powered by

Hellas Direct: Ετοιμάζει κάθοδο στην Κύπρο

Είσοδο στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά προγραμματίζει η επιτυχημένη online ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct  απεκάλυψαν οι δύο Κύπριοι ιδρυτές της σε συνέντευξη τους στο περιοδικό GOLD. Οι Αιμίλιος Μάρκου και Αλέξης Πανταζής σημειώνουν πως επιθυμούν να βρίσκονται στην Κύπρο, στο σπίτι τους, καθώς μερικές από τις τάσεις στην Ελλάδα είναι ήδη και στην χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα: Nicosia Mall: Τα καταστήματα που κλείδωσαν και οι …αβέβαιοι

«Πιστεύω λοιπόν ότι θα φέρουμε στην αγορά καινούργια ασφαλιστικά προϊόντα για αυτοκίνητα, αλλά θα είναι κάτι περισσότερο από ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα ή ένα βήμα προς την κατεύθυνση άλλων πολύ ανεπτυγμένων αγορών στις οποίες η τεχνολογία είναι αρκετά προηγμένη και την οποία χρησιμοποιούμε για έχουμε πρόσβαση στους πελάτες μας και να τους προσφέρουμε καλύτερη εξυπηρέτηση. Θέλουμε να εισέλθουμε στην Κυπριακή αγορά και να αναπτυχθούμε στην Ελλάδα και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πού αλλού θα πάμε. Δεν πρόκειται να πάμε στη Δυτική Ευρώπη όπου υπάρχουν εκατοντάδες επιτυχημένες ασφαλιστικές εταιρείες και δεν χρειάζονται άλλες. Όπου κι αν πάμε, θα πάμε με προϊόντα για αυτοκίνητα, αλλά ίσως και με ασφάλεια ακινήτων και ταξιδιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Μάρκου και Πανταζής επισκέπτονται συχνά την Κύπρο καθώς η ομάδα ανάπτυξης του λογισμικού της Hellas Direct βρίσκεται στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, η ομάδα αποτελείται από 25 άτομα κυρίως προγραμματιστές, ενώ υπάρχει και η ομάδα που κάνει τις ποσοτικές αναλύσεις.

Υπογραμμίζεται πως η Hellas Direct ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια από τους Αιμίλιο Μάρκου και Αλέξη Πανταζή, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs, που είδαν στην οικονομική ύφεση την ευκαιρία να διαταράξουν και να αλλάξουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Η Hellas Direct σημείωσε άμεσα ραγδαία ανάπτυξη. Πώς τα κατάφερε; Αντλώντας έμπνευση από το άριστο λειτουργικό μοντέλο που εφαρμόζει και διαρκώς βελτιστοποιεί η Amazon. Το 2017 ανακοίνωσε νέα αύξηση κεφαλαίων ύψους €7 εκατ., με κύριο επενδυτή το Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Διαβάστε ακόμα: Ξενοδοχεία: Τι πέτυχαν το 2017, τι αναμένουν το 2018

Η συμμετοχή του IFC ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη λίστα με τους κορυφαίους επενδυτές που ήδη στηρίζουν την Hellas Direct. Στη λίστα αυτή βρίσκονται οι Third Point LLC και Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O'Neill και το επενδυτικό γραφείο Perscitus LLP του βετεράνου στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton. Η Portag3 Ventures και άλλοι επενδυτές συμμετείχαν επίσης στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, διαμορφώνοντας το σύνολό του στα €23,8 εκατ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό GOLD  τεύχος Απριλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Δειτε Επισης

Ηγετικές παρεμβάσεις και διεθνής αναγνώριση στη 64η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΛΚ
Νίκος Χειμαρίδης: Σταθερός και φιλικός προς τους επενδυτές προορισμός η Κύπρος-Φάρος το παράδειγμα με την Ινδία
Jean Bouquot (IFAC): Διεθνές παράδειγμα επιτυχίας η Κύπρος-Αναγνώριση συμβολής του ΣΕΛΚ από την Αννίτα
Στην τελική φάση η ετοιμασία των νομοσχεδίων για την φορολογική μεταρρύθμιση-Η διττή πρόκληση για την Κύπρο
Κ. Ιορδάνου: Η καλύτερη άμυνα σε τέτοιους καιρούς...Ενδυνάμωση οικονομίας, ελκυστικότητα, εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
ΑνΑΔ: Πολυεπιχειρησιακά προγράμματα κατάρτισης με δαπάνη €33,5 εκ.-Αφορούν όλους τους τομείς της οικονομίας
Τίμησε τους Ελλαδίτες που υπηρέτησαν στην Κύπρο η ΕΤΥΚ-Αποκαλυπτήρια Μνημείου στην Κεραμωτή Καβάλας
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
BPW Cyprus: Δυναμική παρουσία στο συνέδριο της BPW Europe στη Μάλτα