Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Μ. Χατζηπαναγιώτου: Στρατηγικές προσαρμογές

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου δεν έχουν χαθεί. Φυσικά, οι αγοραστές θα είναι πιο επιφυλακτικοί, αλλά δεδομένου ότι τα έργα μας προσφέρουν κάτι περισσότερο από ένα ακίνητο, θεωρούμε ότι θα προσελκύσουν ξανά τους επενδυτές, τονίζει ο Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου Διευθύνων Σύμβουλος Cybarco Development.

Σε δύσκολο εξάμηνο
Η πανδημία έφερε μαζί της ένα βαρύ πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία και κατ’ επέκταση στην οικονομία της Κύπρου, με επιπτώσεις σε όλους τους τομείς. Χάθηκαν στόχοι και προγραμματισμοί για τις πλείστες επιχειρήσεις. Ο τομέας των ακινήτων, όπου δραστηριοποιείται η Cybarco Development, αναπόφευκτα δεν μπορούσε να μην επηρεαστεί. Το 50% των πωλήσεων του κλάδου προέρχεται από το εξωτερικό και από τη στιγμή που η χώρα μας, όπως και πολλές άλλες, δεν είναι προσβάσιμη, λογικό είναι να αναμένουμε ότι ο κύκλος εργασιών θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες.

Συνεχίζουμε κανονικά
Με την επανεκκίνηση των εργασιών στα εργοτάξια στις 4 Μαΐου, η Cybarco συνεχίζει κανονικά με όλα της τα έργα. Το Trilogy Limassol Seafront μπήκε και πάλι στην ενεργό δράση κατασκευής, όπως και τα Aktea Residences 2 και Akamas Bay Villas. Συνεχίζει, επίσης, η κατασκευή της τελευταίας οικιστικής φάσης στη Μαρίνα Λεμεσού, τα διαμερίσματα του Castle Residences. Κανονικά λειτουργούν και τα γραφεία πωλήσεων, τα οποία εξυπηρετούν πελάτες διαδικτυακά, αλλά και με φυσική παρουσία, στο πλαίσιο των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας και υγιεινής που έχουν καθοριστεί.

Έργα που προσελκύουν
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης πρόσφατα προέβλεψε, στο βασικό σενάριο, μείωση του ΑΕΠ της Κύπρου κατά 6% το 2020, ωστόσο, αναμένει ανάκαμψη 5% το 2021.
 
Διαβάστε ακόμα: Τρ. Κύπρου: 10 νέα ακίνητα στην Ελλάδα από €3,000 (photos)
 

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι με το άνοιγμα της αγοράς θα επανέλθουμε στους ρυθμούς πωλήσεων της προκορωνοϊού εποχής και πως η ζήτηση θα αυξηθεί. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου δεν έχουν χαθεί. Φυσικά, οι αγοραστές θα είναι πιο επιφυλακτικοί, αλλά δεδομένου ότι τα έργα μας προσφέρουν κάτι περισσότερο από ένα ακίνητο, θεωρούμε ότι θα προσελκύσουν ξανά τους επενδυτές.

Ήμασταν προετοιμασμένοι
Η Cybarco Development, με τα 74 χρόνια ιστορίας της, κατάφερε να ξεπεράσει διάφορες κρίσεις, βασιζόμενη στο τρίπτυχο σταθερότητα, συνέπεια και αξιοπιστία. Ήμασταν προετοιμασμένοι, μέσω του αρμόδιου τμήματος ασφάλειας και υγείας, να λάβουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα στα εργοτάξιά μας. Σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο μας δυναμικό, η στάση της διοίκησης παρέμεινε και συνεχίζει να είναι κοντά στο προσωπικό της, χωρίς να έχει επηρεαστεί κατ’ ουδένα τρόπο κανείς από το προσωρινό κλείσιμο των γραφείων και των εργοταξίων.

Πιστεύω ότι ένας υγιής οργανισμός πρέπει συνεχώς να επενδύει στους ανθρώπους του για να μπορεί να μεγαλώσει. Σε αυτό το διάστημα, οργανώσαμε και εφαρμόσαμε άμεσα ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, για να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε, να εμπνεύσουμε και να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό μας.
 
Διαβάστε ακόμα: Οι λεπτομέρειες για τον τηλεοπτικό γάμο Cyta-Cablenet-Primetel


Στρατηγικές προσαρμογές
Η συγκεκριμένη κρίση μας επηρεάζει βραχυπρόθεσμα, με συνέπεια την προσαρμογή της γενικής μας στρατηγικής σε μάρκετινγκ και πωλήσεις. Τα προϊόντα μας, ωστόσο, παρέμειναν ανεπηρέαστα, καθώς η απόφαση της Cybarco Development να έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση των έργων, ως προϋπόθεση, αποδείχθηκε σωστή. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος: Να διατηρήσουμε τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων μας. Κύριο μέλημά μας είναι οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι, η κοινότητα, οι συνεργάτες και οι πελάτες μας. Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε να είμαστε δημιουργικοί, βρίσκοντας μοναδικούς τρόπους για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να πάει μπροστά. Τέλος, ετοιμάζουμε εργαλεία και διαδικασίες για να εκτελούμε πωλήσεις εξ αποστάσεως.

Κίνητρα για επενδύσεις
Είναι παρακινδυνευμένο να προβλέψουμε πότε θα ξεπεραστεί η κρίση. Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε κίνητρα στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, για προσέλκυση επενδύσεων, τουρισμού και εταιρειών που μπορούν να ενισχύσουν τη ζήτηση παροχής υπηρεσιών. Με σκληρή δουλειά και στοχευμένες ενέργειες θα βγούμε από την κρίση πιο γρήγορα.

Νέες ιδέες και πρακτικές
Καταλήγοντας, θα ήθελα να επισημάνω πως το γεγονός ότι έπρεπε να είμαστε κοντά στο προσωπικό, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, σε μια εποχή που μας επέβαλλε να είμαστε μακριά, μας οδήγησε στην εξερεύνηση νέων μεθόδων και τεχνολογιών επικοινωνίας. Η τριβή μας με καινούργια εργαλεία μας βοήθησε να αναπτύξουμε ιδέες, που με τη σωστή εφαρμογή μπορούν να επιφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τον οργανισμό μας.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023