powered by

Μεγάλη οικιστική ανάπτυξη έρχεται στην Πάφο

Την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής εξασφάλισε μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στην Πάφο.

Πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία 18 κατοικιών εντός των διοικητών ορίων του Δήμου Πέγειας, σε τεμάχια συνολικού εμβαδού 20.068 τ.μ.

Διαβάστε ακόμα: 

Φρενάρει η οικοδομή, λιγοστεύουν μονοκατοικίες και πολυκατοικίες

Φωτοβολταϊκά για φόρτιση οχήματος: Τι πρέπει να ξέρετε για τις χορηγίες

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική γνωμάτευση, η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 18 διώροφες κατοικίες με πισίνες, χώρους στάθμευσης, χώρο πρασίνου, εσωτερικό οδικό δίκτυο με πεζοδρόμια για πρόσβαση στις κατοικίες και βιολογικό σταθμό για επεξεργασία των υγρών αποβλήτων.

Το εμβαδόν του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου ανέρχεται στα 2.952 τ.μ.


Πισίνα, κήπος και ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο
Οι κατοικίες αναμένεται να εξοπλιστούν με συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης και άρδευσης, καθώς επίσης ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, κάθε κατοικία θα περιλαμβάνει ιδιωτική πισίνα, ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και ιδιωτικό κήπο.

Εξάλλου, στην οροφή των κατοικιών αναμένεται να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πλαίσια.

Για την πρόσβαση στις κατοικίες θα δημιουργηθεί ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο με πεζοδρόμια, ενώ για τις ανάγκες φωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους θα χρησιμοποιηθούν λαμπτήρες τύπου LED.

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί βιολογικός σταθμός επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, ο οποίος θα δέχεται τα υγρά απόβλητα από τις 18 κατοικίες.


Τι θα περιλαμβάνει αναλυτικά το κάθε σπίτι
Όπως αναφερόταν στη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον, η οποία κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2021, το έργο έχει την ονομασία Olea και ανήκει στην εταιρεία Olias Homes Ltd, με το συνολικό του κόστος να φτάνει τα €4 εκατ.

 

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του έργου, το Olea Residences θα ανεγερθεί σε ένα προνομιακό σημείο στους λόφους των Θαλασσινών Σπηλαίων και του Δάσους της Πέγειας.
 

Στις κατοικίες τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων, συμπεριλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα, ευρύχωρο σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα, ιδιωτικός χώρος στάθμευσης για δύο αυτοκίνητα, φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου, χώρος μπάρμπεκιου, πισίνα, ενδοδαπέδια θέρμανση, σύστημα VRV, σύστημα ασφαλείας, ψηλά ταβάνια, έξυπνη κλειδαριά εισόδου, ηλεκτρική πύλη για αυτοκίνητα, προβλέψεις για ηλιακά πάνελς, όπως επίσης εξωτερικά και εσωτερικά shutters.

Δειτε Επισης

Ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό πάρκο στην καρδιά της Λευκωσίας... Εγκαινιάστηκε η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ(pics&vid)
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας
Σχέδιο νόμου ενώπιον του ΥΠΕΣ για θέσπιση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης
Μοναδικές ευκαιρίες για κατοικίες και διαμερίσματα σε Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο από την Altamira Real Estate
Οικιστικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Βραβείο Europa Nostra στην Παλιά Δημοτική Αγορά Λευκωσίας-Κάλεσμα προς το κοινό να ψηφίσει την Αγορά στα Βραβεία Κοινού
Silicon Park: Ζήσε και εργάσου σε ένα περιβάλλον που εξελίσσεται μαζί σου
Νέα καταγγελία Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών για ενδεχόμενο σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα
Νέο live bidding event στο Majestic Gardens 3 από την Altamira Real Estate
Η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη Λευκωσία