Σ. Καραμοντάνης: Εμβληματικό έργο η μαρίνα της Αγίας Νάπας

Ως ένα εμβληματικό έργο χαρακτήρισε τη μαρίνα της Αγίας Νάπας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ανάπτυξης, Σταύρος Καραμοντάνης κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης. 

Μιλώντας ενώπιον εκλεκτών προσκεκλημένων και τοπικών φορέων ο κ. Καραμοντάνης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην περιβαλλοντική ευαισθησία που επέδειξαν κατά την κατασκευή του λιμανιού.

Διαβάστε εδώ:

Όπως είπε, η φυσική ομορφιά της Κύπρου συνδέεται αρμονικά με την ανάπτυξη στο λιμάνι δημιουργώντας ισορροπία μεταξύ του παραδοσιακού και του σύγχρονου. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η μαρίνα είναι αποφασισμένη στο να προστατεύσει και να διατηρήσει τον περιβάλλοντα χώρο και να δουλέψει «με το περιβάλλον και όχι εναντίον του». Αναφορά έκανε και στους πύργους που βρίσκονται πλησίον της μαρίνας και που ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο το τοπιο.

Σημαντική ήταν η τοποθέτησή του και αναφορικά με την συμβολή της Πολιτείας, την οποία κάλεσε σε προσαρμοστικότητα. «Η κυβέρνηση λειτούργησε γρήγορα με σκοπό να επανεκκινήσει την κυπριακή οικονομία και να προσελκύσει επενδυτές», είπε, κάνοντας σύντομη ιστορική αναδρομή στην πορεία από την σκέψη μέχρι την κατασκευή της μαρίνας. Οι επενδυτές είπε, έδωσαν τότε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή κυβέρνηση και η οικονομία ανακάμπτεται με ταχύτητα.  

Τόνισε, ότι η Βουλή και η Πολιτεία ευρύτερα, έχουν την υποχρέωση να βεβαιωθούν ότι αυτές οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις έχουν διάρκεια. Για να γίνει, εξήγησε, η χώρα πρέπει να είναι προσαρμοστική και ευέλικτη. Σε αυτό το σημείο μίλησε για τη σημαντικότητα που έχει η συνεργασία ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση την μαρίνας.

«Η επιτυχία μας είναι και επιτυχία σας», είπε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας με βαθιά συγκίνηση τον Πρόεδρο του θερέτρου, Naguib Sawiris.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας