Ν. Αναστασιάδης: Στολίδι της Μεσογείου η μαρίνα Αγίας Νάπας

InBusinessNews  21/06/2022 20:49
Ν. Αναστασιάδης: Στολίδι της Μεσογείου η μαρίνα Αγίας Νάπας

Ν. Αναστασιάδης: Στολίδι της Μεσογείου η μαρίνα Αγίας Νάπας

InBusinessNews  21/06/2022 20:49

Στολίδι της Μεσογείου χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη μαρίνα Αγίας Νάπας, τα εγκαίνια της οποίας τέλεσε το βράδυ της Τρίτης.

Προσερχόμενος στα εγκαίνια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «εκφράζω τον θαυμασμό μου για τη μαρίνα Αγίας Νάπας, μια επένδυση που οφείλεται χάρη στον κ. Σαουϊρι και τον φίλο κ. Καραμοντάνη, αλλά χάρη στο όραμα του κ. Σαουϊρι έγινε πραγματικότητα μια μαρίνα που αποτελεί το στολίδι της Μεσογείου». 

Διαβάστε ακόμη: 

N. Sawiris: Προορισμός για high end τουρισμό η μαρίνα Αγίας Νάπας

Σ. Καραμοντάνης: Εμβληματικό έργο η μαρίνα της Αγίας Νάπας

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων, υπογράμμισε πως με μεγάλη τιμή και χαρά τελεί τα εγκαίνια της μαρίνας της Αγίας Νάπας, ενός εμβληματικού έργου, όπως είπε, που οραματιζόμασταν από το 1993 και έχουμε πλέον υλοποιήσει, και το οποίο δεν θα αλλάξει μόνο το τουριστικό τοπίο της Κύπρου, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.

«Και για τον σκοπό αυτό», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση και ευγνωμοσύνη στον Naguib Sawiris, ο οποίος, παρά τα όποια κωλύματα μπορεί να αντιμετώπιζε, επέδειξε πραγματική πίστη στη χώρα μας, προχωρώντας με αυτή την επένδυση, αξίας άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ».

Παράλληλα, και υποδεικνύοντας πως πρόκειται για μια επένδυση σε συνεργασία με μια αναγνωρισμένη κυπριακή επιχείρηση, τον Όμιλο Caramondanis, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε επίσης προς αυτή τις ειλικρινείς του ευχαριστίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η μαρίνα Αγίας Νάπας παρέχει παγκόσμιας κλάσης υπηρεσίες για ιστιοπλοϊκά, πολυτελείς κατοικίες και χώρους ψυχαγωγίας πολλαπλών χρήσεων.

Παράλληλα, όπως τόνισε, θέτοντας υψηλά πρότυπα όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την παροχή έξυπνων υπηρεσιών σε πλοία και επισκέπτες, η εν λόγω μαρίνα είναι η μόνη στην γύρω περιοχή που έχει λάβει σχετικό πιστοποιητικό ISO.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η προστιθέμενη αξία μιας τέτοιας εξέλιξης ενισχύει σημαντικά τη θέση της Κύπρου σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, καθιστώντας την ένα ιδανικό περιβάλλον, τόσο για επισκέπτες όσο και για επενδυτές.

«Τόσο εγώ όσο και η Κυβέρνηση», είπε, «αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι, καθώς αυτό το έργο αποδεικνύει ότι αξιοποιούμε πλήρως τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, όπως είναι η θέση μας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, μαζί με μια γνωστή κουλτούρα ζεστασιάς και φιλοξενίας και ένα σύγχρονο νομικό σύστημα, το οποίο αναγνωρίζεται ευρέως ως αποτελεσματικό και πραγματικά φιλικό προς τις επιχειρήσεις».

Πλεονεκτήματα που, όπως υπογράμμισε, μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε έργα υψηλής αξίας, όπως αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα, που δημιουργούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και προσελκύουν ποιοτικό τουρισμό, με επακόλουθες θετικές συνέπειες όσον αφορά στην εισροή άμεσων και έμμεσων εσόδων.

2

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας «ότι εμβληματικά έργα, όπως η μαρίνα της Αγίας Νάπας με τα οποία υιοθετούνται οι στρατηγικά προσανατολισμένες πολιτικές μας για την καθιέρωση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2030.

Μια στρατηγική που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη του ναυτικού και θαλάσσιου τουρισμού, μέσω της ανάπτυξης των μαρίνων κατά μήκος της ακτογραμμής μας και την αδειοδότηση χώρων ελλιμενισμού για απλά και υπερσύγχρονα σκάφη.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τη μαρίνα και το λιμάνι Λεμεσού, έχουμε δημιουργήσει συναφή και διασυνδεδεμένα έργα, όπως οι μαρίνες και τα λιμάνια Παραλιμνίου και Λάρνακας.

Όσα και να πω δεν είναι αρκετά για να τονίσω τα προφανή οφέλη και ευκαιρίες που θα επιφέρει η μαρίνα της Αγίας Νάπας ή τις θετικές επιπτώσεις που συνεπάγεται η εποικοδομητική και διαφανής συνεργασία μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης, των τοπικών Αρχών και του ιδιωτικού τομέα.

Οφέλη και ευκαιρίες που είναι προφανείς σε όλους εμάς που εγκαινιάζουμε αυτό το έργο, το οποίο δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όχι μόνο θα αναβαθμίσει την Επαρχία της Αμμοχώστου ή της Κύπρου γενικότερα, αλλά θα αποδειχθεί ένα κόσμημα της Κύπρου και της Μεσογείου.

Καταλήγοντας, ευχαριστώ και εκφράζω ευγνωμοσύνη για άλλη μια φορά τους φίλους Naguib και Σταύρο Καραμοντάνη και όλους όσοι συνέβαλαν για να έχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας