Ποιος είναι ο Ισραηλινός Gilad Shabtai που επενδύει στη Λεμεσό

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση αναφορικά με την μεγάλη επένδυση στην οποία προτίθεται να προχωρήσει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, ο Ισραηλινός μεγιστάνας Gilad Shabtai.

Έχοντας αγοράσει περισσότερα από 130.000 τ.μ. γης γύρω από το καζίνο της πόλης, το «City of Dreams Mediterranean», ο Gilad Shabtai προγραμματίζει να προχωρήσει στην ανέγερση επτάστερων διαμερισμάτων και υπηρεσιών που θα απευθύνονται σε επενδυτές, περιλαμβανομένων υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεων, πολυτελών χώρων ψυχαγωγίας, εστίασης και ευεξίας, καθώς και γραφείων.    

Διαβάστε ακόμα: 

Στον αστερισμό της τετραήμερης εργασίας δειλά-δειλά η Κύπρος

Τι εισήγαγε η Κύπρος από Ρωσία και Ουκρανία λίγο πριν τον πόλεμο 

Πληρωμές με Visa ακόμα και για τις πιο μικρές αγορές 

Κυριάκος Νικολαΐδης: Γοργά αναπτυσσόμενος κλάδος τα συστήματα σκίασης 

Κατοικίες από €1.360 μέχρι €1.1 εκατ. στους πλειστηριασμούς Ιουνίου

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως μολονότι τα σχέδια για την ανάπτυξη βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και το masterplan υπό διαμόρφωση, την ίδια ώρα-σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις- εκπονούνται σχέδια για περαιτέρω επενδύσεις και ανάπτυξη της περιοχής στο εγγύς μέλλον.

Ποιος είναι όμως ο Ισραηλινός μεγιστάνας που φιλοδοξεί να δώσει τεράστια ώθηση στον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο και να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο το επενδυτικό ενδιαφέρον μέσα από την υλοποίηση μιας τέτοιας μεγάλου βεληνεκούς επένδυση; Αλλά και γιατί επέλεξε το νησί μας γι’ αυτή την ανάπτυξη;

Όπως ο ίδιος αναφέρει, η Κύπρος διαθέτει μια τεράστια δυναμική ευκαιριών στον τομέα των ακινήτων, με το έργο το οποίο σχεδιάζει να υλοποιήσει να εκτιμά πως θα αποτελέσει το έναυσμα για μεγαλύτερή ανάπτυξη και επένδυση σε ευρύτερο πλαίσιο.

«Έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα επενδύσεων», τονίζει, «που χωρίς αμφιβολία θα είναι αμοιβαία επωφελές, τόσο για την οικονομία της Κύπρου και τους ανθρώπους της όσο και για τους ίδιους τους επενδυτές».

Οι σχέσεις του με την Κύπρο

Ο Gilad Shabtai προέρχεται από οικογένεια με επενδυτικό…dna. Ο ίδιος, μαζί με τον αδερφό του Benny Shabtai και άλλα μέλη της οικογένειας του, έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό μετά την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου που είχαν στη γνωστή σε όλους εφαρμογή Viber, το 2014, έναντι του ποσού των 900 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, ο Benny, o Gilad και ο γιος του Ofer, κατείχαν περίπου το 55% στην Viber, ποσοστού που πέρασε αργότερα στην γιαπωνέζικη εταιρεία, Rakuten.

Ο αδερφός του Benny είχε εξάλλου ιδρύσει την εταιρεία διανομής ρολογιών Raymond Weil στη Νέα Υόρκη, της οποίας κατείχε την προεδρία μέχρι την πώλησή της το 2009.

Οι σχέσεις του Gilad Shabtai με την Κύπρο, ο οποίος διατηρεί επιτυχημένες εμπορικά επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς, όπως τον τομέα ακινήτων και της τεχνολογίας και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 15 χώρες δεν είναι σημερινές.

Αντιθέτως, οι δεσμοί του με το νησί μας είναι ισχυροί και χρονολογούνται, καθότι ξεκίνησε τις επενδύσεις του στη χώρα μας πριν από 25 χρόνια. Πιστεύοντας βαθιά στη σπουδαία δυναμική ανάπτυξης της Κύπρου, ο Gilad Shabtai έχει μέσω των εταιρειών του που εδρεύουν στο νησί μας μεγαλεπήβολα σχέδια για νέες, μελλοντικές επενδύσεις...

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους