Βάλσαμο για ΚΕΔΙΠΕΣ οι καμπάνιες ακινήτων της Altamira

Στη διατήρηση των πωλήσεων ακινήτων σε ψηλά επίπεδα, παρά την πανδημία, έχουν συμβάλει οι εκστρατείες προώθησης ακινήτων μεσαίας εμπορευσιμότητας που υλοποιούνται από την Altamira.

Πιο αναλυτικά, ακίνητα συνολικής αξίας €358.7 εκατ. πωλήθηκαν από την ΚΕΔΙΠΕΣ από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2021, εκ των οποίων €36.5 εκατ. ολοκληρώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 46% από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμα: 

Παίρνει αναβολή το άνοιγμα καταστημάτων λόγω έλλειψης προσωπικού

Αυτά τα αυτοκίνητα αγοράζουν οι Κύπριοι

Ακίνητα που ξεχωρίζουν σε δημοφιλείς περιοχές από €17.000


Οι ανακτήσεις ακινήτων έναντι ανταλλαγής χρέους ανήλθαν σωρευτικά σε €395 εκατ., εκ των οποίων €58.4 εκατ. προέρχονται από ανακτήσεις μετά από αποτυχημένες δημοπρασίες, ενώ οι εισπράξεις από πωλήσεις σε δημοπρασίες ανήλθαν σε 115 εκατ.

 

Τεμάχια γης τα περισσότερα
Όσον αφορά τα περίπου €74 εκατ. ακίνητα που πωλήθηκαν φέτος από την Altamira, πρόκειται για 791 ακίνητα μέσης αξίας €93.000.
 

Από αυτά, €42 εκατ. αφορούσαν τεμάχια γης, €21 εκατ. σχετίζονταν με οικιστικά ακίνητα, ενώ στα €10 εκατ. ανήλθαν οι πωλήσεις εμπορικών ακινήτων.

Μεμονωμένα το β’ τρίμηνο του 2021, η Altamira πώλησε €22.1 εκατ. τεμάχια γης, €9.6 εκατ. οικιστικά ακίνητα και €4.8 εκατ. εμπορικά ακίνητα.

Στη Λευκωσία 4 στις 10 πωλήσεις
Από τη σύσταση της ΚΕΔΙΠΕΣ έως σήμερα, πωλήθηκαν τεμάχια γης αξίας €179.5 εκατ., €93.7 εκατ. οικιστικά ακίνητα και €85.6 εκατ. εμπορικά ακίνητα.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021,  τέσσερα στα δέκα ακίνητα πωλήθηκαν στη Λευκωσία, το 23% στη Λεμεσό, το 21% στη Λάρνακα, το 11% στην Πάφο, ενώ το 6% στην Αμμόχωστο.
 

Όσον αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σχεδόν οι μισές πωλήσεις καταγράφηκαν στη Λευκωσία, ενώ ποσοστό 19% έχουν στις πωλήσεις η Λεμεσός και η Λάρνακα.

Οι πωλήσεις ακινήτων στην Πάφο καταλαμβάνουν το 9% και στην Αμμόχωστο μόλις το 4%.

Η μέση τιμή πώλησης ακινήτων από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2021 ήταν περίπου 1,6% από την τιμή ανάκτησης. Για το πρώτο εξάμηνο του έτους η τιμή ανάκτησης ανήλθε στα €73.1 εκατ., ενώ η τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στα €74 εκατ.
 

Συνολικά 1.121 ακίνητα ύψους €139.3 εκατ. πωληθήκαν μέσα σε έναν χρόνο από την ανάκτησή τους, σημειώνοντας δυνατό αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά, με εξαίρεση την περίοδο Μαρτίου - Μαΐου 2020 λόγω πανδημίας.

Στα ίδια επίπεδα οι εισπράξεις από ενοίκια
Την ίδια ώρα, οι σωρευτικές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων μέσω της Altamira μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021 ανήλθαν σε €373.2 εκατ. και οι σωρευτικές εισπράξεις από ενοίκια ανήλθαν σε €13.4 εκατ.
 

Οι εισπράξεις από πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου 2021 ανήλθαν σε €43.8 εκατ., καταγράφοντας μείωση κατά 42% από το προηγούμενο τρίμηνο. Μέρος των εισπράξεων αφορούν πωλήσεις του προηγούμενου έτους.

Οι εισπράξεις από ενοίκια διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας