Πολυχώρος για εκδηλώσεις και γάμους έρχεται στη Λάρνακα

InBusinessNews  22/07/2021 06:35
Πολυχώρος για εκδηλώσεις και γάμους έρχεται στη Λάρνακα

Πολυχώρος για εκδηλώσεις και γάμους έρχεται στη Λάρνακα

InBusinessNews  22/07/2021 06:35

Την έγκρισή του για δημιουργία πολυχώρου εκδηλώσεων στον Δήμο Αραδίππου, κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Το έργο αφορά πολυχώρο με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που προτείνεται να χρησιμοποιείται ως χώρος φιλοξενίας εκθέσεων, έργων τέχνης, διοργάνωσης διαλέξεων και συνεδρίων, ενώ σύμφωνα με τον κύριο του έργου, περιοδικά μπορεί να χρησιμοποιείται για γαμήλιες και άλλες δεξιώσεις με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων.

Με άδεια κατά παρέκκλιση
Σημειώνεται ότι η αίτηση αξιολογείται κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, καθότι η προτεινόμενη χρήση δεν αποτελεί επιτρεπόμενο τύπο ανάπτυξης στην εν λόγω οικιστική ζώνη.

polyxoros2

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, το έργο αναμένεται να χωροθετηθεί σε τεμάχια συνολικού εμβαδού 7.017 τ.μ., τα οποία εμπίπτουν σε οικιστική ζώνη, με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων που δεν πρέπει να ξεπερνά τους τρεις.

Διαβάστε ακόμη: 

Έτσι θα καλυφθεί η χασούρα από το αυξημένο κατασκευαστικό κόστος 

Το τσουχτερό κόστος στις κατασκευές και το sos για άτακτες χρεώσεις

polyxoros3

Εφάπτεται σε υπηρεσιακό δρόμο της λεωφόρου Λεμεσού, η οποία ανατολικά συνδέει την περιοχή με το αστικό κέντρο Λάρνακας και προς τα δυτικά καταλήγει στον κυκλικό κόμβο Καλού Χωρίου.

Σε ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου περιμετρικά του υπό μελέτη τεμαχίου υπάρχουν κυρίως οικιστικές αναπτύξεις με την κοντινότερη να βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10-15 μ., κενά τεμάχια με δενδροκαλλιέργειες, εκκλησία, σχολεία, πάρκα και χώροι πρασίνου, καθώς και κάποιες μεμονωμένες εμπορικές και μεικτές αναπτύξεις.

polyxoros4

Το υπό μελέτη τεμάχιο βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 40-45 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και μέσα σε αυτό υπάρχει διώροφη κατοικία, παλιά βιομηχανική αποθήκη και δενδροκαλλιέργειες (ελιές, πορτοκαλιές, μηλιές, συκιές, πεύκα, μεσπιλιά).

Σύμφωνα με τον κύριο του έργου, περίπου 40 δέντρα (ελιές, ροδιές, πορτοκαλιές) θα μεταφυτευθούν σε άλλα σημεία της ανάπτυξης, εφόσον επηρεάζουν τον σχεδιασμό του έργου.

polyxoros5

Σε κατοικία που θα επιδιορθωθεί ή θα κατεδαφιστεί
Η διώροφη κατοικία θα επιδιορθωθεί, ενώ στο κτήριο της παλιάς βιομηχανικής αποθήκης θα διατηρηθούν τμήματα της τοιχοποιίας και θα γίνει αντικατάσταση της στέγης, νοουμένου ότι θα κριθεί κατάλληλο για χρήση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κατεδαφιστεί και στη θέση της θα ανεγερθεί καινούργια κατασκευή όμοιου τύπου.

Έχει δοθεί η απαιτούμενη σημασία για τεχνολογική και ενεργειακή αναβάθμιση της βιομηχανικής αποθήκης ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο δυνατό η ηχορύπανση της περιβάλλουσας περιοχής από το έργο.

polyxoros6

Τονίζεται ότι η ανάπτυξη δεν θα περιλαμβάνει πισίνα, αλλά ένα διακοσμητικό υδάτινο στοιχείο βάθους περίπου 50 εκατ.

polyxoros7

Όπως σημειώνεται στην περιβαλλοντική μελέτη, το προτεινόμενο έργο θα περιλαμβάνει εσωτερικό χώρο εκδηλώσεων που θα ενώνεται με την υφιστάμενη διώροφη κατοικία, το ισόγειο της οποίας θα χρησιμοποιείται ως βοηθητικός χώρος/ χώρος έκθεσης συνολικού εμβαδού 1.485,59 τ.μ. με καλυμμένες βεράντες συνολικού εμβαδού 233,13 τ.μ. και 68 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι πέντε θα ανήκουν στους εργαζόμενους, οι έξι για ΑμεΑ και ένας χώρος στάθμευσης για οχήματα τροφοδοσίας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας