Σχέδια για 10όροφο κτήριο στο κέντρο της Λάρνακας

Την κατασκευή δεκαόροφου κτιρίου στη Λάρνακα προωθεί η εταιρεία «Santabros Enterprises Ltd».
 
Όπως προκύπτει από την Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, μελέτη η οποία κατατέθηκε ενώπιον της Περιβαλλοντικής Αρχής για έγκριση, το έργο αφορά την κατασκευή του πολυώροφου κτιρίου, «Park Avenue», οικιστικής ανάπτυξης εντός του Δήμου
Λάρνακας, στην ενορία Χρυσοπολίτισσας.
 
Το έργο έχει στόχο τη φιλοξενία των χρηστών σε συνδυασμό με την άνετη διαμονή τους σε πολυτελή διαμερίσματα. Επιπλέον στόχος του αναπτυξιακού φορέα είναι και η αναβάθμιση της φυσιογνωμίας μίας υποβαθμισμένης αστικής περιοχής σε στρατηγικό σημείο της πόλης.
 
Διαβάστε ακόμα: Η (οικονομική) ζωή μετά τα Cyprus Papers

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Οκτώ σπίτια από €50.000 και δύο διαμερίσματα από €65.000

Το “Park Avenue” θα αποτελείται από 10 υπέργεια επίπεδα με το μεγαλύτερο ύψος του κτιρίου να ανέρχεται στα 45,35m. Από τον δεύτερο έως τον ένατο θα χωροθετούνται συνολικά 23 διαμερίσματα, με ένα ημι-υπόγειο επίπεδο το οποίο θα διαμορφωθεί κυρίως ως χώρος στάθμευσης 38 θέσεων. Επιπρόσθετα, στο ένατο και δέκατο επίπεδο του κτιρίου προβλέπεται η κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής
 
Το κτήριο προγραμματίζεται να ανεγερθεί στο κέντρο της πόλης, 1.300m από την Μαρίνα Λάρνακας, 250m δυτικά της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας και 300m δυτικά του Παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας.
Η περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί το προτεινόμενο έργο χαρακτηρίζεται κυρίως από την παρουσία οικιστικών, εμπορικών/ γραφειακών και λιγότερο τουριστικών αναπτύξεων. Η αναπτυξιακή τάση που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή μελέτης δημιουργεί μεταξύ άλλων, την προσέλκυση ατόμων που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία στην περιοχή.

 
Το κόστος υλοποίησης του Προτεινόμενου Έργου εκτιμάται στα €6 εκατομμύρια, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί/ καλυφθεί από ένα συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων του Φορέα Ανάπτυξης, και εσόδων από τις εργασίες προ-πώλησης των οικιστικών μονάδων.
 
 


  
Στόχος η προσέλκυση διεθνών επενδυτών
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μελέτη, στα πλαίσια των Μέτρων και Κινήτρων για ενθάρρυνση οικιστικής ανάπτυξης στο Αστικό Κέντρο που παρουσιάζονται στο Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας, ο φορέας ανάπτυξης επιθυμεί με το προτεινόμενο κτίριο να ενισχύσει το υποσχόμενο μέλλον ανάπτυξης της πόλης της Λάρνακας σε μία προσπάθεια ενδυνάμωσης της εμπιστοσύνης δυνητικών διεθνών επενδυτών.
 
Η προτεινόμενη ανάπτυξη χωροθετείται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ σε συνδυασμό με όλες τις υπηρεσίες που υπάρχουν στη γειτονική περιοχή το προτεινόμενο έργο καθίσταται ιδανικό προς επένδυση, με υψηλές προοπτικές επαναπώλησης ή αξίας ενοικίασης.
 
Επιπλέον στόχος του αναπτυξιακού φορέα είναι και η αναβάθμιση της φυσιογνωμίας μίας υποβαθμισμένης αστικής περιοχής που εντοπίζεται σε στρατηγικό σημείο της πόλης.

 

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους