Σχέδια για 10όροφο κτήριο στο κέντρο της Λάρνακας

InBusinessNews  15/10/2020 07:32
Σχέδια για 10όροφο κτήριο στο κέντρο της Λάρνακας

Σχέδια για 10όροφο κτήριο στο κέντρο της Λάρνακας

InBusinessNews  15/10/2020 07:32
Την κατασκευή δεκαόροφου κτιρίου στη Λάρνακα προωθεί η εταιρεία «Santabros Enterprises Ltd».
 
Όπως προκύπτει από την Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, μελέτη η οποία κατατέθηκε ενώπιον της Περιβαλλοντικής Αρχής για έγκριση, το έργο αφορά την κατασκευή του πολυώροφου κτιρίου, «Park Avenue», οικιστικής ανάπτυξης εντός του Δήμου
Λάρνακας, στην ενορία Χρυσοπολίτισσας.
 
Το έργο έχει στόχο τη φιλοξενία των χρηστών σε συνδυασμό με την άνετη διαμονή τους σε πολυτελή διαμερίσματα. Επιπλέον στόχος του αναπτυξιακού φορέα είναι και η αναβάθμιση της φυσιογνωμίας μίας υποβαθμισμένης αστικής περιοχής σε στρατηγικό σημείο της πόλης.
 

Το “Park Avenue” θα αποτελείται από 10 υπέργεια επίπεδα με το μεγαλύτερο ύψος του κτιρίου να ανέρχεται στα 45,35m. Από τον δεύτερο έως τον ένατο θα χωροθετούνται συνολικά 23 διαμερίσματα, με ένα ημι-υπόγειο επίπεδο το οποίο θα διαμορφωθεί κυρίως ως χώρος στάθμευσης 38 θέσεων. Επιπρόσθετα, στο ένατο και δέκατο επίπεδο του κτιρίου προβλέπεται η κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής
 
Το κτήριο προγραμματίζεται να ανεγερθεί στο κέντρο της πόλης, 1.300m από την Μαρίνα Λάρνακας, 250m δυτικά της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας και 300m δυτικά του Παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας.
Η περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί το προτεινόμενο έργο χαρακτηρίζεται κυρίως από την παρουσία οικιστικών, εμπορικών/ γραφειακών και λιγότερο τουριστικών αναπτύξεων. Η αναπτυξιακή τάση που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή μελέτης δημιουργεί μεταξύ άλλων, την προσέλκυση ατόμων που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία στην περιοχή.
εργο 6

 
Το κόστος υλοποίησης του Προτεινόμενου Έργου εκτιμάται στα €6 εκατομμύρια, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί/ καλυφθεί από ένα συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων του Φορέα Ανάπτυξης, και εσόδων από τις εργασίες προ-πώλησης των οικιστικών μονάδων.
 
εργο 2
 
εργο 4


  
Στόχος η προσέλκυση διεθνών επενδυτών
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μελέτη, στα πλαίσια των Μέτρων και Κινήτρων για ενθάρρυνση οικιστικής ανάπτυξης στο Αστικό Κέντρο που παρουσιάζονται στο Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας, ο φορέας ανάπτυξης επιθυμεί με το προτεινόμενο κτίριο να ενισχύσει το υποσχόμενο μέλλον ανάπτυξης της πόλης της Λάρνακας σε μία προσπάθεια ενδυνάμωσης της εμπιστοσύνης δυνητικών διεθνών επενδυτών.
 
Η προτεινόμενη ανάπτυξη χωροθετείται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ σε συνδυασμό με όλες τις υπηρεσίες που υπάρχουν στη γειτονική περιοχή το προτεινόμενο έργο καθίσταται ιδανικό προς επένδυση, με υψηλές προοπτικές επαναπώλησης ή αξίας ενοικίασης.
 
Επιπλέον στόχος του αναπτυξιακού φορέα είναι και η αναβάθμιση της φυσιογνωμίας μίας υποβαθμισμένης αστικής περιοχής που εντοπίζεται σε στρατηγικό σημείο της πόλης.

 

εργο 5

 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας