London Credit: Επενδυτικές ευκαιρίες με εξασφάλιση ακίνητα στο Λονδίνο

Με τις χρονοβόρες διαδικασίες και τα αυστηρά κριτήρια που έχουν θέσει τα τραπεζικά ιδρύματα για πρόσβαση σε χρηματοδότηση και εξασφάλιση μεσοπρόθεσμου δανείου, η ενδιάμεση αγορά  της Βρετανίας κατέγραψε ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία δέκα χρόνια με την αξία της να κυμαίνεται γύρω στα 6 δις στερλίνες.

Μάλιστα όταν ο σκοπός σύναψης δανείου γίνεται για την χρηματοδότηση επιχειρηματικών συναλλαγών και αναγκών, εξαγορά επενδυτικών ακινήτων, αγορά ακινήτων μέσω δημοπρασιών, ανακαινίσεις ακινήτων, η ταχύτητα χρηματοδότησης, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και η ευελιξία από πλευράς πιστωτικής εταιρείας συνιστούν τους σημαντικούς παράγοντες για τους επενδυτές κατά την επιλογή πιστωτικής εταιρείας. Μάλιστα όταν η ταχύτητα, η ποιότητα υπηρεσιών και η ευελιξία έχουν σημασία, οι ενδιάμεσες πιστωτικές εταιρείες γίνονται η πρώτη επιλογή για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με γνώμονα τα πιο πάνω, ο Όμιλος Consulco εδώ και 10 χρόνια έχει δημιουργήσει την εταιρεία London Credit, με βάση το Λονδίνο και η οποία παρέχει μεσοπρόθεσμα δάνεια διάρκειας μέχρι 18 μήνες τα οποία είναι εξασφαλισμένα με ακίνητα του Λονδίνου, παρέχοντας παράλληλα ευκαιρίες σε επενδυτές να συμμετέχουν στην διαδικασία με υψηλές αποδόσεις και χαμηλό ρίσκο.

Διαβάστε ακόμα:

Οι 10+1 πύργοι της Λευκωσίας

Foody: Γέννημα θρέμμα της τεχνολογίας

 

Παρουσιάζοντας την εταιρεία ενώπιον του συνεδρίου «Επενδυτικές Ευκαιρίες στον τομέα των ακινήτων», ο Mιχάλης Τανούσης, Διευθυντής Επενδυτικών Υπηρεσιών της Consulco, υπογράμμισε πως μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει παραχωρήσει 350 δάνεια τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια δανεισμού, ο κ. Τανούσης ανέφερε πως το μέγιστο ποσό που παραχωρείται ανέρχεται στα 3,5 εκατ. στερλίνες με επιτόκιο 9-11%, το ποσό του δανείου ανέρχεται μέχρι και το 70% της αξίας της εξασφάλισης που είναι ακίνητο στο Λονδίνο και η διάρκεια του δανείου δεν υπερβαίνει τους 18 μήνες.

Η εν λόγω ενδιάμεση αγορά παραχώρησης δανείων αποτελεί καλή επενδυτική ευκαιρία ανέφερε ο κ. Τανούσης ο οποίος παρουσίασε και σχετικό παράδειγμα.
 

Αναφερόμενος στην επιτυχία της εταιρείας, ο κ. Τανούσης ανέφερε πως η νομοθεσία στην Βρετανία είναι ευνοϊκή και σε περίπτωση μη αποπληρωμής του δανείου τότε οι διαδικασίες για την εκποίηση του ακινήτου είναι εύκολες και γρήγορες χωρίς να απαιτείται η απόφαση Δικαστηρίου.

Παράλληλα, ο κ. Τανούσης σημείωσε πως η Consulco προχώρησε και στην δημιουργία του London Credit Fund το οποίο είναι εγγεγραμμένο στην Κύπρο και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Το εν λόγω επενδυτικό ταμείο παρέχει την ευκαιρία στους επενδυτές να επενδύσουν σε εξασφαλισμένο δανεισμό ακινήτων του Λονδίνου με σταθερές αποδόσεις εγγυημένες από prime asset type.
 

 

 

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα