300 διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο σε Λευκωσία και Λεμεσό!

300 διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο σε Λευκωσία και Λεμεσό!

300 διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο σε Λευκωσία και Λεμεσό!

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά η εξαγγελία του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης σχετικά με το προσιτό ενοίκιο στα αστικά κέντρα της Λεμεσού και της Λευκωσίας.
 
Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο Πρόεδρος του ΚΟΑΓ Μάριος Πελεκάνος πολύ σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές με το Δήμο Λεμεσού, ο οποίος θα παραχωρήσει γη στον ΚΟΑΓ για να ανεγείρει πολυκατοικίες σε πρώτη φάση στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.
 
 
Να σημειωθεί πως στο Δήμο Λεμεσού υπάρχουν τρία δημοτικά τεμάχια συνολικής εκτάσεως 31.081 τ.μ., που βρίσκονται στην περιοχή Αγίου Νικολάου και στην περιοχή Αγίου Ιωάννη τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για ανέγερση οικιστικών μονάδων.
 
Τα τεμάχια βρίσκονται εκεί όπου είχαν κτιστεί τη δεκαετία του 1940 οι δημοτικές πολυκατοικίες και σε αυτά μπορούν να ανεγερθούν περίπου συνολικά 750  διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο τα οποία θα παραχωρηθούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
 
 
Όπως εξήγησε στο InBusinessNews o κ. Πελεκάνος σε πρώτη φάση που θα ανεγερθούν πολυκατοικίες στην περιοχή του Αγίου Νικολάου με διαμερίσματα 1,2 και 3 υπνοδωματίων τα οποία θα έχουν ενεργειακή απόδοση Α και θα παραδοθούν στις αρχές του 2023.
 
Διευκρίνισε παράλληλα πως με βάση εισοδηματικά κριτήρια θα μπορεί κάποιος είτε να αγοράσει, είτε να ενοικιάσει το ακίνητο με τιμές πολύ πιο χαμηλές από αυτές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά.
 
Παράλληλα ο κ. Πελεκάνος ανέφερε πως την ίδια πρακτική θα ακολουθήσουν και στη Λευκωσία όπου στόχος είναι η ανέγερση πολυκατοικιών έπειτα από πρωτοβουλία του ΚΟΑΓ σε κεντρικούς Δήμους της επαρχίας Λευκωσίας όπως, οι Δήμοι Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου και Λακατάμιας.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως στα ταμεία του ΚΟΑΓ μπαίνουν άλλες €75,000 από κάθε παραχώρηση διαβατηρίου από την Κυπριακή Δημοκρατία τα οποία θα αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας