powered by

Σ. Καραμοντάνης: Εμβληματικό έργο η μαρίνα της Αγίας Νάπας

Ως ένα εμβληματικό έργο χαρακτήρισε τη μαρίνα της Αγίας Νάπας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ανάπτυξης, Σταύρος Καραμοντάνης κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης. 

Μιλώντας ενώπιον εκλεκτών προσκεκλημένων και τοπικών φορέων ο κ. Καραμοντάνης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην περιβαλλοντική ευαισθησία που επέδειξαν κατά την κατασκευή του λιμανιού.

Διαβάστε εδώ:

Όπως είπε, η φυσική ομορφιά της Κύπρου συνδέεται αρμονικά με την ανάπτυξη στο λιμάνι δημιουργώντας ισορροπία μεταξύ του παραδοσιακού και του σύγχρονου. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η μαρίνα είναι αποφασισμένη στο να προστατεύσει και να διατηρήσει τον περιβάλλοντα χώρο και να δουλέψει «με το περιβάλλον και όχι εναντίον του». Αναφορά έκανε και στους πύργους που βρίσκονται πλησίον της μαρίνας και που ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο το τοπιο.

Σημαντική ήταν η τοποθέτησή του και αναφορικά με την συμβολή της Πολιτείας, την οποία κάλεσε σε προσαρμοστικότητα. «Η κυβέρνηση λειτούργησε γρήγορα με σκοπό να επανεκκινήσει την κυπριακή οικονομία και να προσελκύσει επενδυτές», είπε, κάνοντας σύντομη ιστορική αναδρομή στην πορεία από την σκέψη μέχρι την κατασκευή της μαρίνας. Οι επενδυτές είπε, έδωσαν τότε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή κυβέρνηση και η οικονομία ανακάμπτεται με ταχύτητα.  

Τόνισε, ότι η Βουλή και η Πολιτεία ευρύτερα, έχουν την υποχρέωση να βεβαιωθούν ότι αυτές οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις έχουν διάρκεια. Για να γίνει, εξήγησε, η χώρα πρέπει να είναι προσαρμοστική και ευέλικτη. Σε αυτό το σημείο μίλησε για τη σημαντικότητα που έχει η συνεργασία ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση την μαρίνας.

«Η επιτυχία μας είναι και επιτυχία σας», είπε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας με βαθιά συγκίνηση τον Πρόεδρο του θερέτρου, Naguib Sawiris.

Δειτε Επισης

Κατοικίες και διαμερίσματα σε Πάφο και Λεμεσό από την Altamira Real Estate
Αυτοψία ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας σε συγχρηματοδοτούμενα έργα στη Λεμεσό
Αγροτικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών: Αναγκαία η ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την ημερήσια ενοικίαση
Αλ. Βαφεάδης: Καμία αντιπαράθεση με Δήμαρχο Λάρνακας για το λιμάνι-Οι διαδικασίες προχωρούν με διάλογο και τεκμηρίωση
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η πρόταση νόμου για εγκλωβισμένους αγοραστές αποτελεί τη βέλτιστη δυνατή λύση
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Στροβόλου
Οι ενέργειες που τρέχουν και ο οδικός χάρτης για το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας-«Όλοι θέλουμε να γίνει το έργο»
Έπεσαν οι υπογραφές για τη δεύτερη φάση έργων ΣΒΑΚ στη Λεμεσό-Αγγίζει τα €3 εκατ. το κόστος
Σταθερή ανάκαμψη για τα high end ακίνητα-Συναλλαγές €0,5 δισ. το 2024