Τα 10+6 έργα που θα αλλάξουν τη Λεμεσό

Τουλάχιστον 40 αναπτυξιακά έργα έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια της θητείας του δήμαρχου, Νίκου Νικολαΐδη, ενώ μέχρι το τέλος του 2021 ολοκληρώνονται τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της προγραμματικής περιόδου 2014-20.

Σε απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτικών Επιτροπών κατά την περίοδο 2017 – 2020, ο δήμαρχος Λεμεσού τόνισε ότι 12 αναπτυξιακά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε ακόμα:
Αεροδρόμια: Βουτιά 93% στην επιβατική κίνηση
Ποιοι εργάζονται περισσότερο και ποιοι λιγότερο στην Κύπρο

Τα 12 έργα είναι:

  • Επέκταση Γραμμικού Πάρκου Γαρύλη - Οργανική Σύνδεση με τη Θάλασσα κατά μήκος των οδών Παλλάδος / Δημοκρατίας / Αλεξανδρείας
  • Αποκατάσταση και χρήση για κοινωνικές υπηρεσίες των δημοτικών κατοικιών στην οδο Μισιαούλη και Καβάζογλου Κέντρο ενασχόλησης ενηλίκων
  • Κέντρο Καινοτομίας
  • Ανάπλαση οδού Μισιαούλη- Καβάζογλου
  • Γήπεδο Αετού
  • Χώρος εκδηλώσεων συνοικισμού Αγίας Φύλας
  • Πάρκο οδού Δημητρίου Χριστοδούλου στον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας
  • Νέο Παζαράκι
  • Κτήριο Μουσείου Νερού κοντά στον Υδατόπυργο
  • Κτήριο στην οδό Σαριπόλου
  • Κτήριο Φιλαρμονικής

Τα 16 μεγάλα έργα που είναι στα σκαριά
Εξάλλου, ο Δήμος Λεμεσού έχει δρομολογήσει την υλοποίηση άλλων 16 μεγάλων έργων τα οποία θα ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια.

Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Αγίας Φύλας
Στο τελικό στάδιο για την προσφοροδότηση και έναρξη εργασιών βρίσκεται το μεγάλο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας, το οποίο βρισκόταν σε αναστολή τα τελευταία χρόνια.
 

Τα υπό κατασκευή έργα, που θα καλύψουν την ευρύτερη περιοχή νοτίως και βορείως του ιερού ναού Παναγίας Xρυσαφυλιώτισσας, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αναμόρφωση με πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας, βελτίωση και εξωραϊσμό των προσόψεων όλων των παρακείμενων διατηρητέων κατοικιών, την εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισµού και νέου αστικού εξοπλισμού.

Ταυτόχρονα, περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις και επιδιορθώσεις πεζοδρομίων, δημιουργία χρήσεων και δημοσίων χώρων, οι οποίοι θα προσελκύουν και θα εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς επίσης μέτρα σωστότερης κυκλοφοριακής διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής Αγίας Φύλας. Ο προϋπολογισμός του πολεοδομικού έργου αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα ‎€3 εκατ., με συνεισφορά του Δήμου στο 20%.

Αθλητικός Πολυχώρος Συνοικισμού Αγίας Φύλας
Στο στάδιο κατασκευής βρίσκεται ο Αθλητικός Πολυχώρος στο Συνοικισμό Αυτοστέγασης Αγίας Φύλας, σε τμήμα τεμαχίου που έχει παραχωρηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.
 

 
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης με κερκίδες στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου, δημιουργία χώρων υγιεινής, χώρων πρασίνου και χώρου στάθμευσης.

 

Περιβαλλοντικές Γειτονιές
Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των κατασκευαστικών έργων για τρεις Περιβαλλοντικές Γειτονιές. Τα έργα αυτά στοχεύουν στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και προβλέπουν τον ανασχεδιασμό επιλεγμένων δρόμων, οι οποίοι συνδέονται με χώρους πρασίνου και σχολεία.

 

Ταυτόχρονα, θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων ποδηλατοδρόμους, εμπλουτισμό του πρασίνου, οργανωμένους χώρους στάθμευσης και μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης, ώστε να καταστούν οι γειτονιές της Λεμεσού πιο ανθρώπινες, πιο ασφαλείς για τα παιδιά και πιο ελκυστικές. Αυτά τα έργα θα αποτελέσουν τους πυρήνες για περαιτέρω εφαρμογή τους σε ολόκληρη την έκταση των συνοικιών της πόλης της Λεμεσού σταδιακά.
 

Οι Περιβαλλοντικές Γειτονιές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα μέσα από το σχεδιασμό ποδηλατοδιαδρομών που θα συνδέουν τις περιβαλλοντικές γειτονιές μεταξύ τους, αλλά και με υφιστάμενους ποδηλατόδρομους.

Τον Νοέμβριο του 2020 προκηρύχθηκε η προσφορά για κατασκευαστικές εργασίες για την Περιβαλλοντική Γειτονιά στην Ομόνοια. Η δεύτερη Περιβαλλοντική Γειτονιά, στον Άγιο Σπυρίδωνα - Ζακάκι, προσφοροδοτήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 και η τρίτη Περιβαλλοντική Γειτονιά, του Αγίου Νικολάου, σχεδιάζεται να προσφοροδοτηθεί για κατασκευή πριν το καλοκαίρι του 2021.

 

  

Ο προϋπολογισμός για κάθε Περιβαλλοντική Γειτονιά υπερβαίνει τα ‎€2.5 εκατ.

Μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τις τρεις πρώτες Περιβαλλοντικές Γειτονιές είναι η συμπερίληψή τους στα συγχρηματοδοτούμενα έργα της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, με ένα συνολικό κονδύλι ‎€8 εκατ.

Γήπεδο Αετού στην οδό Σπερχειού
Τον Απρίλιο του 2021 ολοκληρώνονται οι κατασκευαστικές εργασίες για το γήπεδο στην οδό Σπερχειού στις συνοικίες Αγίου Ιωάννη / Αποστόλου Ανδρέα. Ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με τον ΚΟΑ, προχώρησε στη δημιουργία ενός συνοικιακού γηπέδου με σύγχρονες υποδομές, ώστε να εξυπηρετούνται οι γειτνιάζουσες συνοικίες και παράλληλα να μειωθεί η οχληρία με την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου.
 

 
Με την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, αναβαθμίζεται ο χώρος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν υποβαθμισμένος και επιτυγχάνεται η παροχή αθλητικών υποδομών για όλους τους κατοίκους. Η κατασκευή του γηπέδου περιλαμβάνει μια σειρά από υποδομές, όπως κερκίδες και αποδυτήρια, χώρους στάθμευσης, περίφραξη και δεντροφύτευση ως προστατευτική λωρίδα. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού ‎ €900.000 συγχρηματοδοτείται από τον ΚΟΑ και τον Δήμο Λεμεσού.

Ανάπλαση πάρκου οδού Γκογκέν στο Ζακάκι
Το έργο, αφορά την ανάπλαση ενός μεγάλου χώρου πρασίνου στην περιοχή Ζακακίου, στην οδό Γκογκέν. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πάρκο, οικείο και δομημένο για τον άνθρωπο, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής, ένα πάρκο ανοικτό, προσβάσιμο σε όλους και φιλικό στα ΑΜΕΑ. Το πάρκο θα περιλαμβάνει έντονη φύτευση, τοπιοτεχνήσεις, παιδότοπους, χώρο για εκδηλώσεις, πεζόδρομους κλπ.

 

 
Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2020 παρουσιάστηκε η προκαταρκτική αρχιτεκτονική μελέτη στο Συνοικιακό Συμβούλιο Ζακακιού και στους περιοίκους. Το έργο θα κοστίσει γύρω στις ‎€600.000 και επιδιώκεται να αρχίσει εντός του 2021.

Ανάπλαση Πάρκου Αγίου Γεωργίου Χαβούζας
Ένας χώρος, που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε μη χρησιμοποιήσιμη κατάσταση και αποτελούσε εστία απόρριψης διαφόρων αχρήστων αντικειμένων, μετατρέπεται σε ένα όμορφο, οργανωμένο πάρκο.

Η διαμόρφωσή του περιλαμβάνει δημιουργία πολυεπίπεδων πλατεμάτων, γενική περίφραξη, δημιουργία προσβάσεων που να εξυπηρετούν όλες τις ομάδες ατόμων και ΑμεΑ, εσωτερικές διαδρομές πεζοδρόμων διακίνησης και άθλησης, παιγνιδότοπο, αστικό εξοπλισμό, τοπιοτέχνηση, φύτευση διαφόρων ειδών δέντρων και χαμηλών θάμνων και φωτισμό.

Οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν περί τον Φεβρουάριο 2021 με διάρκεια αποπεράτωσης τους έξι μήνες.

Ανάπλαση Πλατείας Ηρώων
Το μεγαλεπήβολο έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων στη Λεμεσό, βρίσκεται πιο κοντά στην υλοποίησή του, μετά την υπογραφή τον Ιανουάριο 2021 του συμβολαίου για την εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων.

Στόχος του Δήμου είναι η ανάδειξη της σημασίας της Πλατείας Ηρώων μέσα από τα ιστορικά και κoινωνικά δεδομένα, τα αρχιτεκτονικά και μνημειακά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την περιοχή και έπαιξαν σημαντικό ρόλο μέχρι και σήμερα στην ανάπτυξη της πόλης. Με την ανάπλαση της Πλατείας, ετέθη ως στόχος η επίτευξη της αειφορίας σε σχέση με την ελκυστικότητα, την βελτίωση της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών και τη διαβίωση γύρω από την Πλατεία και την ευρύτερη περιοχή, την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα, την πολιτιστική ταυτότητα μέσα από τη διαφορετικότητα των χρήσεων και την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μέσα στα πλαίσια της μελέτης ΣΒΑΚ.

 

 
Η ανάπλαση της Πλατείας προωθήθηκε μέσα από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, και η βραβευθείσα μελέτη των Σωκράτη Στρατή - AA &U και Χρήστου Πασαδάκη παρουσιάστηκε σε δημόσια διαβούλευση τον Ιούλιο του 2020. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ‎€3 εκατ. περίπου, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και να ολοκληρωθεί σε δεκαοκτώ μήνες.

 

Η μελέτη μεταξύ άλλων προτείνει:

•        Διαμόρφωση της επιφάνειας της Πλατείας

•        Δημιουργία Πλατείας ενός επιπέδου, με οργανική σύνδεση με το θέατρο Ριάλτο, το οποίο θα επικοινωνεί άμεσα με την Πλατεία

•        Μετατροπή η Πλατείας σε χώρο καθημερινής κοινωνικής συναναστροφής

•        Σωστός φωτισμός Πλατείας και ανάδειξη του μνημείου με τον κατάλληλο φωτισμό

•        Δημιουργία οάσεων πρασίνου με δέντρα και χαμηλή βλάστηση

•        Αναβάθμιση του υπογείου εκθεσιακού χώρου, και των περιπτέρων στις τέσσερις άκρες της Πλατείας

•        Σωστή διαχείριση ομβρίων υδάτων

•        Πλακόστρωση των γύρω δρόμων

•        Μετακίνηση βορειότερα των δρόμων Ανδρέα Δρουσιώτη και Παύλου Μελά, ώστε να δημιουργηθούν ελεύθεροι χώροι εστίασης εκτός πλατείας

•        Ανάδειξη της Πλατείας ως ένα κεντρικό σημείο της πόλης, δημιουργία ενός δικτύου μέσω της κατάλληλης σήμανσης σε διάφορα κομβικά σημεία της πόλης που συνδέει την πόλη με την πλατεία και την πλατεία με την πόλη.

Ανάπλαση Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου - ΓΣΟ - Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας ΓΣΟ
Τον Δεκέμβριο του 2019 ξεκίνησε μια νέα εποχή για το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο - ΓΣΟ με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Λεμεσού, του ΚΟΑ και του ΤΕΠΑΚ, η οποία θα οδηγήσει στη ριζική αναβάθμιση και αναγέννηση του Κέντρου. Ο ιστορικός αυτός χώρος, γεμάτος με τις ωραιότερες αθλητικές αναμνήσεις για τους Λεμεσιανούς, θα διορθωθεί, θα συντηρηθεί, θα συμπληρωθεί με νέες υποδομές και θα ξαναμπεί στη ζωή της πόλης και των κατοίκων της. Με τη συμφωνία που υπογράφηκε, ο Δήμος και το ΤΕΠΑΚ αναλαμβάνουν τη διαχείριση του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου - ΓΣΟ, για μια περίοδο δέκα χρόνων, που θα ανανεώνεται ανά πενταετία.
 

 
Το ΤΕΠΑΚ θα διαχειρίζεται τις αθλητικές υποδομές για χρήση από τους φοιτητές του, αλλά και από τους πολίτες της Λεμεσού. Ο Δήμος Λεμεσού αναλαμβάνει τη διαχείριση όλων των άλλων χώρων, συµπεριλαμβανομένου και του Αθλητικού Μουσείου ΓΣΟ, το οποίο θα ανεγερθεί στο χώρο. Το όλο έργο έχει ενισχύσει οικονομικά η κυβέρνηση, με τη χορηγία ποσού ύψους €1.5 εκατ. Η υλοποίηση του έργου προχωρά με δύο συμβόλαια.

 

Το ένα αφορά τη συντήρηση και επιδιόρθωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και της πλατείας του ΓΣΟ, με στόχο να ξαναζωντανέψει η δραστηριότητα από φοιτητές και πολίτες στο τέλος του 2021 και αρχές του 2022. Το δεύτερο συμβόλαιο αφορά τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τα νέα κτήρια αθλητικών δραστηριοτήτων και το Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας του ΓΣΟ που θα προστεθούν στο χώρο.

Μουσείο Λεμεσιανού Καρναβαλιού
Εντός του 2021 ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες για το πολύαναμενόμενο Μουσείο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, το οποίο θα στεγαστεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης. Η ειδική ομάδα Γιώργος Παπαδόπουλος RIBA, στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά παρουσίασε την εντυπωσιακή μελέτη του έργου σε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι του 2020.

 

 
Η παρουσίαση αφορούσε λεπτομέρειες σχεδιασμού για τον εκθεσιακό χώρο και τις θεματικές ενότητες που θα περιλαμβάνει, μέσα από τις οποίες ο επισκέπτης θα μπορεί να παρακολουθήσει την ιστορική εξέλιξη του Λεµεσιανού Καρναβαλιού από τις απαρχές του έως τις μέρες μας, τον τρόπο που η Λεµεσός γιόρταζε και γιορτάζει το Καρναβάλι, αλλά και τον τρόπο συμμετοχής των διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων της πόλης, διαχρονικά. Ο επισκέπτης θα μπορεί επίσης να έχει συμμετοχική δυνατότητα, την οποία θα του προσφέρει η χρήση της πιο σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας και των διαδραστικών προγραμμάτων. Τα εργαστήρια δημιουργίας μάσκας και καρναβαλίστικης αμφίεσης, σχεδιασμού και εκτέλεσης κατασκευών και αρμάτων θα αποτελέσουν σημαντικό κεφάλαιο και επί τούτου θα μελετηθεί η δημιουργία υπερυψωμένου στεγάστρου στην οροφή του κτηρίου για τη διαμόρφωση νέων εκθεσιακών χώρων που να επιτρέπουν τη φιλοξενία μεγάλου μεγέθους κατασκευών και αρμάτων.

 

Αναβάθμιση Δημοσίου Κήπου / Ζωολογικού Κήπου
Μετά από αρκετά χρόνια, το Δηµοτικό Συµβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε εκτεταμένες ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις στον Δημόσιο Κήπο και στο Ζωολογικό Κήπο, που θα τους δώσουν μια πιο σύγχρονη εικόνα και λειτουργία.

Το masterplan για την αναβάθμιση του Δημοσίου Κήπου, παρουσιάστηκε ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο και οδεύει προς οριστικοποίηση. Η πρόταση αφορά την αναβάθμιση του Κήπου με τρόπο που να συνδυάζει ψυχαγωγία με εκπαίδευση, αλλά και να διατηρεί στην σχέση του με τη Γιορτή του Κρασιού όπως διαμορφώθηκε διαχρονικά. Μεταξύ άλλων προτείνεται η δημιουργία ενός βοτανικού κήπου, όπως και θερμοκηπίου τροπικών φυτών, κήπων και γαλαριών με κάκτους και αναρριχητικά φυτά, γραμμικής άβαθης λίμνης με χρυσόψαρα, μικρών τεχνητών νησιών με φυτά και υδρόβια φυτά.

 

 
Εξάλλου, θα υπάρξουν παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών του Ζωολογικού Κήπου. Σημειώνεται ότι η σχέση του Δημόσιου Κήπου με τη Γιορτή του Κρασιού θα διατηρηθεί και θα αναβαθμιστεί, με νέα διαμόρφωση της νότιας πλευράς του Κήπου που θα περιλαμβάνει και ένα Μουσείο Οίνου. Το όλο έργο, του οποίου το συνολικό κόστος θα υπερβεί τα €10 εκατ., θα γίνει σταδιακά, και αναμένεται το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να υλοποιεί και ένα τμήμα της αναβάθμισης κάθε χρόνο με τα ανάλογα κονδύλια στον κάθε ετήσιο προϋπολογισμό.

Η πρώτη παρέμβαση που θα γίνει άμεσα με τον νέο χρόνο θα είναι μια εντυπωσιακή αναβάθμιση του παιδότοπου και θα ακολουθήσει μια δεύτερη δράση που να αφορά τη γραμμική λίμνη.

Αναφορικά με τον Ζωολογικό Κήπο, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας της η αρχική πρόταση που διαμορφώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου για αναβάθμιση και εμπλουτισμό των υποδομών του.

Παράρτημα Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Κτήριο Γέβο
Έχουν ολοκληρωθεί τα κατασκευαστικά σχέδια για τη διαμόρφωση του παρακείμενου στο Μέγαρο Πηλαβάκη κτηρίου της ΓΕΒΟ, όπου θα δημιουργηθεί το παράρτημα της Δημοτικής – Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και χώρους έκθεσης αρχειακού υλικού.
Το όλο έργο θα κοστίσει γύρω στα €3 εκατ. ευρώ και οι κατασκευαστικές του εργασίες αναμένεται να αρχίσουν περί το τέλος του 2021.

Δημιουργία δημοτικών και πολιτιστικών υποδομών στο τεμάχιο Επαμεινώνδα
Ο Δήμος προχώρησε στην απόκτηση με απαλλοτρίωση του μισού του τεμαχίου Επαμεινώνδα παρά την οδό Βορείου Ηπείρου, καταβάλλοντας το ποσό των €2.1 εκατ., με στόχο να το αξιοποιήσει για δημιουργία δημοτικών και πολιτιστικών υποδομών, καθώς και υποδομών για park and ride.

Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει εκτός από χώρο στάθμευσης και αποθηκευτικούς χώρους για τα αρχεία του Δήμου, μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς επίσης και γραφειακούς και εκθεσιακούς χώρους. Φιλοδοξία του Δήμου είναι να δώσει στέγη σε όσο το δυνατόν περισσότερους γίνεται πολιτιστικούς φορείς της πόλης, αλλά και σε αρχεία και συλλογές δημοτών που επιθυμούν να τα δωρίσουν στον Δήμο. Το όλο έργο θα κοστίσει πέραν των €2 εκατ. και αναμένεται να αρχίσει πριν το τέλος του 2021.

Ανάπλαση Lady’s Mile
Εδώ και περίπου δύο χρόνια η Πολεοδομία κατέληξε στον κατ’ αρχήν σχεδιασμό της αναβάθμισης των υποδομών στην περιοχή της ακτής Lady’s Mile. Ο Δήμος Λεμεσού, θέλοντας να συμβάλει στη γρήγορη προώθηση του έργου, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών την ανάληψη της διαχείρισης του έργου.
 

Μετά τη θετική απάντηση του υπουργού, ο Δήμος προχωρεί στην οριστικοποίηση του ρυθμιστικού σχεδίου και την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών ώστε το έργο να φτάσει το συντομότερο στο στάδιο της υλοποίησης. Στόχος του Δήμου Λεμεσού είναι, όπως η ανάπτυξη αυτής της εξαίρετης περιοχής γίνει με τρόπο που να σέβεται και να συνδυάζεται με τον παρακείμενο βιότοπο της Αλυκής, ώστε να καταστεί ένας συναρπαστικός προορισμός για κάθε ντόπιο και ξένο επισκέπτη.

Αντιπλημμυρικά έργα
Η νέα Δημοτική Αρχή, μαζί με το ΣΑΛΑ, από πολύ νωρίς άρχισαν εντατικές ενέργειες για να αποδεσμευτούν τα απαραίτητα κονδύλια και να μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα αντιπλημμυρικά έργα για την πόλη. Το 2021 αρχίζουν από το ΣΑΛΑ οι κατασκευαστικές εργασίες για αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα €35 εκατ.

Τα έργα περιλαμβάνουν συστήματα οµβρίων αγωγών και λιμνών κατακράτησης στις περιοχές της Αγίας Φύλας, Εκάλης, Αγίου Γεωργίου Χαβούζας και σε άλλες περιοχές. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα έργα στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς Αγίας Φυλάξεως, Θεσσαλονίκης, Γλάδστωνος και Ναβαρίνου. Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών θα καλυφθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα υπάρχοντα κενά στο σύστημα ομβρίων υδάτων, που ταλαιπωρούν την πόλη της Λεμεσού εδώ και πολλές δεκαετίες.

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι