Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

360: Γιατί δεν προχωρούν σε συμφωνίες για καταστήματα και εστιατόρια

Κωλυσιεργία παρατηρείται στο θέμα των καταστημάτων και εστιατορίων που θα στελεχώσουν το μεγαλεπήβολο έργο της Cyfield στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, 360, αφού τα έργα που συντελούνται αυτή την περίοδο σε ένα από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας αποτελούν τροχοπέδη για κάθε νέα επιχειρηματική κίνηση. 
 
Ειδικότερα, το οικονομικό πλήγμα στους χώρους εστίασης και στο λιανικό εμπόριο από τα μέτρα κατά της πανδημίας σε συνδυασμό με το κλείσιμο της λεωφόρου Μακαρίου καθυστερούν την εξέλιξη των συμφωνιών για τη διάθεση των τριών καταστημάτων και των δύο εστιατορίων που θα βρίσκονται εντός του 360.

Πάντως, όπως έχουμε πληροφορηθεί, η Cyfield έχει προσεγγιστεί από αρκετά και ηχηρά ονόματα για τα εστιατόρια του 360, όπως και για τα καταστήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Κύπρου Vs Ελληνική: Οι δείκτες, τα περιουσιακά στοιχεία και τα μερίδια αγοράς

Στα χέρια της Primes Food & Fruits η «Πρίνος»

 
Δεν επενδύουν υπό συνθήκες αβεβαιότητας
Παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις για το πότε θα παραδοθεί στο κοινό η λεωφόρος Μακαρίου, καμιά μεγάλη εταιρεία των πιο πάνω κλάδων δεν φαίνεται διατεθειμένη να επενδύσει τα χρήματα της υπό συνθήκες αβεβαιότητας, οι οποίες δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας.     

Τα χρονοδιαγράμματα για Μακαρίου
Σύμφωνα με πληροφόρηση που έλαβε το InBusinessNews από τον Δήμο Λευκωσίας, οι εργασίες στη Λεωφόρο Μακαρίου προχωρούν κανονικά, στη βάση του νέου χρονοδιαγράμματος.
 
Όπως μας αναφέρθηκε, ο Δήμος Λευκωσίας καταβάλλει προσπάθεια τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων αλλά και επίσπευσης του έργου, κάτι που ο ίδιος πέτυχε να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα του κράτους.

Αυτή τη στιγμή διενεργούνται εργασίες στο πρώτο τμήμα της Λεωφόρου Μακαρίου (τμήμα Β1) από τον κόμβο Μακαρίου-Σπ. Κυπριανού-Δ. Ακρίτα, μέχρι τη συμβολή Μακαρίου-Αφροδίτης. Ο δρόμος αναμένεται να δοθεί σε προσωρινή κυκλοφορία εντός Φεβρουαρίου 2021, ημερομηνία κατά την οποία θα έχουν ολοκληρωθεί οι κατασκευαστικές εργασίες, όπως η υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, η ασφαλτόστρωση του δρόμου και το μπετόν στα πεζοδρόμια.

H συνολική ολοκλήρωση των εργασιών του πρώτου τμήματος (τοποθέτηση δαπέδων – κατασκευών, αστικού εξοπλισμού) τοποθετείται χρονικά εντός Ιουνίου 2021, αντί τον Αύγουστο του 2021 όπως προβλεπόταν από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. 

Συνολικά το έργο της Μακαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Δεκεμβρίου 2021, καθώς σκοπός είναι οι καταστηματάρχες να επωφεληθούν από την περίοδο των γιορτών.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις
Στο μεταξύ, οι πωλήσεις διαμερισμάτων στο 360 έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με την Cyfield να έχει πουλήσει πέραν του 70% των διαμερισμάτων. Σήμερα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου απολαμβάνουν δεκάδες κάτοικοι. 
 
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023