Λεμεσός: Στα σκαριά ο δημόσιος κήπος στην περιοχή mall (photos)

InBusinessNews  03/12/2020 12:17
Λεμεσός: Στα σκαριά ο δημόσιος κήπος στην περιοχή mall (photos)

Λεμεσός: Στα σκαριά ο δημόσιος κήπος στην περιοχή mall (photos)

InBusinessNews  03/12/2020 12:17
Τον Δημόσιο Κήπο της δυτικής Λεμεσού φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Δήμος Λεμεσού στο Ζακάκι, σε ένα τεμάχιο συνολικής έκτασης περί τα 10.000 τετρ. μέτρα, παρά την οδό Πωλ Γκογκέν (περιοχή Mall).

RELATED ARTICLESΤο πιο πάνω εξάγγειλε ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι εργασίες στο συγκεκριμένο πάρκο, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλους και φιλικό στα ΑΜΕΑ, θα ξεκινήσουν εντός του νέου έτους και το κόστος κατασκευής του θα φθάσει τις 600.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος εξέφρασε ταυτόχρονα την ικανοποίηση του γιατί μια σειρά από αποφάσεις για αναβάθμιση της δυτικής Λεμεσού άρχισαν να υλοποιούνται ή βρίσκονται σε προχωρημένο σχεδιασμό. «Παραμελημένες για χρόνια περιοχές και συνοικίες, κυρίως της δυτικής Λεμεσού στο άμεσο μέλλον θα αποκτήσουν νέο πρόσωπο με έργα και υπηρεσίες που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής των δημοτών» επεσήμανε.
 
gkogken2
 

Στο μεταξύ, παρουσία του δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη, έγινε χθες Τετάρτη η δημόσια παρουσίαση της μελέτης για το πάρκο στη οδό Πωλ Γκογκέν. Το πάρκο σχεδιάστηκε σε συνεργασία του γραφείου ANBAU του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Χριστοφίνη με τον αρχιτέκτονα Στέλιου Λακκοτρύπη και με την Εικαστικό Μαρία Λιανού.  

Όπως ανέφεραν οι πιο πάνω αρχιτέκτονες, πρόκειται για ένα πάρκο-δημόσιο χώρο οικείο και δομημένο για τον άνθρωπο, αφιερωμένο στην αναζήτηση της απλής ζωής και στις 'ασήμαντες' ανάγκες του καθημερινού βίου. Όπως η θέαση του πρασίνου και της χρωματικής γκάμας των τοπίων του Gauguin, οι λειτουργίες στην αγκαλιά των δένδρων, οι πράσινες διαδρομές περιπάτου και οι σκιερές στάσεις ξεκούρασης, το ανέμελο παιγνίδι και η υγιής άθληση, η κοινωνική συνεύρεση, εκτόνωση και χαλάρωση, οι δημόσιες δημιουργικές αναζητήσεις με εκδηλώσεις πολιτισμού, υπαίθριες προβολές και παραστάσεις. Όπως ακόμα εξήγησαν θα υπάρχει η δυνατότητα καλλιέργειας λαχανόκηπου και κομποστοποίησης, καθώς και ενατένισης της ευρύτερης περιοχής από υπερυψωμένο δάπεδο και άλλα, που θα καθορίσει ο ίδιος ο χρήστης. Ένα πάρκο ανοικτό, πρόσθεσαν, προσβάσιμο σε όλους και φιλικό στα ΑΜΕΑ, που θα αναζητεί την συνεχή συναλλαγή με τον καθημερινό χρήστη, προκειμένου να ολοκληρώνεται στον χρόνο ο λόγος της ύπαρξης του». 
gkogken3

Με την ολοκλήρωσή του,  η ανάπλαση του πάρκου στην οδό Γκογκέν στο Ζακάκι αναμένεται να δημιουργήσει ένα πόλο έλξης και κοινωνικοποίησης για µια πολύ μεγάλη οικιστική περιοχή του Ζακακίου. Το όλο έργο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για αναβάθμιση των συνοικιών της Λεμεσού.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας