Το πλάνο του Υπουργείου Μεταφορών για το κυκλοφοριακό χάος

InBusinessNews  04/12/2022 06:30
Το πλάνο του Υπουργείου Μεταφορών για το κυκλοφοριακό χάος

Το πλάνο του Υπουργείου Μεταφορών για το κυκλοφοριακό χάος

InBusinessNews  04/12/2022 06:30

Για ολοκληρωμένη στρατηγική και τροχοδρόμηση των απαραίτητων λύσεων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα έκανε αναφορά στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

Στο πλάνο του Υπουργείου περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα, η ενίσχυση της επιβατικής κίνησης, η επέκταση των ποδηλατοδρόμων, η εφαρμογή του ευέλικτου ωραρίου στη δημόσια υπηρεσία και μεγάλα έργα, όπως ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας.

Διαβάστε ακόμη:

Συμβάσεις επιβατικών μεταφορών €72 εκατ.

Παρουσιάζοντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών τον προϋπολογισμό του Υπουργείου για το 2013, ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επέκταση των ποδηλατοδρόμων σε παγκύπρια βάση. Όπως είπε, σήμερα υπάρχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων 186 χιλιομέτρων, το οποίο θα αυξηθεί κατά 55 χιλιόμετρα, δηλαδή στα 241 χιλιόμετρα.

Διαβάστε εδώ: Έρχεται νέο σχέδιο επιχορήγησης για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Την ίδια ώρα, με τις νέες συμβάσεις επιβατικών μεταφορών ύψους €72 εκατ. ανά έτος, αναμένεται να υπάρχουν αυξημένα χιλιόμετρα και πιο αποτελεσματικό δίκτυο.

Διαβάστε εδώ: Μεγάλα δημόσια έργα που τρέχουν, αναπτύξεις στα σκαριά ή σε προσφορές

Το αρμόδιο Υπουργείο αναμένει ουσιαστική αύξηση της επιβατικής κίνησης και καλύτερη ποιότητα εξυπηρέτησης.

Λεωφορειολωρίδες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα
Ταυτόχρονα, προωθείται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου λεωφορείο-λωρίδων στη Λευκωσία, αλλά και στη Λεμεσό και Λάρνακα, μέσω των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Παράλληλα, ενισχύεται το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών δημοτικού σχολείου από «Πόρτα σε Πόρτα», το οποίο λειτούργησε πιλοτικά φέτος.

Περιμετρικός Λευκωσίας και Ιπποκράτους-Αργυρουπόλεως
Για σκοπούς άμβλυνσης του κυκλοφοριακού χάους στη Λευκωσία, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προωθεί επίσης μεγάλα έργα, όπως ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας, οι οδοί Ιπποκράτους-Αργυρουπόλεως, ο κόμβος Σταυρού και η οδός Κωνσταντινουπόλεως, στοχεύοντας στην αποσυμφόρηση των κύριων οδικών αρτηριών της πρωτεύουσας.

Ωράριο δημοσίου και έξυπνα φώτα
Παράλληλα, το Υπουργείο προχωρά στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη διαχείριση της τροχαίας κίνησης και τη χρήση ενός συστήματος περιφερειακού ελέγχου και διαχείρισης της αστικής κυκλοφορίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως ανακοίνωσε ο κ. Καρούσος, η προσφορά για τα «έξυπνα φώτα» θα ανακοινωθεί εντός Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο ευελπιστεί σε μείωση της τροχαίας κίνησης μέσω της εφαρμογής του ευέλικτου ωραρίου στη δημόσια υπηρεσία.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας