Κυριάκος Νικολαΐδης: Γοργά αναπτυσσόμενος κλάδος τα συστήματα σκίασης

Τα συστήματα σκίασης αποτελούν έναν από τους πιο γοργά αναπτυσσόμενους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει ο CEO της Euroblinds Κυριάκος Νικολαΐδης, σημειώνοντας πως η αυτοματοποίηση σε συνδυασμό με την «έξυπνη» τεχνολογία αποτελούν τις σημαντικότερες τάσεις στον κλάδο, γι’ αυτό και η εταιρεία επενδύει ολοένα και περισσότερο σε αυτές. 

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Νικολαΐδης τονίζει πως η Euroblinds αποτελεί πλέον την κορυφαία εταιρεία παροχής προηγμένων συστημάτων εκφραστικής σκίασης στην Κύπρο και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands στη χώρα.

Διαβάστε ακόμα: 

Στον αστερισμό της τετραήμερης εργασίας δειλά-δειλά η Κύπρος

Τι εισήγαγε η Κύπρος από Ρωσία και Ουκρανία λίγο πριν τον πόλεμο 

Ποιος είναι ο Ισραηλινός Gilad Shabtai που επενδύει στη Λεμεσό 

Πληρωμές με Visa ακόμα και για τις πιο μικρές αγορές 

Κατοικίες από €1.360 μέχρι €1.1 εκατ. στους πλειστηριασμούς Ιουνίου

«Άμεσος στόχος μας», υπογραμμίζει, «είναι να εισαγάγουμε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την αυτοματοποίηση και την έξυπνη τεχνολογία στον χειρισμό των συστημάτων σκίασης που παρέχουμε, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και άνεση στη χρήση στον σύγχρονο καταναλωτή». 

Η Euroblinds ήταν υποψήφια εταιρεία στην κατηγορία Βιομηχανία/Μεταποίηση στα φετινά 14α IΝ Business Awards.

  • Η ίδρυση

Η Euroblinds ιδρύθηκε το 1969, από δύο αδέλφια, τους Ανδρέα και Γιώργο Νικολαΐδη. Πρόκειται για εταιρεία παροχής συστημάτων εξωτερικής και εσωτερικής σκίασης στην Κύπρο. Το ξεκίνημά της ήταν μάλλον ταπεινό, αλλά εμπνευσμένο εξαρχής με όραμα και αγάπη για καινοτομία: Tο μικρό ενοικιαζόμενο κατάστημα που στέγαζε την ΑΔΕΝΙΚ (η αρχική επωνυμία της εταιρείας, από τα αρχικά των αδελφών Νικoλαΐδη) στην Παλιά Λεμεσό, σύντομα ξεχώρισε για τα καινοτόμα συστήματα σκίασης που εισήγαγε, την αξιοπιστία της και τις ανταγωνιστικές τις τιμές.

Η δημιουργία ιδιόκτητων εργοστασίων και το δυναμικό της άνοιγμα στον χώρο του λιανικού εμπορίου και των συστημάτων εξωτερικής σκίασης το 2008, διαμόρφωσαν τον σημερινό χαρακτήρα της εταιρείας. Εστιάζοντας στις πραγματικές ανάγκες των πελατών της και αποζητώντας συνεχώς νέες, ακόμη πιο αποδοτικές επιλογές σκίασης υψηλής αισθητικής, κατέκτησε σταδιακά ολοένα και υψηλότερη θέση στην προτίμηση του καταναλωτικού κοινού, καθιστώντας τον όρο «σκίαση» συνώνυμο της εμπορικής της επωνυμίας.

Σήμερα, 53 χρόνια μετά, η Euroblinds αποτελεί πλέον την κορυφαία εταιρεία παροχής προηγμένων συστημάτων εκφραστικής σκίασης στην Κύπρο και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands στη χώρα.

  • Μια μεγάλη οικογένεια

Η Euroblinds απασχολεί αυτή τη στιγμή 80 άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται τόσο το διοικητικό και εταιρικό της προσωπικό, όσο και οι πωλητές και οι τεχνίτες των εργοστασιακών της μονάδων. Παρά τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που χαρακτηρίζουν κάθε μέλος του ανθρώπινου δυναμικού, η Euroblinds είναι πάνω από όλα μια μεγάλη οικογένεια, αποτελούμενη από ανθρώπους με πείρα και γνήσια αγάπη για το αντικείμενό τους.

Σ’ ότι αφορά τον ετήσιο τζίρο της, τα τελευταία χρόνια ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 6 εκατομμύρια ευρώ.   

  • Οι υπηρεσίες

Προσφέρουμε σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και ιδιώτες προηγμένα συστήματα εσωτερικής και εξωτερικής σκίασης: Από υφάσματα κουρτινών έως αυτοματοποιημένα σκίαστρα που μεταβάλλουν την κλίση τους ανάλογα με την ένταση του ηλιακού φωτός, η Euroblinds προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σκίασης υψηλής αισθητικής, για ιδανικές συνθήκες διαβίωσης χειμώνα - καλοκαίρι.

  • Επενδύσεις καινοτομίας

Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον την τεράστια αξία της ηλιακής ενέργειας λόγω της κλιματικής αλλαγής και της τεράστιας ανάγκης για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, γίνονται μεγάλες επενδύσεις για την ανακάλυψη νέων υλικών και τεχνολογικών συστημάτων που επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ηλιακού φωτός.

Παράλληλα, οι ανάγκες και οι επιθυμίες του σύγχρονου καταναλωτή είναι υψηλότερες από ποτέ, από κάθε άποψη: Αποδοτικότητα, εξοικονόμηση ενέργειας, προσιτή τιμή, βιώσιμες περιβαλλοντικά λύσεις, ευκολία και απόλυτη ασφάλεια στη χρήση και, φυσικά, υψηλή αισθητική. Για τους λόγους αυτούς, τα συστήματα σκίασης αποτελούν έναν από τους πιο γοργά αναπτυσσόμενους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας.

  • Προηγμένα συστήματα σκίασης

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και τα δύο αυτά γεγονότα επηρέασαν σοβαρά κάθε κλάδο της οικονομίας, περιλαμβανομένου και του δικού μας. Η πανδημία μείωσε την τουριστική κίνηση στην Κύπρο, πιέζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις να περιορίσουν σημαντικά τα έξοδά τους. Ο πόλεμος στην Ουκρανία αύξησε δραστικά τις τιμές της ενέργειας και, ως αποτέλεσμα, το κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών και της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Παρόλα αυτά, και τα δύο γεγονότα βοήθησαν τον κόσμο να αντιληφθεί ακόμα καλύτερα πόσο σημαντική είναι η μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας και η σωστή διαχείριση του ηλιακού φωτός, το οποίο αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, εθνικό κεφάλαιο.

Ένα προηγμένο σύστημα σκίασης αποτελεί εξαιρετική επένδυση που μπορεί όντως να βοηθήσει οικογένειες και επιχειρήσεις να ζουν πιο ποιοτικά αλλά και να μειώσουν δραστικά τα έξοδά τους, αντιμετωπίζοντας έτσι πιο αποτελεσματικά περιόδους κρίσης όπως αυτές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Επομένως, τα σχέδιά μας για την παροχή ακόμη πιο προηγμένων συστημάτων εσωτερικής και εξωτερικής σκίασης μάλλον ενισχύθηκαν παρά αποδυναμώθηκαν από τα δύο αυτά γεγονότα.

  • Οι ανάγκες των πελατών

Η πείρα και η άριστη εξειδίκευση του προσωπικού μας διασφαλίζουν άριστη εξυπηρέτηση για τον κάθε πελάτη, πλήρως προσαρμοσμένη στις δικές του ανάγκες. Παράλληλα, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της Euroblinds είναι η συνεχής ανανέωση της γκάμας των συστημάτων σκίασης που προσφέρει, παρέχοντας έτσι τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά λύσεις.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο μεγάλος βαθμός αυτοματοποίησης που έχουμε εισάγει στα συστήματά μας, συμβαδίζοντας με τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Η αυτοματοποίηση σε συνδυασμό με την «έξυπνη» τεχνολογία αποτελούν, κατά τη γνώμη μας, τις σημαντικότερες τάσεις στον κλάδο, γι’ αυτό και επενδύουμε ολοένα και περισσότερο σε αυτές. 

  • Ο στόχος

Άμεσος στόχος μας είναι να εισαγάγουμε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την αυτοματοποίηση και την έξυπνη τεχνολογία στον χειρισμό των συστημάτων σκίασης που παρέχουμε, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και άνεση στη χρήση στον σύγχρονο καταναλωτή. 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης