Οι επιχειρηματίες που χαρίζουν νέο πρόσωπο στον δημόσιο κήπο Λεμεσού

Νέο πρόσωπο αποκτά ο ιστορικός δημόσιος κήπος Λεμεσού, καθότι με πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα των ιδρυτών της εταιρείας με έδρα τη Λεμεσό Easybrain-οι οποίοι ανέλαβαν και τη συνολική χρηματοδότηση του έργου- βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση και αναβάθμιση του παιδότοπου στον κήπο.

Το κόστος του έργου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εγκατάσταση παιχνιδιών με τη χρήση της τεχνολογίας, ανέρχεται στα 1,7 εκατ. ευρώ και, όπως έχει προαναφερθεί, αποτελεί δωρεά των τριών ιδρυτών της Easybrain, Peter Skoromnyi, Matvey Timoshenko και Oleg Grushevich.

Αρχικά, το έργο θα καλύπτει συνολική έκταση 4220 τ.μ. βορειοδυτικά εντός του δημόσιου κήπου, όπου θα τοποθετηθούν νέες κατασκευές-παιχνίδια, νέος φωτισμός και νέα θάμνοι και φυτά. Επίσης, η αναβάθμιση αφορά και την εισαγωγή νέου συστήματος άρδευσης και κάποιες αναγκαίες θεμελιώσεις από μπετόν για τη στήριξη των παιχνιδιών. 

Διαβάστε ακόμα: 

Σκοπός είναι ο εμπλουτισμός και η ανάδειξη του υφιστάμενου χώρου και, ταυτόχρονα, ο συνδυασμός του με νέες τεχνολογίες και απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Το έργο θα είναι προσβάσιμο και κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία, καθώς και θα υπάρχει ειδικός χώρος για νήπια, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Θα περιλαμβάνει περισσότερα από 40 παιχνίδια υψηλής ποιότητας που κατασκευάζονται στη Φιλανδία, από την εταιρεία Lappset. Ιδιαιτερότητα του έργου είναι ότι θα διατηρεί μια θεματική που συμβαδίζει με την ταυτότητα της Λεμεσού, το λιμάνι, τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο και όλα αυτά σε συνδυασμό με την ελληνική μυθολογία.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα παιχνίδια θα φέρουν ονομασίες με θέμα την ελληνική μυθολογία με τον Θεό Ποσειδώνα, τον Πήγασο, την Ατλαντίδα, τη θάλασσα, το λιμάνι Λεμεσού και ναυάγια.

 

Το master plan χωρίζεται σε δύο βασικούς θεματικούς χώρους παιχνιδιού, το Poseidon’s Wrath και το Magical Forest of the Unicorns. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσθεση του Δήμου Λεμεσού είναι η διασύνδεση του υφιστάμενου κήπου με την Ακτή Ολυμπίων.


 

 

Οι επιχειρηματίες πίσω από την εισφορά

Η εισφορά για την ανάπλαση της παιδικής χαρά προήλθε από τους Peter Skoromnyi, Matvey Timoshenko και Oleg Grushevich, οι οποίοι είναι οι ιδρυτές της εταιρείας Easybrain που εδρεύει στη Λεμεσό.

«Ζούμε στη Λεμεσό και θα θέλαμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της πόλης. Ο Δημόσιος Κήπος Λεμεσού αποτελεί μια πράσινη όαση στο κέντρο της πόλης και ένα τέλειο μέρος για αναβαθμισμένη παιδική χαρά. Ελπίζουμε ότι οι οικογένειες θα το απολαύσουν», ανέφεραν σχετικά οι επιχειρηματίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Easybrain υποστηρίζει τις δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας. Στις αρχές της πανδημίας, η εταιρεία δώρισε €100.000 στο Υπουργείο Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, τον Ιούλιο του 2021 προσέφερε €100.000 οικονομική υποστήριξη μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας.

Ποια είναι η Easybrain

Η Easybrain, ένας προγραμματιστής των πρώτων σε πωλήσεις παιχνιδιών παζλ για κινητά που ιδρύθηκε το 2016 και επέλεξε την Κύπρο ως ιδανική τοποθεσία για τα headquarter της.

Πλέον, ως μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία, με έδρα τη Λεμεσό και με ένα επιπλέον γραφείο στη Λευκορωσία, προσφέρει τους δοκιμασμένους πια στον χρόνο ηγέτες της αγοράς, όπως το Sudoku.com, Nonogram.com, Jigsaw Puzzles, Pixel Art και άλλα.

Μέχρι σήμερα, τα προϊόντα της είχαν περισσότερα από 900 εκατ. συνολικά downloads και χρησιμοποιούνται από έως και 12 εκατ. ενεργούς χρήστες καθημερινά σε 15 ζωντανά παιχνίδια.

Το 2021, η Easybrain συγχωνεύτηκε με την Embracer Group, τη μητρική εταιρεία διαφόρων επιχειρήσεων ανάπτυξης και κυκλοφορίας παιχνιδιών για υπολογιστές, κονσόλες και κινητά στην παγκόσμια αγορά gaming.

Μέσω της Embracer, η Easybrain συνεχίζει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος προγραμματιστής και publisher, εστιασμένος σε παιχνίδια για κινητά.

Η εταιρεία βραβεύθηκε για τη συμβολή της στο κυπριακό επιχειρείν και την οικονομία, στο πλαίσιο των 9ων Invest Cyprus International Investment Awards, του θεσμού που αναδεικνύει διεθνείς επενδυτές, προσωπικότητες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και αφήνουν το αποτύπωμά τους στην επιχειρηματική και οικονομική ζωή του νησιού μας.

Τα συγκεκριμένα βραβεία πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021 στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι αντιδράσεις…

Σημειώνεται πως το έργο έχει προκαλέσει αντιδράσεις ανάμεσα σε πολίτες, οργανωμένα σύνολα και φορείς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αλλοιώνει τον χαρακτήρα του δημόσιου κήπου και επιφέρει περιβαλλοντική καταστροφή.

Ξεκάθαρη θέση του δήμου Λεμεσού ωστόσο είναι πως όλες οι εργασίες διεκπεραιώνονται υπό τη συνεχή επίβλεψη του αρμόδιου τεχνικού τμήματος του Δήμου, το οποίο απαρτίζουν μηχανικοί και γεωπόνος, προκειμένου να μην επηρεαστεί κανένα δέντρο.

Αντιθέτως, το υφιστάμενο πράσινο, σύμφωνα και με τους σχεδιασμούς, εμπλουτίζεται περαιτέρω με τη φύτευση περισσότερων από 3,650 νέων προτεινόμενων θάμνων και πολύχρωμων φυτών, με στόχο ένα φυσικό πράσινο καλλωπισμό περιμετρικά, αλλά και εντός του χώρου, και με τοποθέτηση νέου αυτοματοποιημένου συστήματος άρδευσης το οποίο δεν προϋπήρχε στο χώρο, τόσο για τα υφιστάμενα δέντρα όσο και για των νέων θάμνων και φυτών.

  • Οι μακέτες του παιδότοπου:

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 Πηγή μακετών και φωτογραφιών: Δήμος Λεμεσού

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας