300 διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο σε Λευκωσία και Λεμεσό!

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά η εξαγγελία του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης σχετικά με το προσιτό ενοίκιο στα αστικά κέντρα της Λεμεσού και της Λευκωσίας.
 
Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο Πρόεδρος του ΚΟΑΓ Μάριος Πελεκάνος πολύ σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές με το Δήμο Λεμεσού, ο οποίος θα παραχωρήσει γη στον ΚΟΑΓ για να ανεγείρει πολυκατοικίες σε πρώτη φάση στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.
 
Διαβάστε ακόμα: «Τρέχει με χίλια» το NEO PLAZA στην Κοκκινοτριμιθιά
 
Να σημειωθεί πως στο Δήμο Λεμεσού υπάρχουν τρία δημοτικά τεμάχια συνολικής εκτάσεως 31.081 τ.μ., που βρίσκονται στην περιοχή Αγίου Νικολάου και στην περιοχή Αγίου Ιωάννη τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για ανέγερση οικιστικών μονάδων.
 
Τα τεμάχια βρίσκονται εκεί όπου είχαν κτιστεί τη δεκαετία του 1940 οι δημοτικές πολυκατοικίες και σε αυτά μπορούν να ανεγερθούν περίπου συνολικά 750  διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο τα οποία θα παραχωρηθούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
 
Διαβάστε ακόμα: Gordian: Deal €1 εκ. για παραλιακή έπαυλη στον Άγιο Θεόδωρο (pics)
 
Όπως εξήγησε στο InBusinessNews o κ. Πελεκάνος σε πρώτη φάση που θα ανεγερθούν πολυκατοικίες στην περιοχή του Αγίου Νικολάου με διαμερίσματα 1,2 και 3 υπνοδωματίων τα οποία θα έχουν ενεργειακή απόδοση Α και θα παραδοθούν στις αρχές του 2023.
 
Διευκρίνισε παράλληλα πως με βάση εισοδηματικά κριτήρια θα μπορεί κάποιος είτε να αγοράσει, είτε να ενοικιάσει το ακίνητο με τιμές πολύ πιο χαμηλές από αυτές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά.
 
Παράλληλα ο κ. Πελεκάνος ανέφερε πως την ίδια πρακτική θα ακολουθήσουν και στη Λευκωσία όπου στόχος είναι η ανέγερση πολυκατοικιών έπειτα από πρωτοβουλία του ΚΟΑΓ σε κεντρικούς Δήμους της επαρχίας Λευκωσίας όπως, οι Δήμοι Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου και Λακατάμιας.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως στα ταμεία του ΚΟΑΓ μπαίνουν άλλες €75,000 από κάθε παραχώρηση διαβατηρίου από την Κυπριακή Δημοκρατία τα οποία θα αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι