Οι 10+1 πύργοι της Λευκωσίας

Σε πόλη ουρανοξυστών μετατρέπεται σταδιακά η Λευκωσία, καθώς αρκετά είναι τα πολυώροφα κτήρια που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται υπό κατασκευή ή υπό μελέτη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 360, το πρώτο high rise κτήριο της Κύπρου ανεγέρθηκε στη Λευκωσία, η οποία, μαζί με τη Λεμεσό, αποκτούν νέο ύψος.

Το InBusinessNews παρουσιάζει πέραν των δέκα πύργων στη Λευκωσία που έχουν υλοποιηθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη ή υπό μελέτη.

360
Το πρώτο high rise κτήριο, το οποίο αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα της λεωφόρου Μακαρίου και γενικότερα του κέντρου της Λευκωσίας, κοσμεί την πρωτεύουσα από πέρσι.

Το 360, την ανέγερση του οποίου ανέλαβε η Cyfield για τις ανάγκες της 101 Developmets, είναι ένα πολυώροφο κτήριο ύψους 135 μέτρων.

 

 
Ο ψηλότερος πύργος της Λευκωσίας διαθέτει 34 ορόφους, 120 διαμερίσματα, τρία καταστήματα, δύο εστιατόρια, πισίνα, γυμναστήριο, σαλόνι για εκδηλώσεις και τρία υπόγεια με 320 χώρους στάθμευσης και αποθήκες.

Διαβάστε ακόμα:

Foody: Γέννημα θρέμμα της τεχνολογίας

Ασφαλής εναλλακτική επένδυση τα ακίνητα

 

Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα των καταστημάτων και εστιατορίων που θα στελεχώσουν το μεγαλεπήβολο έργο της Cyfield οφείλεται στα υπό εξέλιξη έργα στη λεωφόρο Μακαρίου, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο.

 

Έργα όπως το 360 αναμένεται να συμβάλουν στην προσδοκώμενη ανάσταση της άλλοτε πολυσύχναστης εμπορικής οδού της Λευκωσίας.

Central Park Residences Nicosia
Τον Δεκέμβριο του 2018 υποδέχτηκε τους ενοίκους και τους πελάτες του το Central Park Residences, «αδελφό» έργο του Olympic Residence, των δίδυμων πύργων της Λεμεσού.
 

Το οικιστικό έργο βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας, στην περιοχή του παλιού ΓΣΠ.

Την εργολαβία του συγκεκριμένου έργου είχε αναλάβει η Cyfield, η οποία προχώρησε με την κατασκευή του σκελετού του κτηρίου, των τοίχων αντιστήριξης του υπογείου του, τη θεμελίωση, την εκσκαφή των δύο υπόγειων, αλλά και την κατασκευή των 19 οικιστικών ορόφων του.

 

Το πολυώροφο κτήριο της πρωτεύουσας διαθέτει συνολικά 37 διαμερίσματα προς ενοικίαση μικρής και μεγάλης διάρκειας (short term and long term).


Metropolitan
Το νέο state-of-the-art επιχειρηματικό κέντρο της Λευκωσίας επιχειρεί να δημιουργήσει η Cyfield, δίπλα στα κεντρικά γραφεία της Eurobank, στην καρδιά της Λευκωσίας.

Το νέο ψηλό κτήριο Metropolitan θα κοσμεί τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, μία από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους της πρωτεύουσας.
 

Το έργο, το οποίο ανεγείρεται από τη Cyfield, είναι ένα πολυώροφο κτήριο 19 ορόφων με πανοραμική θέα από όλους τους ορόφους που εκτείνεται συνολικά σε 8.984 τ.μ. καλυμμένους χώρους.

Το κτήριο διαθέτει γραφειακούς χώρους σε 17 ορόφους, πολυτελή χώρο υποδοχής, μεσοπάτωμα, όροφος μηχανικής και τρία ευρύχωρα υπόγεια επίπεδα στάθμευσης.

 

 
Το roof garden του κτηρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εταιρικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, διαθέτει ενιαίο χώρο γραφείων στους 13 ορόφους του κτηρίου, ένα πολυτελή χώρο υποδοχής για τους εργαζόμενους και τους πελάτες τους, ένα ημιώροφο (μεσοπάτωμα/mezzanine) έναν όροφο μηχανικής και ευρύχωρο πάρκιγνκ στο υπόγειο.

Jean Nouvel Tower
Ο πύργος Jean Nouvel (γνωστός και ως White Walls, Tower 25) πήρε το όνομα του από τον ιδρυτή του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Ateliers Jean Nouvel με έδρα το Παρίσι, που σχεδίασε το κτήριο μαζί με τους αρχιτέκτονες Takis Sophocleous Architects.

 

 

  

Στο γνωστό ψηλό κτήριο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της EY από το 2014.

 

Labs Tower
Η πολυώροφη ανάπτυξη, Labs Tower του γνωστού Ισραηλινού επιχειρηματία, Teddy Sagi θα κοσμεί προσεχώς την πρωτεύουσα.
 

Το κτήριο 22 ορόφων (συν τρία υπόγεια επίπεδα), το οποίο θα έχει ύψος 95 μέτρων, αναμένεται να στεγάσει εταιρείες του γνωστού επιχειρηματία, αρκετές από τις οποίες βρίσκονται ήδη στην Κύπρο.

 

 
Το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα €30 εκατ.

 

Malcolm Tower
Ένα νέο δεκαώροφο εμπορικό έργο θα δεσπόζει στην οδό Πινδάρου στη Λευκωσία.

 

 
Το Malcolm Tower είναι ένα γραφειακό κτήριο, η ανέγερση του οποίου θα αρχίσει εντός του 2021.

 

Μιλώντας στο InBusinessNews o Χαρίλαος Κυθρεώτης, Διευθυντής στην Kythreotis Architects LLC, η οποία σχεδίασε το έργο, τόνισε ότι το Malcolm Tower έχει εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια, ενώ τα τελικά χρονοδιαγράμματα για την ανέγερσή του θα οριστικοποιηθούν με το που θα κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

 

 Το Malcolm Tower θα βρίσκεται σε γωνιακό τεμάχιο (απέναντι από το «A κχoffee Project»), το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

 

Identity Tower
Οικιστικός πύργος, 22 ορόφων, θα ανεγερθεί κοντά στο νέο θέατρο ΘΟΚ, στη συνοικία Τρυπιώτης.

 

Οι κατασκευαστικές εργασίες του Identity Tower, ιδιοκτησίας της Nice Day Developments, αναμένεται να αρχίσουν προς το τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022, αναλόγως της εξασφάλισης των απαραίτητων αδειών.

 

Τα διαμερίσματα του πύργου θα είναι ενός συνδυασμού των δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων.

 

Το έργο θα ανεγερθεί σε γωνιακό τεμάχιο, στον χώρο του οποίου σήμερα βρίσκεται ένα παλιό σπίτι.

Orion
Τη συγκατάθεση του έδωσε το 2019 το Τμήμα Περιβάλλοντος για την κατασκευή δυο πύργων ύψους 64 μέτρων, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν διαμερίσματα για οικιστικούς σκοπούς, με την ονομασία «Orion» στην Έγκωμη.

Το κόστος του έργου, το οποίο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας «Vassos Markides Estates» και θα ανεγερθεί δίπλα από το ξενοδοχείο Hilton Park,  εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα €30 εκατ.
 

Το «Orion» περιλαμβάνει δύο μοντέρνους και πολυτελείς οικιστικούς πύργους με υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Η ανάπτυξη θα έχει ύψος 64 μέτρα και θα προσφέρει ανεμπόδιστη θέα 180 μοιρών, με ιδιωτική πισίνα και κήπους.

Θα αποτελείται από διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, δύο υπνοδωματίων, τριών υπνοδωματίων και ρετιρέ. Το έργο θα συμπεριλαμβάνει επίσης πισίνα, γυμναστήριο / σάουνα και υπηρεσίες θυρωρού.

Severi
Ένα εντυπωσιακό έργο δώδεκα ορόφων, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει εμβληματικό σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο C. Kythreotis and Associates.

Πρόκειται για ένα κτήριο γραφειακών εγκαταστάσεων διεθνών προδιαγραφών, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 

Το έργο Severi είναι ένας πύργος που παραπέμπει σε μεταλλικό γλυπτό, με κύριο χαρακτηριστικό τις αντανακλάσεις του φωτός που του δίνουν μια χρυσίζουσα λάμψη.

Βρίσκεται σε προνομιούχα περιοχή της πόλης, απέναντι από το Προεδρικό Μέγαρο.

 

Το κτήριο προσφέρεται για να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο από εταιρεία ή οργανισμό.

Το συνολικό εμβαδό του κτηρίου είναι 4.300 τ.μ. και διαθέτει χώρους στάθμευσης σε τρία επίπεδα υπογείως για 105 θέσεις αυτοκινήτων.

Asteroid
Το Asteroid, το οποίο ανεγείρεται από την BG Waywin και την C&A Toumazis, αναμένεται να αποτελέσει μία εντυπωσιακή παρουσία στην καρδιά του επιχειρηματικού κέντρου της Λευκωσίας.

Σε στρατηγική τοποθεσία στη λεωφόρο Λεμεσού, αυτός ο σύγχρονος εμπορικός πύργος θα φιλοξενεί διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς υψηλού προφίλ από όλη την Ευρώπη, όπως εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και τυχερών παιχνιδιών, χρηματοοικονομικά γραφεία, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, ασφαλιστικές και άλλες εταιρείες.
 

Το Asteroid είναι ένας από τους ψηλότερους και φουτουριστικούς πύργους γραφείων στη Λευκωσία και προσφέρει εύκολη πρόσβαση τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο.

 

 

 

Το πολυώροφο κτήριο διαθέτει ύψος 80 μέτρων, 16 ορόφους, δύο υπόγεια, 200 τ.μ. roof garden bar και 133 θέσεις στάθμευσης.

Ο γραφειακός χώρος εκτείνεται σε 6.000 τ.μ., ενώ οι συνολικοί χώροι καταλαμβάνουν 10.000 τ.μ.

Landmark Project – Office and Residential Tower
Δύο πύργοι που εντάσσονται στο έργο «Landmark Project – Office and Residential Tower Development» θα αναπτυχθούν στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου «The Landmark».

Σύμφωνα με τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, πρόκειται για οικιστική και γραφειακή ανάπτυξη, με ενιαίο υπόγειο χώρο στάθμευσης σε δύο επίπεδα.

Το έργο περιλαμβάνει ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό, ο οποίος θα αναπτυχθεί στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου The Landmark.
 

 

 

Πρόκειται για ένα κτήριο γραφείων 16 ορόφων, ένα κτήριο διαμερισμάτων 17 ορόφων, μια ιδιωτική πλατεία 1.500 τ.μ. προς δημόσια χρήση και ένα από τα πιο θρυλικά ξενοδοχεία της Κύπρου.

Η οικιστική ανάπτυξη θα αποτελείται από συνολικά 53 διαμερίσματα και θα έχει συνολικό μικτό εμβαδόν 13.794,60 τ.μ., ενώ το συνολικό εμβαδόν της γραφειακής ανάπτυξης ανέρχεται στα 26.640 τ.μ.

Δειτε Επισης

Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι