EMSA: Ο Θωμάς Καζάκος εκπροσωπεί Ευρωπαίους Πλοιοκτήτες

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (European Maritime Safety Agency – “EMSA”), είναι ένας από τους αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εδρεύει στη Λισαβόνα.  

Από την ίδρυσή του το 2002, ο “EMSA” παρέχει τεχνική βοήθεια και υποστήριξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Κράτη-Μέλη για την προετοιμασία και εφαρμογή όλης της σχετικής νομοθεσίας της Ε.Ε. για την ασφάλεια στη θάλασσα καθώς και τη ρύπανση από τα πλοία.  

Έχει επίσης αναλάβει επιχειρησιακά καθήκοντα στον τομέα της καταπολέμησης πετρελαϊκής ρύπανσης και της αναγνώρισης και παρακολούθησης των πλοίων σε ολόκληρο το Ευρωπαϊκό θαλάσσιο χώρο.

Σε πρόσφατη συνεδρία του, το Κολλέγιο των Ευρωπαίων Επιτρόπων ενέκρινε σχετική πρόταση που είχε υποβληθεί από τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το διορισμό του Θωμά Α. Καζάκου, Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, ως  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του “EMSA”, αποτελούμενο από τους Διευθυντές των Ναυτιλιακών Διοικήσεων των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό για την Κυπριακή Ναυτιλία αποτελεί το γεγονός ότι, ο κ. Καζάκος, επιλέγηκε ως ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Πλοιοκτητικής κοινότητας, μαζί με ένα αντίστοιχο εκπρόσωπο εκ μέρους των Ευρωπαίων Ναυτικών, των Ευρωπαϊκών Λιμανιών και της Ευρωπαϊκής Πανεπιστημιακής κοινότητας, οι οποίοι προέρχονται από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται τέλος, ότι αυτή αποτελεί την πρώτη φορά που Κύπριος ιδιώτης εκπρόσωπος διορίζεται στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός τόσο σημαντικού ναυτιλιακού οργανισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκπροσωπώντας έμπρακτα την Ευρωπαϊκή Πλοιοκτησία και αντικατοπτρίζοντας έτσι, την διεθνή αναγνώριση που απολαμβάνει η Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία μέσω του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου εδώ και 28 χρόνια.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη