powered by

Πύργος 75 μέτρων με γραφεία στην Λεμεσό

Σε Δημόσια Διαβούλευση έχει τεθεί Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) για κατεδάφιση κτηρίου και ανέγερση πύργου 15 ορόφων στο Δήμο Λεμεσού. 

Η εμπορική ανάπτυξη, της ΛΑΚΕΜΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΤΔ, θα έχει συνολικό ύψος 75,55 μέτρων, με ανεξάρτητους χώρους γραφείων επί των οδών Αλάσιας και Δημήτρη Γληνού, πλησίον της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Τα τεμάχια που θα φιλοξενήσουν το έργο βρίσκονται στην Ενορία Αγίου Νεκταρίου.

Σκοπός λειτουργίας του έργου είναι η ενοικίαση ή/και πώληση ενιαίων χώρων γραφείων σε επιχειρήσεις.

Η διαμόρφωση του πύργου

Στο ισόγειο του κτηρίου θα υπάρχει χώρος στάθμευσης για 22 οχήματα εκ των οποίων δύο για ΑΜΕΑ, χώρος υποδοχής και χώροι πρασίνου συνολικής έκτασης 750 τ.μ.

Οι όροφοι του κτηρίου θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • 1ος- 5ος όροφος συνολικής έκτασης 376 τ.μ.:

-Γραφειακός χώρος

-Χώρος κουζίνας

-Χώρος υγειονομικών διευκολύνσεων

 

Διαβάστε ακόμα:

Οι μεγαλομέτοχοι 30 εταιρειών της Κύπρου

Αυξάνεται σε €1,4 δις η συμφωνία για Helix 2

 

  • 6ος όροφος συνολικής έκτασης 376 τ.μ.:

-Ενιαίος χώρος εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού

  • 7ος όροφος συνολικής έκτασης 350 τ.μ.:

-Χώρος εκθέσεων

-Χώρος κουζίνας

-Χώρος υγειονομικών διευκολύνσεων

  • 8ος- 15ος όροφος συνολικής έκτασης 350 τ.μ.:

-Γραφειακός χώρος

-Χώρος κουζίνας

-Χώρος υγειονομικών διευκολύνσεων

  • Οροφή:

-Roof garden

-Χώρος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πλαισίων

 

Το έργο θα περιλαμβάνει και τρία επίπεδα υπογείων, με χώρο στάθμευσης για 185 οχήματα, εκ των οποίων τα 12 για ΑΜΕΑ.

 

Προσέλκυση εταιρικών οργανισμών και διεθνούς εμβέλειας επενδυτών

Όπως αναφέρεται στην μελέτη, η γραφειακή ανάπτυξη έχει ως στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την αναζωογόνηση της περιοχής, μέσω της προσέλκυσης εταιρικών οργανισμών και διεθνούς εμβέλειας επενδυτών. «Όπως παρατηρείται, υπάρχει μια γενικότερη τάση για ανάπτυξη καθ’ ύψος στα γειτονικά τεμάχια, σε κτήρια που φιλοξενούν παρόμοιες χρήσεις. Ένα τέτοιο έργο στοχεύει στη βελτίωση της ζωτικότητας και της αισθητικής εικόνας της περιοχής με τη σταδιακή μετατροπή της σε επιχειρηματικό κέντρο με σύγχρονους, υψηλής ποιότητας και αισθητικής επαγγελματικούς χώρους», σημειώνεται.  

Δειτε Επισης

Συνεχίστηκε η αύξηση στις τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2025-Οι μεταβολές σε κατοικίες και διαμερίσματα
Απαντά στο Δήμο Στροβόλου για τα έργα €1 δις το Υπουργείο Εσωτερικών-«Αβάσιμοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί»
Δεν ικανοποίησαν ούτε τη Λακατάμεια οι εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Απαρέσκεια και απογοήτευση»
Καταστήματα προς πώληση σε όλη την Κύπρο από την Gordian
Απογοήτευση Δήμου Στροβόλου για τις εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Ο Στρόβολος αγνοήθηκε επιδεικτικά»
ΚΣΙΑ: Νέα ιστοσελίδα και εικαστική ταυτότητα, γιορτάζοντας 60 χρόνια προσφοράς
Η Gordian παρουσιάζει 19 διαμερίσματα στο Λατσί με τιμές από €57.000
Bazaraki & AskWire: Τι αποκαλύπτουν τα δεδομένα για την αγορά ακινήτων στην Κύπρο (podcast)
Το μεγαλύτερο deal της REMU, ο στόχος που ξεπέρασε και η επένδυση μαμούθ που ετοιμάζει η Columbia στο Secret Valley
Απαντά για Aqua Residences το Τμ. Περιβάλλοντος-Θετική γνωμοδότηση υπό αυστηρότατους όρους και προϋποθέσεις