Βερεγγάρια: Παραμένει ...στοιχειωμένη η επένδυση

Ο μύθος που το θέλει στοιχειωμένο φαίνεται να ακολουθεί ακόμα το ιστορικό, εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Βερεγγάρια, στον Πρόδρομο. Μετά το ναυάγιο στη συμφωνία που προωθείτο για εξαγορά του από την PlanetVision την προηγούμενη Άνοιξη, το Βερεγγάρια αναζητεί και πάλι αγοραστή.
 
Εδώ και καιρό περιλήφθη εκ νέου  στον κατάλογο ακινήτων προς πώληση της  Gordian Holdings, ενώ το τελευταίο διάστημα η πώληση του προωθείται και μέσα από την Delfi Properties Cyprus, έναντι €2.300.000. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μειωμένο.  
 
Διαβάστε ακόμα: Bazaraki: Δέκα συν τρεις επιχειρήσεις προς πώληση στη Λευκωσία
 
 
Ως γνωστόν, για το Βερεγγάρια είχε επέλθει συμφωνία με την εταιρεία Planetvision Capital, η οποία σκόπευε να προχωρήσει σε επένδυση και ανακαίνιση της τάξης των €60 εκατ, για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Ωστόσο, από τη μια οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και από την άλλη η αβεβαιότητα που έφερε η πανδημία, έβαλαν φρένο στα σχέδια της Planetvision. Ούτως ή άλλως για τη συμφωνία αυτή δεν είχαν προλάβει να πέσουν οι υπογραφές.
 
Διαβάστε ακόμα: 5 διαμερίσματα +11 σπίτια στο νέο πακέτο της Altamira
 
 
Υπενθυμίζεται ότι το Βερεγγάρια είχε περάσει στα χέρια της Gordian μαζί με τα δάνεια της εταιρείας Ocean Tankers, μέσω του πακέτου δανείων Helix 1, το οποίο πώλησε η Τράπεζα Κύπρου. Προηγουμένως η τράπεζα είχε δοκιμάσει δύο φορές, ανεπιτυχώς, να το πωλήσει μέσω πλειστηριασμού.
 
Το ακίνητο καταλαμβάνει γη έκτασης 26.520 τ. μ ενώ το κτήριο καλύπτει έκταση 4.980 τ.μ. Eίναι περίπου 80 χρόνων και αποτελείται από 80 δωμάτια σε δύο πτέρυγες ενώ υπάρχει και ένα ακόμη συμπληρωματικό κτήριο με εμβαδό 280 τ.μ. και εστιατόριο 200 τ.μ. Είναι κτισμένο με σκελετό από συνδυασμό πέτρας και οπλισμένου σκυροδέματος και τοιχοποιία από πέτρα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο σήμερα βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, καθώς ένα μέρος του έχει κατεδαφιστεί λόγω βροχών και χιονόπτωσης.
 

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο