αντεπεξέρχεται δυναμικά σε εξωγενείς κρίσεις, ειδικότερα εν μέσω ενός έντονα ανταγωνιστικού κλίματος. Σημείωσε ότι σήμερα η χώρα επιδεικνύει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ, με τους διεθνείς οίκους να εκτιμούν ότι θα συνεχίσει να υπερβαίνει το 3% το επόμενο διάστημα. Πρόσθεσε ότι τα επίπεδα ανεργίας έχουν μειωθεί κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το διαθέσιμο εισόδημα και η ιδιωτική κατανάλωση αυξάνονται σταδιακά, ενώ πρόσφατες αποφασιστικές κινήσεις στον τραπεζικό τομέα έχουν αποδεδειγμένα ενισχύσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στην κυπριακή οικονομία.
 
Σχετικά με την επικείμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή διανοίγει μεγάλες προοπτικές για τη χώρα, κάτι που ο Οργανισμός προσπαθεί να αξιοποιήσει μέσα από στοχευμένες δράσεις.
 
Τέλος, ο κ. Μιχαήλ τόνισε ότι προτεραιότητα του Invest Cyprus είναι η ενίσχυση των λόγων για τους οποίους ένας επενδυτής επιλέγει την χώρα για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. «Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην καθιέρωση ενός οικονομικού μοντέλου που θα επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα και θα δημιουργεί πολλές και διαφορετικές πηγές ανάπτυξης μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν να καταστήσουν την επιχειρηματικότητα πιο εύκολη και γρήγορη», ανέφερε ολοκληρώνοντας.
 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands