The Residences by Londa: Σε τροχιά υλοποίησης με μεγάλο μομέντουμ

Το «The Residences by Londa», το έργο που έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα σε ό,τι φορά τις πολυτελείς οικιστικές αναπτύξεις στην Κύπρο και να επαναπροσδιορίσει κατά τρόπο απόλυτο τον χάρτη της πολυτελούς ιδιοκατοίκησης στο νησί μας, εισέρχεται σε τροχιά αντίστροφης μέτρησης για την υλοποίησή του.

Διαβάστε ακόμα:

Γ. Καμπανέλλας: Αυξημένο ενδιαφέρον εταιρειών τεχνολογίας για Κύπρο

Καύσιμα: Αυτά είναι τα πιο φθηνά και πιο ακριβά πρατήρια ανά επαρχία

Altamira: Προς πώληση εμπορικό ακίνητο αξίας €7 εκατ. (photos)

Η μετατροπή του γνωστού ξενοδοχείου Londa στη Λεμεσό σε μια καινοτόμα, πρωτοποριακή οικιστική ανάπτυξη, έπειτα από την εξαγορά του από τους νέους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του-τις επενδυτικές εταιρείες York Capital Management (YCM) και Elements Capital Management(ECM)- τρέχει απρόσκοπτα παρά τις όποιες καθυστερήσεις επέφερε στην εφοδιαστική αλυσίδα η πανδημία, αλλά και προσφάτως ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα έντονο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από το έργο, καθότι όπως δηλώνουν στο InBusinessNews οι διευθυντές της Elements Capital Management, Σάββας Λιασής και Ανδρέας Γεωργαλλής, το ένα τρίτο των 29 πολυτελών οικιστικών μονάδων που περιλαμβάνει η ανάπτυξη, είτε έχει ήδη πωληθεί είτε έχει προκρατηθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κ.κ. Λιασή και Γεωργαλλή, μέχρι τους πρώτους μήνες του προσεχούς φθινοπώρου όλες οι μονάδες του «The Residences by Londa», αναμένεται να έχουν βρει ιδιοκτήτη.

«Το έργο παρουσιάζει μεγάλο μομέντουμ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λιάσης, ο οποίος ερωτηθείς κατά πόσο οι γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών και δη ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας έχουν επηρεάσει δυσμενώς τη ζήτηση, απαντά αρνητικά.

Όπως υποδεικνύει συναφώς ο κ. Γεωργαλλής, οι πωλήσεις ή οι προκρατήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα αφορούν κατά κύριο λόγο αγοραστές από Κύπρο, Ισραήλ, χώρες της Μέσης Ανατολής και Αμερικανούς, ανάμεσά τους και μια celebrity προσωπικότητα από Αμερική, το όνομα της οποίας ωστόσο για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να μας αποκαλύψει. Τουλάχιστον προς το παρόν…!

Σημαντικό πλεονέκτημα για τους αγοραστές των κατοικιών του έργου, όπως τονίζει ο Σάββας Λιασής, αποτελεί το γεγονός ότι εξαιρείται από τον ΦΠΑ, κάτι που δημιουργεί για τους ίδιους μια τεράστια εξοικονόμηση και καθιστά το «The Residences by Londa» μια πολύ ελκυστική επενδυτική ευκαιρία.

 

Όσον αφορά το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η εξέλιξη του έργου, όπως αναφέρει στο InBusinessNews ο κ. Γεωργαλλής, έχει από αυτό τον μήνα ξεκινήσει η οικοδόμησή του με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής του, τους επόμενους 18 με 20 μήνες.  

 

«Η υλοποίηση προχώρα με καλή ταχύτητα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είχαμε κάποια θέματα με τα logistics, όπου υπήρξαν γενικά καθυστερήσεις, αλλά τα έχουμε ξεπεράσει. Σε είκοσι μήνες από σήμερα το έργο θα είναι ολοκληρωμένο, ενώ οι ενδείξεις που έχουμε είναι πως μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, όλες οι κατοικίες θα έχουν πωληθεί. Είναι ένα έργο που έχει μομέντουμ», σημείωνει ο κ. Λιασής. 

