powered by

Λεμεσός: Στα σκαριά ο δημόσιος κήπος στην περιοχή mall (photos)

Τον Δημόσιο Κήπο της δυτικής Λεμεσού φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Δήμος Λεμεσού στο Ζακάκι, σε ένα τεμάχιο συνολικής έκτασης περί τα 10.000 τετρ. μέτρα, παρά την οδό Πωλ Γκογκέν (περιοχή Mall).

Το πιο πάνω εξάγγειλε ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι εργασίες στο συγκεκριμένο πάρκο, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλους και φιλικό στα ΑΜΕΑ, θα ξεκινήσουν εντός του νέου έτους και το κόστος κατασκευής του θα φθάσει τις 600.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος εξέφρασε ταυτόχρονα την ικανοποίηση του γιατί μια σειρά από αποφάσεις για αναβάθμιση της δυτικής Λεμεσού άρχισαν να υλοποιούνται ή βρίσκονται σε προχωρημένο σχεδιασμό. «Παραμελημένες για χρόνια περιοχές και συνοικίες, κυρίως της δυτικής Λεμεσού στο άμεσο μέλλον θα αποκτήσουν νέο πρόσωπο με έργα και υπηρεσίες που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής των δημοτών» επεσήμανε.
 
 

Στο μεταξύ, παρουσία του δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη, έγινε χθες Τετάρτη η δημόσια παρουσίαση της μελέτης για το πάρκο στη οδό Πωλ Γκογκέν. Το πάρκο σχεδιάστηκε σε συνεργασία του γραφείου ANBAU του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Χριστοφίνη με τον αρχιτέκτονα Στέλιου Λακκοτρύπη και με την Εικαστικό Μαρία Λιανού.  

Όπως ανέφεραν οι πιο πάνω αρχιτέκτονες, πρόκειται για ένα πάρκο-δημόσιο χώρο οικείο και δομημένο για τον άνθρωπο, αφιερωμένο στην αναζήτηση της απλής ζωής και στις 'ασήμαντες' ανάγκες του καθημερινού βίου. Όπως η θέαση του πρασίνου και της χρωματικής γκάμας των τοπίων του Gauguin, οι λειτουργίες στην αγκαλιά των δένδρων, οι πράσινες διαδρομές περιπάτου και οι σκιερές στάσεις ξεκούρασης, το ανέμελο παιγνίδι και η υγιής άθληση, η κοινωνική συνεύρεση, εκτόνωση και χαλάρωση, οι δημόσιες δημιουργικές αναζητήσεις με εκδηλώσεις πολιτισμού, υπαίθριες προβολές και παραστάσεις. Όπως ακόμα εξήγησαν θα υπάρχει η δυνατότητα καλλιέργειας λαχανόκηπου και κομποστοποίησης, καθώς και ενατένισης της ευρύτερης περιοχής από υπερυψωμένο δάπεδο και άλλα, που θα καθορίσει ο ίδιος ο χρήστης. Ένα πάρκο ανοικτό, πρόσθεσαν, προσβάσιμο σε όλους και φιλικό στα ΑΜΕΑ, που θα αναζητεί την συνεχή συναλλαγή με τον καθημερινό χρήστη, προκειμένου να ολοκληρώνεται στον χρόνο ο λόγος της ύπαρξης του». 

Με την ολοκλήρωσή του,  η ανάπλαση του πάρκου στην οδό Γκογκέν στο Ζακάκι αναμένεται να δημιουργήσει ένα πόλο έλξης και κοινωνικοποίησης για µια πολύ μεγάλη οικιστική περιοχή του Ζακακίου. Το όλο έργο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για αναβάθμιση των συνοικιών της Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Γραφεία στο κέντρο της Λευκωσίας από την Gordian...Μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης και επένδυσης
Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία και την προσφορά έτοιμης γης για ανάπτυξη-Το νέο πλαίσιο για τον αστικό αναδασμό
Μοναδικές προτάσεις σε κατοικίες και διαμερίσματα σε Λευκωσία και Λάρνακα από την Altamira Real Estate
Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Μεταρρυθμίσεις για ανθεκτική οικονομία, να αξιοποιήσουμε τις θετικές εξελίξεις
Απεμπλοκή από το αδιέξοδο για 9.497 εγκλωβισμένους αγοραστές-Χαιρετίζει το ΥΠΕΣ την ψήφιση νόμου
Νέο γήπεδο 5.000 θεατών στον χώρο του Μακαρείου Σταδίου και πλάνο αναβάθμισης του «Στέλιος Κυριακίδης» στην Πάφο
Έλλειψη προσωπικού και οι προκλήσεις του κατασκευαστικού τομέα σε συνάντηση ΟΣΕΟΚ με Γιάννη Παναγιώτου
Θετικός εκ πρώτης όψεως για θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης ο Κ. Ιωάννου
Μελετούν τις παραμέτρους για θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης
Επιπλέον προτάσεις για ενίσχυση στεγαστικής πολιτικής κατέθεσε στον ΠτΔ ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων