Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Τα έργα που θα εκτοξεύσουν την Κοκκινοτριμιθιά

Περαιτέρω αναβάθμιση στην ήδη αναπτυσσόμενη περιοχή της δυτικής Λευκωσίας αναμένεται να φέρουν τα επόμενα χρόνια σειρά μεγάλων επενδύσεων και projects που βρίσκονται στα σκαριά.
 
Από τη μια το εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο Neo Plaza που τελεί υπό ανέγερση και από την άλλη η προωθούμενη κατασκευή στην ίδια περιοχή, του πολυαναμενόμενου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, αναμένεται να εκτοξεύσουν εμπορικά την Κοκκινοτριμιθιά, η οποία τα τελευταία χρόνια βλέπει ήδη μια σημαντική οικιστική ανάπτυξη.
 
Επιστέγασμα των πιο πάνω θα αποτελέσει η ολοκλήρωση το 2023 του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας, έργο το οποίο αναμένεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το χρόνο μετάβασης από τη Λευκωσία στην Κοκκινοτριμιθιά.
 
Διαβάστε ακόμα: Πού έβαλαν τα χρήματά τους οι κυπριακές επενδυτικές

To Neo Plaza
Έναν εντελώς φρέσκο αέρα αναμένεται να φέρει στην περιοχή η δημιουργία του εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου Neo Plaza, στην είσοδο της Κοκκινοτριμιθιάς.
Το έργο θα ολοκληρωθεί την περίοδο Μαρτίου 2021 και θα περιλαμβάνει περίπου 45 με 50 εμπορικά καταστήματα, οκτώ εστιατόρια και ένα μεγάλο παιδότοπο. Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες με γνωστά brands, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και συζητήσεις με εταιρείες και brands που δεν έχουν παρουσία στην Κύπρο. Το εν λόγω πάρκο, το κόστος κατασκευής του οποίου θα ξεπεράσει τα €10 εκατ, αναμένεται να αποτελέσει σταθμό για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, καθώς πέραν των εμπορικών δραστηριοτήτων, θα προσφέρει και χώρο για μεγάλες εκδηλώσεις, συναυλίες και θερινό κινηματογράφο. Στα υπέρ του project και το γεγονός ότι θα είναι ένα ανοικτό πάρκο, γεγονός που φαίνεται να αποτελεί πλεονέκτημα μεσούσης της πανδημίας.
 
Το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ
Στην ίδια περιοχή, σε ταμάχια γης πολύ κοντά στο Neo Plaza, θα ανεγερθεί τα επόμενα χρόνια το πολυαναμενόμενο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ. Όπως είχε δηλώσει ο Πρόδρομος Πετρίδης κατά το πλαίσιο της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ, το νέο γήπεδο της ομάδας αναμένεται να ανεγερθεί σε εκμισθωμένο χώρο 50.000 τ.μ που διαθέτει το Σωματείο στην Κοκκινοτριμιθιά. Εξάλλου, τον Μάρτιο του 2020 υποβλήθηκε αίτημα εκ μέρους του ΑΠΟΕΛ στον ΚΟΑ για εκμίσθωση επιπλέον τεμαχίου (κρατικής γης) το οποίο εφάπτεται στο προαναφερόμενο τεμάχιο γης, καθώς το γήπεδο αναμένεται να φθάνει συνολικά τουλάχιστον τα 140.000 τ.μ. Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, τα προκαταρκτικά σχέδια αφορούν γήπεδο 13.000 θέσεων με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης σε οποιανδήποτε φάση σε 19.000 έως 20.000 καθίσματα.
 
Διαβάστε ακόμα: Τα δέκα ακριβότερα διαμερίσματα που πουλά η Altamira (photos)

Ο περιφερειακός της Λευκωσίας
Εξάλλου, η ολοκλήρωση, το 2023 του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας αναμένεται να μειώσει ακόμα περισσότερο τον χρόνο έλευσης στην Κοκκινοτριμιθιά. Όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το εν λόγω project, συνολικού κόστους €23.6 εκατ, αναμένεται να απαμβλύνει τη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην είσοδο της Λευκωσίας, παρέχοντας εναλλακτική όδευση και συνδέοντας τα νοτιοανατολικά και τα νοτιοδυτικά προάστια της Λευκωσίας, χωρίς να απαιτείται η διέλευση των οχημάτων διαμέσου των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Καλαμών.
 
Έργα ορόσημο για ανάπτυξη της περιοχής
Τα πιο πάνω projects σε συνδυασμό με τη λειτουργία τα τελευταία δύο χρόνια του Nicosia Mall που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, έχουν προσδώσει  σημαντική ώθηση για περαιτέρω οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις στη Δυτική Λευκωσία. Τα μεγάλα αναπτυξιακά και εμπορικά έργα κατέστησαν περιοχές όπως η Κοκκινοτριμιθιά, το Παλιομέτοχο και οι Αγίοι Τριμιθιάς, ιδιαίτερα δημοφιλείς. Αξιοσημείωτη είναι, εξάλλου, η οικιστική ανάπτυξη που έχει αρχίσει να παρατηρείται τα τελευταία στις συγκεκριμένες περιοχές.  

Δειτε Επισης

Δωρεάν υπηρεσίες και μειωμένες χρεώσεις από την Ελληνική Τράπεζα για τους πελάτες της
Παραδόθηκε νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα
SKY από την AΝΤΟNIS ZENIOS DEVELOPMENTS LTD
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)