 

 

Ρωτήσαμε τους κ.κ. Λιασή και Γεωργαλλή για την επιλογή της ECM, σε συνεργασία με την YCM, να αγοράσουν και να επενδύσουν στο Londa. Σε ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία της Κύπρου δηλαδή, που έχει καταγραφεί στη μνήμη του κοινού ως ένας χώρος κομψότητας, πολυτέλειας και άψογου στυλ.

«Όταν είδαμε πως το Londa μπορεί να πωληθεί, προβήκαμε σε έξι μήνες δουλειά για να το αγοράσουμε και είχαμε μάλιστα έντονο ανταγωνισμό. Όμως γνωρίζαμε πως την τοποθεσία του δεν την είχε κανένα άλλο στη Λεμεσό και ίσως και στην Κύπρο», υπέδειξαν με νόημα. Άλλωστε, συμπληρώνουμε εμείς, το τρίπτυχο ιδιωτικότητα, ασφάλεια και εγγύτητα στη θάλασσα, ήταν από την πρώτη στιγμή βασικά χαρακτηριστικά που οι εμπνευστές του έθεσαν ως ζητούμενο για να προσφέρουν στους μελλοντικούς αγοραστές, γνωρίζοντας, όπως σημειώνουν και οι Σάββας Λιασής και Ανδρέας Γεωργαλλής, πως πρόκειται για στοιχεία που μόνο η τοποθεσία του Londa μπορεί να προσφέρει.

Η ταυτότητα του έργου 

Tο «The Residences by Londa» αποτελεί μια ιδιαίτερη και αποκλειστική ανάπτυξη με περιορισμένο αριθμό κατοικιών, κάτι που όπως επισημαίνει ο κ. Λιασής, αποτελεί και γενική στρατηγική επιλογή της εταιρείας όσον αφορά τις αναπτύξεις στις οποίες επιλέγει να επενδύσει και να υλοποιήσει.   

 

Συγκεκριμένα, διαθέτει 29 μοναδικές κατοικίες, όλες με θέα τη θάλασσα, όπου η κάθε μια είναι επενδυμένη με υψηλής ποιότητας υλικά και με χρωματική παλέτα που παραπέμπει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά χρώματα της Κύπρου (χαλκός και ελιά).

Σχεδιαστές του έργου είναι οι Thierry Lemaire και Hubert Malherbe, με τον πρώτο να θεωρείται ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και διακοσμητές της εποχής μας, έχοντας στο χαρτοφυλάκιο του έργα όπως τον σχεδιασμό του Les salons du Palais de l'Elysee και το γραφείο του Emmanuel Macron. Ενώ ο δεύτερος, είναι ένας εξέχων και διακεκριμένος σχεδιαστής, ο οποίος παρουσίασε πρόσφατα τον σχεδιασμό του μεγάλου πολυκαταστήματος La Samaritaine στο Παρίσι.

 

Οι οικιστικές μονάδες διαφοροποιούνται σε τρεις πολυτελείς συλλογές, προσφέροντας κατοικίες που διαθέτουν από ένα μέχρι τέσσερα υπνοδωμάτια. Κάθε συλλογή διαθέτει το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα, μπορεί δηλαδή κανείς να επιλέξει κατοικία που έχει κήπο με ιδιωτική πρόσβαση στην παραλία ή κατοικία που διαθέτει μαρμάρινα μπαρ στον τελευταίο όροφο και πισίνα υπερχείλισης, καθώς και κατοικία με οικογενειακά δωμάτια και πολυτελή κουζίνα που συνδέονται με κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους με θέα τη θάλασσα.

 

Οι τρεις πολυτελείς συλλογές κατοικιών είναι:

  • The Garden Collection

Η συλλογή αποτελείται από τρεις κατοικίες.

• SUNRISE GARDEN | 3 BEDROOM GARDEN APARTMENT

Με σκεπαστή βεράντα στην ανατολή του ήλιου και ιδιωτική πισίνα. 

• SOUTH GARDEN | 3 BEDROOM GARDEN APARTMENT

Με σκεπαστή βεράντα με νότιο προσανατολισμό και ιδιωτική πισίνα. 

• SUNSET GARDEN | 4 BEDROOM GARDEN APARTMENT

Με σκεπαστή βεράντα στο ηλιοβασίλεμα και ιδιωτική πισίνα. 

 

 

 

 

  • The Residences Collection

Η συλλογή αποτελείται από 24 κατοικίες. 

• TYPICAL SUNRISE TERRACE | 2 BEDROOM APARTMENT

• TYPICAL SOUTH TERRACE | 2 BEDROOM APARTMENT

• TYPICAL SUNSET TERRACE | 2 BEDROOM APARTMENT

• TYPICAL WEST TERRACE | 1 BEDROOM APARTMENT

 

 

 

 

 

  • The Penthouse Collection

Η συλλογή αποτελείται από δύο κατοικίες.

• SUNRISE TERRACE | 4 BEDROOM PENTHOUSE

Με σκεπαστή βεράντα στην ανατολή του ήλιου και κήπο στην ταράτσα με πισίνα υπερχείλισης. 

• SUNSET TERRACE | 4 BEDROOM PENTHOUSE

-Με κήπο στην ταράτσα με πισίνα υπερχείλισης.

-Με μια ιδιαίτερα ελκυστική βεράντα με νότιο προσανατολισμό, συν μια βεράντα προς τη δύση με θέα όλη την πόλη.

 

 

 

 

Οι κατοικίες θα έχουν σημαντικές και ξεχωριστές ανέσεις και υπηρεσίες, όπως ανέπαφη πρόσβαση εισόδου στο κτίριο, 24ωρη υπηρεσία εξυπηρέτησης, ξεχωριστούς αποθηκευτικούς χώρους για κάθε κατοικία, καλυμμένους χώρους στάθμευσης, πλυντήριο αυτοκινήτων εντός των εγκαταστάσεων και ειδικά διαμορφωμένα κελάρια φύλαξης κρασιών.

Ακόμη, οι ένοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν το αποκλειστικά γι’ αυτούς κέντρο spa, σχεδιασμένο από τον Thierry Lemaire, το οποίο θα διαθέτει εσωτερική πισίνα και ειδικό χώρο για ηλιοθεραπεία μήκους 35 μέτρων, όπως επίσης και γυμναστήριο για αποκλειστική χρήση από τους ενοίκους. Το κτίριο θα προσφέρει επίσης αίθουσες συνεδριάσεων και γραφειακούς χώρους. 

 

 

 

 

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι το κτίριο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη «αθέατη» είσοδο με ανέπαφη πρόσβαση, κατασκευασμένη με ένα ξεχωριστό σχεδιασμό, χωρίς άμεση επαφή με τον δρόμο, προσδίδοντας με τον τρόπο αυτό ένα μοναδικό συναίσθημα ότι μπαίνοντας στον χώρο εισέρχεσαι μέσα σε μια όαση ηρεμίας, μέσα στο δικό σου σπίτι, όπου εκεί γίνεσαι ένα με τον χώρο σου και τη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ LONDA RESIDENCES ΕΔΩ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΕΔΩ (ΑΓΓΛΙΚΑ).  

Αξίζει να σημειωθεί πως το μάρκετινγκ του έργου ανέλαβε και υλοποιεί η themissingelement (www.themissingelement.com), η συμβολή της οποίας μέσα από την έξυπνη στρατηγική μάρκετινγκ που εφαρμόζει, ψηφιακά και όχι μόνο, χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες του έργου ως καίριας σημασίας για την μεγάλη του επιτυχία. 

Δειτε Επισης

«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού