«Αλφαμέγα Stadium»: Όλες οι πληροφορίες για τη χορηγική συμφωνία

Αίσθηση προκάλεσε στον φίλαθλο και επιχειρηματικό κόσμο την περασμένη βδομάδα η είδηση για τον μεγάλο χορηγό του νέου γηπέδου της Λεμεσού, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι οι Υπεραγορές Αλφαμέγα.

Η συμφωνία θα έχει διάρκεια πέντε χρόνων, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2027-28, ενώ το γήπεδο θα φέρει την ονομασία «Αλφαμέγα Stadium».

Φυσιολογικά η είδηση συζητήθηκε έντονα στα ποδοσφαιρικά στέκια, ενώ δεν έλειψαν και οι χιουμοριστικοί παραλληλισμοί σε σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του μεγάλου χορηγού.

Διαβάστε ακόμη: 

Κατοικίες στα χαρτιά: Ποιος πληρώνει τη νύφη αν αυξηθεί το κόστος

Αναλυτικά οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε κλάδο (πίνακες) 

Αυτά είναι τα νέα ξενοδοχεία που έρχονται στη Λεμεσό 

H Cerberus αποκτά τα ΜΕΔ της Alpha Bank Κύπρου 

Επαναρχίζει το In-Class Professional Diploma in Digital Marketing

Το… άλφα και το ωμέγα όμως της είδησης είναι ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη και συνάμα καινοτόμο κίνηση για τα κυπριακά δεδομένα η οποία χωρίς αμφιβολία συνάδει πλήρως με τα κορυφαία επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρότυπα διεθνώς.

Spotify Camp Nou» (έδρα Barcelona), Signal Iduna Park (έδρα Dortmund), Allianz Arena (έδρα Bayern Munich), Wanda Metropolitano (έδρα Athletico Madrid) και Philips Stadion (έδρα PSV Eindhoven), είναι μόνο μερικά από τα γήπεδα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, η ονομασία των οποίων συνοδεύεται από εμπορικές επωνυμίες διεθνούς εμβέλειας. Συνεπώς, η συγκεκριμένη κίνηση μόνο ως βήμα μπροστά για το κυπριακό ποδόσφαιρο και τον κυπριακό αθλητισμό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Στην προκειμένη περίπτωση, μια σύγχρονη και καταξιωμένη κυπριακή εταιρεία από τον τομέα του λιανικού εμπορίου, συνεισφέρει έμπρακτα στην προσπάθεια να έχει η Λεμεσός το δικό της γήπεδο, το οποίο εδώ και χρόνια έχει μεγάλη ανάγκη. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι υπεραγορές Αλφαμέγα θα συνεισφέρουν στον τομέα της διαχείρισης του γηπέδου, ώστε αυτό με το πέρασμα των χρόνων, να παραμένει φιλόξενο, λειτουργικό και φιλικό για τους φιλάθλους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμβολή των υπεραγορών θα αφορά καθαρά την εταιρεία που θα διαχειρίζεται το γήπεδο (την AAA) και όχι τη διαχείριση των καντίνων ή άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Πάντως, το γεγονός ότι το νέο γήπεδο θα έχει τη σφραγίδα κυπριακής εταιρείας, είναι συν τοις άλλοις τιμητικό και για το κυπριακό επιχειρείν. Επιπρόσθετα, πέραν της προστιθέμενης αξίας στον κυπριακό αθλητισμό, ένα νέο γήπεδο, σημαίνει πολλά και για την τοπική κοινωνία.

Ένα νέο γήπεδο γίνεται πόλος έλξης για νέους και οικογένειες, προσελκύει περισσότερους φιλάθλους και κατ’ επέκταση περισσότερα έσοδα όχι μόνο για τη διαχειρίστρια εταιρεία. αλλά και για τον Δήμο ή και για άλλους φορείς (ΚΟΑ, ΚΟΠ κτλ). Σημαίνει επίσης ευκαιρίες για την τοπική επιχειρηματικότητα, δηλαδή για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

«Αλφαμέγα Stadium», λοιπόν. Όπως λέμε Emirates Stadium (έδρα Arsenal) ή Etihad Stadium (έδρα Manchester City) . Καλώς να ορίσει!

Δειτε Επισης

Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία