Αντρέας Νεοκλέους: Έτοιμοι για τάχιστη ανάπτυξη του δικτύου 5G

Στο ψηλότερο σκαλοπάτι των προτεραιοτήτων της Cyta παραμένει η απρόσκοπτη τεχνολογική εξέλιξη των δικτυακών υποδομών της αναφέρει ο Αντρέας Νεοκλέους, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, προσθέτοντας πως ο Οργανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε μόλις δοθεί το πράσινο φως από το κράτος, να προχωρήσει σε τάχιστη ανάπτυξη του δικτύου 5G.
 
Διαβάστε ακόμα: Τα 10 πιο ακριβά εμπορικά ακίνητα της REMU
 
Μουδιασμένη η αγορά
Η αγορά παραμένει κάπως μουδιασμένη και αναμένει να δει πώς θα εξελιχθεί το φετινό καλοκαίρι.

Τα πρώτα δείγματα από την τουριστική βιομηχανία δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, αλλά αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Στις τηλεπικοινωνίες, η μείωση του τουρισμού, εισερχόμενου και εξερχόμενου, επηρεάζει αρνητικά τα έσοδα περιαγωγής (roaming), αλλά κι εκείνα από τις τουριστικές επιχειρήσεις. Επίσης, εταιρείες που βλέπουν τον κύκλο εργασιών τους να συρρικνώνεται, πιθανόν να προτιμήσουν να αναβάλουν για αργότερα κάποια έργα αναβάθμισης της τεχνολογικής τους υποδομής.
 
Διαβάστε ακόμα: Διαβάστε ακόμα: Οι Pixel Giants επιστρέφουν με νέα σειρά κινουμένων σχεδίων στην Κύπρο

Ψηφιακή εξυπηρέτηση
Κινούμαστε σε διάφορα επίπεδα, με κύριο στόχο μας την αναβάθμιση της εμπειρίας εξυπηρέτησης που απολαμβάνει ο πελάτης της Cyta, οικιακός και επιχειρηματικός.

Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας έχουμε τοποθετήσει τη ριζική αναμόρφωση των ψηφιακών καναλιών εξυπηρέτησης, ώστε ο πελάτης μας να έχει στη διάθεσή του μια νέα κι ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική του παρουσία  στα καταστήματά μας.

Παράλληλα, έχοντας ήδη κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας, εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών μας με καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για τις ανάγκες των  επιχειρηματικών μας πελατών, αλλά και οργανισμών του δημοσίου που αναπτύσσουν έργα σε σημαντικούς κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς, όπως είναι οι έξυπνες πόλεις για τους δήμους, η γεωργία, οι μεταφορές και η ηλεκτρονική υγεία.

Θεσμός η τηλεργασία
Εσωτερικά έχουμε ήδη προβεί σε θεσμοθέτηση της τηλεργασίας για σημαντικό αριθμό υπαλλήλων, που η φύση της εργασίας τους το επιτρέπει, ενώ παράλληλα προωθούμε τις τηλεσυναντήσεις και την τηλεκπαίδευση. Πρωτίστως, όμως, επιδιώκουμε  την απλοποίηση των διαδικασιών μας, με στόχο να έχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα και αποδοτικότητα σε κάθε μας κίνηση στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, που καλούμαστε να προσαρμοστούμε.

Έτοιμοι για το 5G
Στην εποχή της αβεβαιότητας που διανύουμε, το μόνο σίγουρο είναι η ανάγκη για εν κινήσει προσαρμογή στα νέα δεδομένα, καθώς αυτά διαμορφώνονται. Στο ψηλότερο σκαλοπάτι των προτεραιοτήτων μας παραμένει η απρόσκοπτη τεχνολογική εξέλιξη των δικτυακών υποδομών μας. Στο παρόν στάδιο βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε μόλις δοθεί το πράσινο φως από το κράτος, να προχωρήσουμε σε τάχιστη ανάπτυξη του δικτύου 5G. Αυτό, σε συνδυασμό με τις οπτικές ίνες και τις υπόλοιπες τεχνολογίες αιχμής, είναι οι τεχνολογίες που θα επιτρέψουν την εκκίνηση της ψηφιακής επανάστασης για τη χώρα μας.

Εύκολα κι ευχάριστα
Στη νέα κανονικότητα που δημιουργείται, οι τηλεπικοινωνίες θα συνεχίσουν να αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας.

Αναμφισβήτητα, η Cyta θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι πελάτες, με την ποιότητα και την αξιοπιστία που έχουν συνηθίσει. Όμως για την Cyta και εμένα προσωπικά, δεν αρκεί πλέον αυτό. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή και τη δουλειά των πελατών πιο εύκολη, πιο απλή και πιο ευχάριστη.

Τεχνολογική επικράτηση  
Η πανδημία έχει αναδείξει πλήρως την πραγματική αξία των υψηλών ταχυτήτων και των μεγάλων χωρητικοτήτων, αφού επέτρεψε σε όλους να εργαστούμε από το σπίτι, να εκπαιδευτούμε και να συναντηθούμε εξ αποστάσεως.

Αποδείχτηκε ότι η τεχνολογία είναι το πιο αξιόπιστο εργαλείο στα χέρια μας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε απρόβλεπτο, ακόμα και κάτι του μεγέθους μιας πρωτόγνωρης πανδημίας.

Στροφή στην επικοινωνία
Οι επιχειρήσεις έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης και στράφηκαν στις τηλεπικοινωνίες για να διατηρήσουν τον κύκλο εργασιών τους. Τα νοικοκυριά διαπίστωσαν τη δύναμη της αξιόπιστης επικοινωνίας και πόσο απαραίτητη είναι για την καθημερινή επαφή με φίλους και συγγενείς, αλλά και για να συνεχίσουν τα παιδιά τους τη σχολική χρονιά από το σπίτι. Είναι, λοιπόν, κρίσιμο, να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ανοιχτό αυτό τον δρόμο που άνοιξε η πανδημία και να συνεχίσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, επιταχύνοντας το βηματισμό μας και όχι επιστρέφοντας στους προηγούμενους ρυθμούς χελώνας.

Η κοινή πλατφόρμα
Ταυτόχρονα, η πανδημία ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε επιχειρηματικής μας κίνησης, κάθε αλλαγής.

Η από κοινού μετάδοση των αγώνων από όλες τις τηλεοπτικές πλατφόρμες, που ανακοινώσαμε πρόσφατα, αποτελεί την πιο ουσιαστική απόδειξη αξιοποίησης των ευκαιριών που δημιούργησε η πανδημία, αλλά και ένδειξη ότι χτίζουμε, πλέον, την κάθε μας κίνηση, βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του πελάτη μας, μετατρέποντάς τον σε ακρογωνιαίο λίθο της εμπορικής στρατηγικής μας.

Μπορούμε να κάνουμε θαύματα
Έχοντας υπόψη τα μεγέθη της κυπριακής οικονομίας και ότι τα δεδομένα του 2020 δεν είναι τα ίδια με εκείνα του 2013, ο χρόνος ανάκαμψης μπορεί να είναι σύντομος. Μπορούμε να κάνουμε θαύματα, φτάνει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Με ανησυχεί ιδιαίτερα όταν βλέπω κάποια , μεμονωμένα ευτυχώς, σημάδια επιστροφής στις συνήθειες και τη νοοτροπία που είχαμε πριν από την πανδημία.                                                                           Αν θέλουμε ως κράτος να γεφυρώσουμε το χάσμα από τις ψηφιακά ανεπτυγμένες χώρες και να συνεχίσουμε να συμβαδίζουμε με τον ανεπτυγμένο κόσμο, αν θέλουμε να έχουμε μια εύρωστη οικονομία και μια κοινωνία ικανή να ανταποκριθεί στο αύριο, οι υποδομές των τηλεπικοινωνιών και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν τις βασικότερες προϋποθέσεις.

Ποιότητα ζωής
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα οφέλη των νέων τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα το πολυσυζητημένο 5G, δεν αφορούν τις τσέπες των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών ή του κράτους. Αφορούν τον κάθε ένα και την κάθε μία από εμάς σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, το περιβάλλον και τη μείωση των ρύπων, τη μείωση της κίνησης στους δρόμους, την καλύτερη διαχείριση των πόρων μας, τη βελτίωση και την αύξηση της παραγωγής, των εξαγωγών και του τουρισμού μας.

Οι νέες τεχνολογίες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στον τρόπο που ο κόσμος μας θα λειτουργεί σε μια πενταετία και στη δική μας ικανότητα να εργαστούμε και να ευημερήσουμε μέσα σ’ αυτόν. Χωρίς αυτές, θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι, ως κράτος και ως κοινωνία, θα μείνουμε εκτός.  

Δειτε Επισης

Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023
Τι αλλάζει στο δημόσιο η συμφωνία οκτώ εκατ. του Υφυπουργείου Καινοτομίας με την Microsoft
Πέντε-έξι κέντρα δεδομένων που δεν πληρούν τα πρότυπα-Διαδικασίες για εξεύρεση των κατάλληλων χώρων
Η Huawei και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών βιωσιμότητας συζητούν για την πράσινη ανάπτυξη