Η ανάπτυξη που έρχεται για να «πρασινίσει» την Πάφο

InBusinessNews  09/12/2021 07:30
Η ανάπτυξη που έρχεται για να «πρασινίσει» την Πάφο

Η ανάπτυξη που έρχεται για να «πρασινίσει» την Πάφο

InBusinessNews  09/12/2021 07:30

Μια νέα ανάπτυξη έρχεται στην Πάφο και συγκεκριμένα στον Δήμο Πέγειας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και παροχή ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιοίκων.

Διαβάστε ακόμα: 

Οι νέες και οι προσεχείς αφίξεις στη Μακαρίου (photos)

Έτσι θα είναι το πρώτο Ritz Carlton στην Κύπρο (video)

Ακίνητα από €2.000 σε περιζήτητες περιοχές της Κύπρου

Το προτεινόμενο έργο, αφορά την κατασκευή και λειτουργία γραμμικού πάρκου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πέγειας και για σκοπούς ανάπτυξής του έχει υποβληθεί στην αρμόδια Αρχή, μελέτη εκτίμησης για το περιβάλλον.

Από πλευράς της, η Περιβαλλοντική Αρχή, δεν φέρει ένσταση στην κατασκευή του εν λόγω έργου, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Το γραμμικό πάρκο θα αναπτυχθεί σε κρατικό τεμάχιο με το εκτιμώμενο κόστος να ανέρχεται στα €500.000.

Χαρακτηριστικά του προτεινόμενο έργου

Βάσει των αρχιτεκτονικών σχεδίων του προτεινόμενου γραμμικού πάρκου, η συνολική του έκταση ανέρχεται στα 15.310 τ.μ.. Μεταξύ άλλων, το πάρκο θα περιλαμβάνει χώρο παιχνιδιών, κέντρο τοξοβολίας, skate park, γεωλογικό πάρκο, χώρους στάθμευσης και χώρους πρασίνου.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη αναμένεται να λειτουργήσει ως χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας μέσα από τη δυνατότητα χρήσης διαφόρων αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Π 6

Αναλυτικά η έκταση που θα καταλαμβάνουν οι χώροι του προτεινόμενου έργου:

Π 4

Ενδεικτικές φωτογραφίες των διαφόρων δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνονται εντός του προτεινόμενου έργου από παρόμοια έργα:

Π 2
Π 3

Χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας

Το προτεινόμενο γραμμικό πάρκο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία αμέσως μετά την ολοκλήρωση του, λειτουργώντας ως χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον τόσο από τοπικούς επισκέπτες όσο και από τουρίστες.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπου ο πληθυσμός του Δήμου και των γύρω περιοχών αυξάνεται ραγδαία, η προτεινόμενη ανάπτυξη αναμένεται να δέχεται σε ημερήσια βάση, κατά το μήνα Αύγουστο, περί των 100 επισκεπτών.

Π 1

Εκτιμώμενη περίοδος εκτέλεσης του προτεινόμενου έργου

Η περίοδος έναρξης του προτεινόμενου έργου εκτιμάται αμέσως μετά την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειών και η ολοκλήρωσή του, αναμένεται έξι μήνες μετά την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.  

Π 5

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας