bbf: Το Βερεγγάρια βρίσκει την παλιά αίγλη και αναβαθμίζει το Τρόοδος

Σημείο αναφοράς στα ορεινά θέρετρα αναμένεται να αποτελέσει με την ανανέωσή του το θρυλικό ξενοδοχείο Βερεγγάρια, καθώς και η οικιστική ανάπτυξη που θα το πλαισιώνει.

Αναλύοντας στο InBusinessNews τα πλάνα για το ιστορικό ξενοδοχείο και τη νέα του εικόνα, ο Development Director της bbf:, Ανδρέας Σιαμτάνης εξηγεί ότι επιδίωξη είναι να καταστεί ξανά πραγματικότητα η φήμη του Βερεγγάρια ως «το ξενοδοχείο των βασιλιάδων».

Διαβάστε ακόμα: 

Με την ειδυλλιακή τοποθεσία του Βερεγγάρια να δημιουργεί το πρόσφορο έδαφος για ριζική ανάπλαση και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Τροόδους, η bbf: συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες ανανέωσης και αναβάθμισης του ξενοδοχείου.

Παράλληλα, ο κ. Σιαμτάνης αναφέρεται στα δύο νέα έργα που βρίσκονται προ της έναρξης των εργασιών, το πολυτελές συγκρότημα κατοικιών “Elatia” και “Amber” στην Κηφισιά, καθώς και στη δέσμευση της bbf: για παράδοση ποιοτικών έργων σε προνομιακές τοποθεσίες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αναβάθμιση της ποιοτικής κατοικίας και διαβίωσης.

 

Ποια η σημασία της αναβίωσης του θρυλικού ξενοδοχείου, Βερεγγάρια και πώς αναμένεται να αναβαθμίσει την εικόνα του Πρόδρομου και της ευρύτερης περιοχής του Τροόδους;

Η αναβίωση του θρυλικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια είναι υψίστης και ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την περιοχή του Προδρόμου, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του Τροόδους.

Με την επαναλειτουργία του, το ξενοδοχείο θα επαναφέρει την παλιά αίγλη που υπήρχε στην περιοχή από την δεκαετία του 30’, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά, όπου και φιλοξενούσε πολλούς επισκέπτες, μεταξύ των οποίων βασιλιάδες και προέδρους κρατών.  

 

Η νέα εικόνα

 

 

Πρόκειται για ένα ιστορικό ξενοδοχείο, με μύθους γύρω από το όνομά του. Πώς θα επανασυστηθεί στους επισκέπτες του και ποια χαρακτηριστικά θα διατηρήσει από την ταυτότητά του;

Το όλο έργο θα αποτελείται από το ιστορικό ξενοδοχείο, όπου θα διατηρήσει αυτούσια την παλιά του εξωτερική όψη, αλλά παράλληλα θα αναβαθμιστεί εσωτερικά, με νέους χώρους ευεξίας και φιλοξενίας. Με την προσθήκη των νέων χώρων θα είναι ένα ολοκληρωμένο ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών.

Στο υπόλοιπο δασωμένο περιβάλλοντα χώρο, θα χωροθετηθούν αραιά και μερικές ανεξάρτητες επαύλεις, μεζονέτες και στούντιο, ως οικιστική ανάπτυξη.

 

Το «ξενοδοχείο των βασιλιάδων»

 

Πώς προχωρά η υλοποίηση του έργου και ποιους στόχους/προσδοκίες έχει θέσει η bbf:;

Οι εργασίες που αφορούν την υποστύλωση του κτηρίου, προκειμένου να μην καταρρεύσει, έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης τους. Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει και η δεύτερη φάση της υποστύλωσης.

Σχεδιαστικά έχουμε ολοκληρώσει και καταθέσει πολεοδομική άδεια για το ξενοδοχείο, καθώς και για την οικιστική ανάπτυξη πέριξ αυτού.

Ο σχεδιασμός έχει γίνει με γνώμονα τη διασφάλιση και διατήρηση του ιστορικού κτηρίου με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο.

 

Σε τι στοχεύει η μεγάλη επένδυση, ποια νέα δεδομένα φέρνει για την ευρύτερη περιοχή Τροόδους και πώς πιστεύετε ότι θα καταστεί ένας ολόχρονος τουριστικός προορισμός;

Η περιοχή του Τροόδους προσφέρεται ολόχρονα ως ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και για τους επισκέπτες του νησιού μας.

 

Ο συνδυασμός της ορεινής πολιτιστικής κληρονομιάς μαζί με το πυκνό πευκόφυτο τοπίο του Τροόδους δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για αυτή την επένδυση. Η αναγέννηση του ξενοδοχείου Βερεγγάρια και της οικιστικής ανάπτυξης έχουν σαν στόχο να διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

 

Αναγνωρίζοντας τις προοπτικές και τη δυναμική του ορεινού τουρισμού, επιδίωξη μας είναι όπως το ανανεωμένο ξενοδοχείο και η τουριστική ανάπτυξη αποτελέσουν σημείο αναφοράς στα ορεινά θέρετρα. Η παλιά αίγλη του Βερεγγάρια, καθώς και ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κυπριακής ιστορίας επανέρχονται στην σύγχρονη πραγματικότητα δημιουργώντας νοσταλγία και συγκίνηση. Την ίδια ώρα, η ειδυλλιακή τοποθεσία του Βερεγγάρια δημιουργεί το πρόσφορο έδαφος για ριζική ανάπλαση και ανάπτυξη της όλης της περιοχής. Με γνώμονα την τεχνογνωσία της bbf:, σε συνδυασμό με τη μεγαλοπρέπεια, την ιστορία και τη μαγευτική τοποθεσία του ξενοδοχείου, στοχεύουμε να υλοποιήσουμε στην πράξη το όραμα και τη φήμη του Βερεγγάρια ως «το ξενοδοχείο των βασιλιάδων».

 

 

Πλάνα και επέκταση

 

Ποια τα επόμενα πλάνα της bbf: τόσο για την κυπριακή αγορά όσο και για άλλες αγορές;

Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον στον τομέα της οικιστικής, εμπορικής και επενδυτικής ανάπτυξης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. 

Πρόσφατα έχουμε ήδη παρουσιάσει τα δύο μας έργα, το πολυτελές συγκρότημα κατοικιών “Elatia” και “Amber” στα προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Κηφισιά.

Δέσμευσή μας είναι να παραδώσουμε ποιοτικά έργα σε προνομιακές  τοποθεσίες, όπως επίσης να συμβάλουμε με τα αναπτυξιακά μας έργα στην αναβάθμιση της ποιοτικής κατοικίας και διαβίωσης.

Η επέκταση των δραστηριοτήτων μας και εκτός Κύπρου έχει ξεκινήσει με επενδύσεις σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Καναδά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα έργα της bbf:, επισκεφθείτε τα social media της εταιρείας:

https://www.facebook.com/build.better.future.cyprus

 

https://www.instagram.com/reel/CghZOsoF0l2/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα