Sunset Gardens: Η απάντηση στα προβλήματα στέγασης των νεαρών ζευγαριών

Τα υψηλά ενοίκια αλλά και το κόστος αγοράς διαμερισμάτων στην Κύπρο -και δη στη Λεμεσό- αποτελούν ένα από τα βασικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι σήμερα οι νέοι. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει κάνει έντονα την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια και προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό τα νεαρά ζευγάρια, τα οποία από τη μια επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους στέγη αλλά δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια και από την άλλη δυσκολεύονται αφάνταστα να τα φέρουν βόλτα έχοντας να πληρώσουν τα ψηλά ενοίκια που ζητούνται.

Το πρόβλημα αναδύεται ξεκάθαρα και μέσα από έρευνα με επίκεντρο την αγορά πρώτης κατοικίας, που πραγματοποίησε η LionGlobal. Βάσει των αποτελεσμάτων, οι Millennials αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αναδειχθούν σε κυρίαρχη δύναμη στον τομέα της κυπριακής αγοράς ακινήτων. Κόντρα στις τάσεις που επικρατούν στο εξωτερικό, τα νεαρά ζευγάρια στην Κύπρο που βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 25 – 39 ετών ονειρεύονται την αγορά κατοικίας για σκοπούς ιδιοκατοίκησης. Ειδικότερα, το 34% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι προτιμά την αγορά έναντι της ενοικίασης, επειδή τη θεωρεί ως οικονομικότερη επιλογή.

Ωστόσο, στην πράξη το όνειρο των νέων για ιδιόκτητη στέγη σε πολλές περιπτώσεις «φράσσεται» από την αδυναμία τους να εξεύρουν τα χρήματα που απαιτούνται από τα τραπεζικά ιδρύματα ως προκαταβολή προκειμένου να τους παραχωρηθεί δάνειο. Δεν είναι, εξάλλου, μυστικό ότι αρκετοί νεαροί αγοραστές στηρίζονται σε οικογενειακούς πόρους, προκειμένου να καταβάλουν την προκαταβολή.


Από τη Generation Rent στη Generation Buy
Λύση στα πρόβλημα θα μπορούσε να αποτελέσει η δημιουργία ενός σχεδίου, το οποίο θα παρέχει στους νεαρούς εν δυνάμει αγοραστές τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν μεγάλο μέρος της προκαταβολής. Αντίστοιχα σχέδια λειτουργούν με επιτυχία στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθούν κίνητρα, έτσι ώστε πολλοί ενοικιαστές να μετατραπούν σε αγοραστές, πραγματοποιώντας το όνειρό τους. Επίσης, θα ενισχυθεί κατά πολύ η προσπάθεια λύσης του προβλήματος των υψηλών ενοικίων, ενώ ταυτόχρονα θα κινηθεί και ο τομέας της ανάπτυξης γης. Είναι ξεκάθαρο, εξάλλου, ότι αυτό που χρειάζεται πλέον η αγορά είναι η δημιουργία νέων, σύγχρονων ακινήτων, ει δυνατόν με σχεδιασμό που να περιλαμβάνει «πράσινα» χαρακτηριστικά, τα οποία θα απευθύνονται κυρίως σε millennials και θα διατίθενται σε ελκυστικές τιμές.

 

Προσιτές κατοικίες στη Λεμεσό για νεαρά ζευγάρια
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας οικιστικής ανάπτυξης αποτελεί το Sunset Gardens, το πρωτοποριακό έργο που αναπτύσσει η Imperio στη δυτική Λεμεσό. Αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα, οικολογικά βιώσιμα και ολοκληρωμένα οικιστικά projects στην Κύπρο, το οποίο με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μπορεί να προσφέρει έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής στους μελλοντικούς ενοίκους του.

Διαβάστε ακόμα:

Νέο «κούρεμα» σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Αγία Νάπα

Το business plan για τον τουρισμό του αύριο στην Κύπρο

Σε δηλώσεις του, ο CEO του Sunset Gardens Νικόλας Αγιομαμίτης, ανέδειξε ότι «το ευρύ φάσμα των χαρακτηριστικών και των εγκαταστάσεων του έργου, μαζί με τις προσιτές τιμές στις οποίες διατίθενται τα διαμερίσματά του, το έχουν ήδη καθιερώσει ως πόλο έλξης για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Ενδεικτικά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο που άρχισε η διάθεση ακινήτων, έχουν πωληθεί σχεδόν 100 διαμερίσματα, κυρίως σε νεαρά ζευγάρια και επαγγελματίες, επιδεικνύοντας υψηλή ανθεκτικότητα σε μια περίοδο έντονης οικονομικής ανασφάλειας λόγω και της πανδημίας».

Το Sunset Gardens προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για ιδιοκατοίκηση ή εξοχική κατοικία. Ειδικότερα, αποτελείται από 321 διαμερίσματα ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων, ενώ διαθέτει, μεταξύ άλλων, πισίνες, εστιατόριο, υπεραγορά, γυμναστήριο, καθώς επίσης και γήπεδο για τένις και καλαθόσφαιρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οικιστική ανάπτυξη είναι σχεδιασμένη με προσανατολισμό την αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων με το φυσικό περιβάλλον, ενώ αναπτύσσεται σε προνομιούχα τοποθεσία. Ειδικότερα, απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από το Lady’s Mile και 10 χιλιόμετρα από την επιχειρηματική και εμπορική ζώνη της Λεμεσού. Βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στο καζίνο-θέρετρο που αναμένεται να λειτουργήσει το 2022.

Συνοψίζοντας, το Sunset Gardens αποτελεί ιδανική επιλογή για νεαρά άτομα και ζευγάρια που αναζητούν στέγη σε μια καλή περιοχή και κυρίως σε συμφέρουσα τιμή, ενώ ταυτόχρονα συνιστά και μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας