Ποια είναι η Ritz Carlton που έρχεται Κύπρο

Σφραγίστηκε και επίσημα η πολυναμενόμενη άφιξη στη Λεμεσό του The Ritz-Carlton Residences, με την χθεσινή ανακοίνωση της συμφωνίας - ορόσημο μεταξύ του Ομίλου Marfields και της Marriott International. Πρόκειται για τις πρώτες branded οικιστικές μονάδες στην Κύπρο. Τα Ritz-Carlton Residences είναι διεθνώς αναγνωρισμένα ως ένα από τα τρία κορυφαία οικιστικά brands του κόσμου και αποτελούν μέλος του Ritz – Carlton Hotel Company, θυγατρική της Marriott International.

Ποια είναι όμως η Ritz – Carlton;

Διαβάστε ακόμα:
Τουρισμός: Στα σκαριά καμπάνια €4 εκατ για προβολή της Κύπρου
Το market share του ΧΑΚ
Λεφτά υπάρχουν… αλλά δανεικά

Πρόκειται για αμερικανική πολυεθνική εταιρεία που διαχειρίζεται την αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων γνωστή ως Ritz-Carlton. Η εταιρεία διαθέτει 108 πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε 30 χώρες και εδάφη με 29.158 δωμάτια. Ο αριθμός προσωπικού ξεπερνά τις 40.000, ενώ ο τζίρος της μητρικής εταιρείας Marriott International για το 2019 ξεπέρασε τα $29,1 δις.

Η Ritz-Carlton ιδρύθηκε από τον Albert Keller, αρχικά ως επενδυτική εταιρεία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, πολλά ξενοδοχεία ήταν γνωστά ως The Ritz-Carlton, σε μέρη όπως την Βοστώνη, την  Φιλαδέλφεια, το Πίτσμπουργκ και το Atlantic City. Ωστόσο, μέχρι το 1940 κανένα από τα ξενοδοχεία δεν λειτουργούσε εκτός από το Ritz-Carlton της Βοστώνης.

Το 1983 δημιουργήθηκε η ξενοδοχειακή εταιρεία Ritz-Carlton, LLC. Με επικεφαλής τον πρόεδρο και ιδρυτικό πατέρα, Colgate Holmes, μαζί με τους Horst Schulze, Joe Freni, Ed Staros και Herve Humler, η εταιρεία άρχισε να επεκτείνεται, προσθέτοντας νέα ακίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέσα σε δύο χρόνια, το brand είχε ανοίξει πέντε ξενοδοχεία, όπως το Ritz-Carlton, Buckhead, Το Ritz-Carlton, Ατλάντα, το Ritz-Carlton, Laguna Niguel και το Ritz-Carlton, Νάπολη. Αυτή η ταχεία επέκταση συνεχίστηκε και μέχρι το τέλος του 1992, ε το Ritz-Carlton να επεκτείνεται με 23 εξαιρετικά πολυτελή ξενοδοχεία, κερδίζοντας το πρώτο του Εθνικό Βραβείο Ποιότητας Malcolm Baldrige. Την επόμενη χρονιά, άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στην Ασία, το Ritz-Carlton, Χονγκ Κονγκ.

Το 1998, η επιτυχία της ξενοδοχειακής εταιρείας Ritz-Carlton είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Marriott International η οποία και την εξαγόρασε. Το 2000, οι Ritz-Carlton Residences άνοιξαν την πρώτη τους ιδιοκτησία στην Ουάσιγκτον. Εκτός από δεκάδες νέα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, το 2008 η εταιρεία άνοιξε την πρώτη ιδιοκτησία Ritz-Carlton Reserve.

Τα The Ritz-Carlton Residences αποτελούν πρότυπο πολυτέλειας και εκλεπτυσμού στις πιο ζωντανές και ενδιαφέρουσες τοποθεσίες του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Σιγκαπούρη, το Πουέρτο Ρίκο έως και τη Μπανγκόκ.

Το 2018, η Ritz-Carlton ανακοίνωσε ότι θα εισέλθει στην αγορά κρουαζιέρας. Τα προβλήματα κατασκευής στο ισπανικό ναυπηγείο και η πανδημία COVID-19 καθυστέρησαν την κατασκευή του πρώτου πλοίου, του Evrima, και η εναρκτήρια κρουαζιέρα θα γίνει τον Απρίλιο του 2021 με το εμπορικό σήμα “The Ritz-Carlton Yacht Collection”.

Δειτε Επισης

Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης