Πολυχώρος για εκδηλώσεις και γάμους έρχεται στη Λάρνακα

Την έγκρισή του για δημιουργία πολυχώρου εκδηλώσεων στον Δήμο Αραδίππου, κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Το έργο αφορά πολυχώρο με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που προτείνεται να χρησιμοποιείται ως χώρος φιλοξενίας εκθέσεων, έργων τέχνης, διοργάνωσης διαλέξεων και συνεδρίων, ενώ σύμφωνα με τον κύριο του έργου, περιοδικά μπορεί να χρησιμοποιείται για γαμήλιες και άλλες δεξιώσεις με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων.

Με άδεια κατά παρέκκλιση
Σημειώνεται ότι η αίτηση αξιολογείται κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, καθότι η προτεινόμενη χρήση δεν αποτελεί επιτρεπόμενο τύπο ανάπτυξης στην εν λόγω οικιστική ζώνη.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, το έργο αναμένεται να χωροθετηθεί σε τεμάχια συνολικού εμβαδού 7.017 τ.μ., τα οποία εμπίπτουν σε οικιστική ζώνη, με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων που δεν πρέπει να ξεπερνά τους τρεις.

Διαβάστε ακόμη: 

Έτσι θα καλυφθεί η χασούρα από το αυξημένο κατασκευαστικό κόστος 

Το τσουχτερό κόστος στις κατασκευές και το sos για άτακτες χρεώσεις

 

Εφάπτεται σε υπηρεσιακό δρόμο της λεωφόρου Λεμεσού, η οποία ανατολικά συνδέει την περιοχή με το αστικό κέντρο Λάρνακας και προς τα δυτικά καταλήγει στον κυκλικό κόμβο Καλού Χωρίου.

Σε ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου περιμετρικά του υπό μελέτη τεμαχίου υπάρχουν κυρίως οικιστικές αναπτύξεις με την κοντινότερη να βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10-15 μ., κενά τεμάχια με δενδροκαλλιέργειες, εκκλησία, σχολεία, πάρκα και χώροι πρασίνου, καθώς και κάποιες μεμονωμένες εμπορικές και μεικτές αναπτύξεις.

 

  

Το υπό μελέτη τεμάχιο βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 40-45 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και μέσα σε αυτό υπάρχει διώροφη κατοικία, παλιά βιομηχανική αποθήκη και δενδροκαλλιέργειες (ελιές, πορτοκαλιές, μηλιές, συκιές, πεύκα, μεσπιλιά).

Σύμφωνα με τον κύριο του έργου, περίπου 40 δέντρα (ελιές, ροδιές, πορτοκαλιές) θα μεταφυτευθούν σε άλλα σημεία της ανάπτυξης, εφόσον επηρεάζουν τον σχεδιασμό του έργου.

Σε κατοικία που θα επιδιορθωθεί ή θα κατεδαφιστεί
Η διώροφη κατοικία θα επιδιορθωθεί, ενώ στο κτήριο της παλιάς βιομηχανικής αποθήκης θα διατηρηθούν τμήματα της τοιχοποιίας και θα γίνει αντικατάσταση της στέγης, νοουμένου ότι θα κριθεί κατάλληλο για χρήση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κατεδαφιστεί και στη θέση της θα ανεγερθεί καινούργια κατασκευή όμοιου τύπου.

Έχει δοθεί η απαιτούμενη σημασία για τεχνολογική και ενεργειακή αναβάθμιση της βιομηχανικής αποθήκης ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο δυνατό η ηχορύπανση της περιβάλλουσας περιοχής από το έργο.

 

Τονίζεται ότι η ανάπτυξη δεν θα περιλαμβάνει πισίνα, αλλά ένα διακοσμητικό υδάτινο στοιχείο βάθους περίπου 50 εκατ.

 

Όπως σημειώνεται στην περιβαλλοντική μελέτη, το προτεινόμενο έργο θα περιλαμβάνει εσωτερικό χώρο εκδηλώσεων που θα ενώνεται με την υφιστάμενη διώροφη κατοικία, το ισόγειο της οποίας θα χρησιμοποιείται ως βοηθητικός χώρος/ χώρος έκθεσης συνολικού εμβαδού 1.485,59 τ.μ. με καλυμμένες βεράντες συνολικού εμβαδού 233,13 τ.μ. και 68 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι πέντε θα ανήκουν στους εργαζόμενους, οι έξι για ΑμεΑ και ένας χώρος στάθμευσης για οχήματα τροφοδοσίας.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας