Ε. Ηλιάδου: Θωρακίζοντας το ΚΕΠ, στηρίζουμε το real estate της Κύπρου

InBusinessNews  12/10/2020 07:37
Ε. Ηλιάδου: Θωρακίζοντας το ΚΕΠ, στηρίζουμε το real estate της Κύπρου

Ε. Ηλιάδου: Θωρακίζοντας το ΚΕΠ, στηρίζουμε το real estate της Κύπρου

InBusinessNews  12/10/2020 07:37
Οι προβλέψεις για το real estate είναι πολύ δύσκολες, αφού απευθύνεται κυρίως σε ξένους αγοραστές και επενδυτές, με την Ρωσία, την Κίνα και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, που είναι οι κύριες μας αγορές, να παραμένουν κλειστές και τους πελάτες να μην μπορούν να ταξιδέψουν για την Κύπρο, είπε στο 4ο Business Leaders Summit η Ευαγγελία Ηλιάδου, Εκτελεστική Διευθύντρια της Pafilia Property Developers. 

RELATED ARTICLES


Πάντως, η ίδια σημείωσε πως ο τομέας θα ανακάμψει, όπως και οι υπόλοιποι τομείς της οικονομίας, φτάνει να έχουν την απαραίτητη στήριξη. 

Διαβάστε ακόμα: SuperHome Center: Θα ανοίξει στο Neo Plaza στην Κοκκινοτριμιθιά
 
Άμεσος τρόπος στήριξης το ΚΕΠ
Ένας άμεσος τρόπος στήριξης του τομέα, όπως είπε, είναι μέσω της συνέχισης και θωράκισης του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), το οποίο δέχεται επιθέσεις, «οι οποίες εστιάζονται στις παλιές διαδικασίες του προγράμματος και όχι στην ουσία».

Διαβάστε ακόμα: Αγροτεμάχια για εκατομμυριούχους (photos)

Το ΚΕΠ αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα εργαλεία, καθώς έχει ανοίξει νέες αγορές για την Κύπρο, όπως η Ασία και έχει τοποθετήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη, υπογράμμισε η κ. Ηλιάδου.

Διαβάστε ακόμα: Δ. Τάκκας: Κίνδυνος αποκλεισμού από όλες μας τις αγορές
 
Επιστράτευσε τις ζωντανές περιηγήσεις
Παράλληλα, αναφερόμενη στην εταιρεία της και την πανδημία, είπε ότι η πιο σαρωτική αλλαγή στην Pafilia Property Developers αφορούσε το εμπορικό τμήμα, αφού από την μία ημέρα στην άλλη ένα από τα κυριότερα τμήματα της εταιρείας δεν μπορούσε να λειτουργήσει, καθώς με το κλείσιμο των αεροδρομίων οι ξένοι πελάτες δεν μπορούσαν να έρθουν στην Κύπρο ενώ ούτε και το προσωπικό της εταιρείας μπορούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να προωθήσει το real estate και την Κύπρο. 

Η Pafilia στραφήκαμε στην τεχνολογία για να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα, με τις επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής που είχαν ήδη γίνει από προηγουμένως να της γλιτώνουν αρκετό χρόνο. 

Ανάμεσα στους νέους τρόπους προσέλκυσης πελατών που αξιοποίησε είναι και οι ζωντανές περιηγήσεις στα έργα της, οι οποίες είχαν και ανταπόκριση. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας