Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Τα 10 πιο ακριβά εμπορικά ακίνητα της REMU

Τα 10 πιο ακριβά σε αξία εμπορικά ακίνητα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της Real Estate Management Unit της Τράπεζας Κύπρου, γνωστής και ως REMU, παρουσιάζει το InBusinessNews. Στο κατάλογο περιλαμβάνονται κτήρια με γραφεία, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και αποθήκες, πρώην εμπορικό κέντρο καθώς επίσης υπόγειος χώρος στάθμευσης με εμπορική στοά. Τα ακίνητα παρουσιάζονται με βάση την αξία τους, αρχίζοντας από το πιο ακριβό.

Διαβάστε ακόμα: Αντρέας Νεοκλέους: Έτοιμοι για τάχιστη ανάπτυξη του δικτύου 5G

 
Κτήριο Ορφανίδη
Πρώτο στη λίστα της REMU φιγουράρει το πρώην εμπορικό κτήριο ΟΡΦΑΝΙΔΗ στο Στρόβολο με τη εκτιμώμενη τιμή πώλησης του να ανέρχεται στα €34 εκατ. Πρόκειται για τριώροφο εμπορικό κτήριο με συνολικό εμβαδό τα 59.437 τ.μ. με 1.126 χώρους στάθμευσης και το συνολικό εμβαδό του τεμαχίου γης όπου έχει ανεγερθεί ανέρχεται στα 43.138 τ.μ.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι Pixel Giants επιστρέφουν με νέα σειρά κινουμένων σχεδίων στην Κύπρο

 
Parking και Στοά Σιακόλα
Δεύτερο από πλευράς αξίας εμπορικό ακίνητο στο χαρτοφυλάκιο της REMU κατατάσσεται ο γνωστός χώρος στάθμευσης και η στοά «Ledra Arcade» στην οδό Λήδρας στην καρδιά της εντός των τειχών Λευκωσίας, asset το οποίο ανήκε μέχρι πρότινος στον Όμιλο Εταιρειών Σιακόλα. Ο εν λόγω εμπορικός χώρος πωλείται έναντι €10,5 εκατ και περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης σε τρία επίπεδα, χωρητικότητας 154 αυτοκινήτων, πέντε καταστήματα συνολικής έκατασης 1139 τετραγωνικών μέτρων, καθώς επίσης και τους κοινόχρηστους χώρους εντός της στοάς. Και το εν λόγω ακίνητο δόθηκε στην Τράπεζα Κύπρου στα πλαίσια των πολιτικής απομόχλευσης του Ομίλου Εταιρειών Σιακόλα, στρατηγική την οποία υιοθέτησε ο Όμιλος ένεκα των προσπαθειών του να μειώσει τον υψηλό του δανεισμό και να αυξήσει τα επίπεδα ρευστότητας.

 

Βιομηχανικό ακίνητο στο Δάλι
Έναντι €8,8 εκατ πωλείται βιομηχανικό ακίνητο έκτασης 52.560 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα κτήρια. Το ακίνητο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Δαλίου και έχει πρόσβαση στις κύριες οδικές αρτηρίες της περιοχής (δίπλα στην οδό Τεύκρου Ανθία και σε απόσταση 500 μέτρων από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λεμεσού).


 
Βιομηχανική αποθήκη στο Δάλι
Στην ίδια περιοχή στο Δάλι βρίσκεται και το τέταρτο από πλευράς τιμής εμπορικό ακίνητο της REMU, το οποίο πωλείται έναντι €8.680.000. Πρόκειται για βιομηχανική αποθήκη εμπορευμάτων, η οποία βρίσκεται απέναντι  από τις εγκαταστάσεις της JCC και σε απόσταση 700 μέτρων ανατολικά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού. Το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 7.867 τ.μ.,  εκτείνεται σε έξι οικόπεδα και αποτελείται από γραφεία με βοηθητικούς χώρους 1.623 τμ και χώρο αποθήκης με ψυκτικούς θαλάμους 6.244 τμ. Το κτίριο είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Η αποθήκη διαθέτει, επίσης, 9 ηλεκτρικές πόρτες/πλατφόρμες χειρισμού/φόρτωσης και 28 θέσεις στάθμευσης.

 

Εμπορικό ακίνητο στην καρδιά της Λευκωσίας
Έναντι €6,7 εκατ πωλείται ακίνητο στο κέντρο της Λευκωσίας, πολύ κοντά στις οδούς Στασικράτους, Σπύρου Κυπριανού και της Λεωφόρου Ευαγόρου. Πρόκειται για οικόπεδο, στο οποίο βρίσκεται ένα παλιό εμπορικό κτήριο 6 ορόφων και μια μικρή ισόγεια κατοικία. Το ακίνητο έχει πρόσοψη κατά μήκος της οδού Προμηθέως. Όπως τονίζει η REMU, το εν λόγω ακίνητο, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην εντός των τειχών πόλη και σε δημόσιες εγκαταστάσεις (δηλαδή εστιατόριο, καφετέριες, καταστήματα), μπορεί να αξιοποιηθεί για την κατασκευή πολυώροφου κτιρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει άδεια κατεδάφισης με ημερομηνία λήξης 12/09/2020.

 

Γνωστό κτήριο επί της Σπύρου Κυπριανού
Έναντι €6 εκατ πωλεί η Τράπεζα Κύπρου εξαώροφο εμπορικό κτίριο επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού στη Λευκωσία. Το εν λόγω ακίνητο, συνολικού εμβαδού 3.245 τμ (συν 1.370 τμ Υπόγειο),  αποτελείται από δύο επίπεδα υπογείου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (1.370 τμ), ένα ισόγειο (530 τμ), ένα πατάρι (465 τμ), και πέντε ορόφους πάνω (2.250 τμ). Το ισόγειο αποτελείται από χώρο υποδοχής, γραφεία και εκθεσιακό χώρο, ο ημιώροφος, ο 1ος, ο 2ος και ο 3ος όροφος αποτελούνται από ενιαίο εκθεσιακό χώρο και ο 4ος και 5ος όροφος αποτελούνται από γραφεία. Σημειώνεται ότι στη βεράντα έχει ανεγερθεί μεταλλική κατασκευή η οποία αποτελείται από αίθουσα συνεδριάσεων και βιβλιοθήκη. Τα δύο υπόγεια του κτιρίου χρησιμοποιούνται ως εκθεσιακός χώρος.


 
Εμπορικό ακίνητο στη Νήσου
Στην τιμή των €5,7 εκατ πωλείται κέντρο επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής τροφίμων στη βιομηχανική περιοχή Νήσου στη Λευκωσία. Το ακίνητο βρίσκεται δίπλα στη Λεωφόρο Λεμεσού, ανατολικά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού.
Αποτελείται από τους ακόλουθους τομείς:

  • Κτίριο διοίκησης (270τμ) με χώρο υποδοχής, γραφεία, αίθουσα συνεδριάσεων, αίθουσα εξυπηρετητών, αποθηκευτικό χώρο και εγκαταστάσεις υγιεινής.
  • Χώρο παραγωγής (2.120 τμ) με τρεις χώρους φόρτωσης, γραφείο/αρχειοθήκη, αίθουσα ελέγχου, χώρο προετοιμασίας παραγγελιών, ψυγεία για λαχανικά, κρέας, ψάρι, αποθήκη υλικών συσκευασίας, χώρο αποστείρωσης, καφετέρια προσωπικού, χώρους υγιεινής και αποδυτήρια.
  • Υπόγειο (970τμ) με θέσεις στάθμευσης και επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους

 

Εμπορικό ακίνητο στα Λατσιά
Μεγάλη βιομηχανική μονάδα παραγωγής και αποθήκη στα Λατσιά πωλεί η REMU έναντι €5.255.000. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται δίπλα στην οδό Παπαφλέσσα και τη Λεωφόρο Λεμεσού στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, περίπου 250 μέτρα ανατολικά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού.
Έχει συνολικό εμβαδόν 7.163 τ.μ. και  αποτελείται από:
  • Περιοχή κατασκευής με ημιώροφο που χωρίζεται σε αποθήκη πρώτων υλών, χώρο συσκευασίας και χώρο αποθήκευσης αγαθών.
  • Χώρο γραφείων που αποτελείται από χώρους υποδοχής, γραφεία διοίκησης, κουζίνες, τουαλέτες, αποδυτήρια και καφετέρια.

 

6όροφο κτήριο στον Άγιο Δομέτιο
Έναντι €5.089.000 πωλείται 6όροφο κτίριο μικτής χρήσης με κτιστή επιφάνεια 3,205 τμ, το οποίο βρίσκεται σε πλεονεκτική τοποθεσία στον Άγιο Δομέτιο στη Λευκωσία. Το ακίνητο βρίσκεται πολύ κοντά στον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη, απέναντι από τη βιομηχανική περιοχή Έγκωμης.
Αποτελείται από υπόγειο, καταστήματα λιανικής πώλησης και αποθηκευτικό χώρο στο ισόγειο, καθώς και γραφεία και διαμερίσματα στους υπόλοιπους ορόφους. Το ισόγειο αποτελείται από τέσσερα καταστήματα, τον 1ο όροφο δύο γραφείων και ένα διαμέρισμα, τον 2ο, 3ο και ο όροφο τεσσάρων διαμερισμάτων σε κάθε όροφο και τον πέμπτο όροφο ενός ορόφου.

 

Κτήριο στην είσοδο της Λευκωσίας
Προς €5 εκατ πωλείται διώροφο εμπορικό κτίριο/εκθεσιακός χώρος με υπόγειο στο Στρόβολο, στη Λευκωσία. Βρίσκεται στην είσοδο / έξοδο της πόλης, με καλή προσβασιμότητα προς το κέντρο της πόλης και τις γύρω περιοχές. Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο 685 τ.μ. για χρήση ως αποθήκη, ισόγειο 2.200 τ.μ εκ των οποίων 580 τμ χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος και 1.620 τ.μ. ως αποθήκη. Ο πρώτος όροφος έχει συνολική επιφάνεια 1.335 τμ και αποτελείται από γραφεία, εκθεσιακούς χώρους κ.α.

 

Δειτε Επισης

Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Επαναρχίζουν οι εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό-Τι δηλώνει ο Παπαναστασίου και η ανακοίνωση της CPP
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά