10 γνωστά ακίνητα που δεν βρίσκουν επενδυτές (pics)

Mπορεί οι τράπεζες να ανακοινώνουν κάθε χρόνο πωλήσεις ακινήτων αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, εντούτοις υπάρχουν και ακίνητα που είναι δύσκολη η εξεύρεση επενδυτών. Το InBusinessNews πραγματοποίησε έρευνα σε όλες τις ιστοσελίδες των τραπεζών και παρουσιάζει 10 ακίνητα τα οποία παραμένουν για χρόνια στα αζήτητα του χαρτοφυλακίου των τραπεζών.

Διαβάστε ακόμα: Tutto Firmato: Νέο κατάστημα στο Nicosia Mall
 
Πρόκειται για 4 εμπορικά κτήρια,  τρεις επαύλεις, δύο Malls και ένα ιδιωτικό σχολείο συνολικής αξίας €100 εκατ.

Διαβάστε ακόμα: Ενοικιάζεται για €34,135 πασίγνωστο κτήριο της Λευκωσίας

Διαβάστε ακόμα: Σ. Κουντούρης: Ακόμη δεν έχουμε φτάσει σε προ κρίσης επίπεδα

Αναλυτικά:

ΠΡΩΗΝ MALL ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟ €34.000.000
 

Είναι το ακριβότερο ακίνητο που είναι αναρτημένο στη σελίδα της Τράπεζας Κύπρου προς πώληση στη Λευκωσία. Στο παρελθόν επιδείχθηκε κάποιο ενδιαφέρον αλλά τελικά δεν υποβλήθηκε πρόταση εξαγοράς του κτηρίου. Στην Τράπεζα Κύπρου είχαν γίνει και σκέψεις για να αξιοποιηθεί το κτήριο από το Συγκρότημα, πρόταση όμως που λόγω του υψηλού κόστους εγκαταλείφθηκε. Το κτήριο συνολικής έκτασης 59.437 τ.μ., βρίσκεται σε οικόπεδο 43.138 τ.μ. και πωλείται για το ποσό των €34 εκατ.

THE PAPHOS MALL €14.437.500
 


Το ακίνητο ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Astrobank και πωλείται για το ποσό των €14.437.500. Βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της Πάφου και εφάπτεται της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Είναι συνολικού εμβαδού κτιρίου 23.188τμ και εμβαδού γης 29.771τμ. Αποτελείται από κύριο χώρο υπεραγοράς (open plan), 12 καταστήματα, καφετέρια, βοηθητικούς, κοινόχρηστους χώρους και αποθήκες. Υπάρχουν 811 χώροι στάθμευσης. Εμπίπτει στην Πολεοδομική Ζώνη Κα5 (ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ) με ανώτατο ΣΔ 100%, ΣΚ 50%, σε 3 ορόφους και ύψος 13,50μ. Καλύπτεται από τις απαραίτητες υπηρεσίες υδατοπρομήθειας, ηλεκτρισμού και τηλεφώνου.
 
LEDRA ARCADE  €10.500.000

Προς πώληση από την Τράπεζα Κύπρου διατίθεται ο γνωστός χώρος στάθμευσης και η στοά «Ledra Arcade» στην οδό Λήδρας στην καρδιά της εντός των τειχών Λευκωσίας, asset το οποίο ανήκε μέχρι πρότινος στον Όμιλο Εταιρειών Σιακόλα. Ο εν λόγω εμπορικός χώρος περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης σε τρία επίπεδα χωρητικότητας 154 αυτοκινήτων, πέντε καταστήματα συνολικής έκατασης 1139 τετραγωνικών μέτρων, καθώς επίσης και τους κοινόχρηστους χώρους εντός της στοάς. Το εν λόγω ακίνητο δόθηκε στην Τράπεζα Κύπρου στα πλαίσια των πολιτικής απομόχλευσης του Ομίλου Εταιρειών Σιακόλα, στρατηγική την οποία υιοθέτησε ο Όμιλος ένεκα των προσπαθειών του να μειώσει τον υψηλό του δανεισμό και να αυξήσει τα επίπεδα ρευστότητας.
 
ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΕΠΑΥΛΗ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ €9.700.000


Πρόκειται για το ακριβότερο σπίτι που έχει στο χαρτοφυλάκιο της προς πώληση η Τράπεζα Κύπρου. Πρόκειται για πολυτελή έπαυλη 5 υπνοδωματίων που αποτελεί, μέρος της ανάπτυξης "The Residence".
Βρίσκεται στη Λεμεσό και στην περιοχή Saint Raphael, μία από τις πιο διάσημες περιοχές της Κύπρου. Η τιμή πώλησης που βάζει η Τράπεζα Κύπρου είναι τα €9,7 εκατ. Η έπαυλη έχει συνολική έκταση 454 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 1.095 τ.μ.
 
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ €8.500.000

Η APS πωλεί μέσω της ιστοσελίδας της, τις κτηριακές εγκαταστάσεις ιδιωτικού σχολείου στην περιοχή Αχέλια. Το ακίνητο βρίσκεται σε τεμάχιο γης 68.000 τ.μ. συνολικής αξίας €8.500.000. Το ακίνητο ανεγέρθηκε πριν από 5 χρόνια και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.
 
ΚΤΗΡΙΟ ΜΕ 7 ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ €7.350.000

Πρόκειται για κτήριο μεικτής χρήσης σε προνομιακή τοποθεσία στην περιοχή Άγιος Θεόδωρος στην Πάφο. Στο κτήριο περιλαμβάνονται και 7 αίθουσες σινεμά. Το κτήριο έχει στεγασμένους χώρους 12.565 τ.μ. και βρίσκεται σε τεμάχιο γης 3.000 τ.μ. συνολικής αξίας €7.350.000. Το ακίνητο ανήκει στην Ελληνική Τράπεζα και πωλείται μέσω της ιστοσελίδας της APS.
 
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΥΛΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ €4.500.000

Πρόκειται για διώροφη έπαυλη 1,600 τ.μ. κατασκευής 1998 που βρίσκεται σε τεμάχιο γης 8,650 τ.μ, στο Τσέρι για την οποία προσφέρεται και χρηματοδότηση για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Η έπαυλη πωλείται από την Astrobank για το ποσό των €4.500.000. Το ισόγειο αποτελείται από κουζίνα, σαλόνι, καθιστικό, βιβλιοθήκη και τουαλέτα ξένων. Ο όροφος αποτελείται από 4 υπνοδωμάτια όλα en-suite και με τζάκι. Στο ημιυπόγειο υπάρχει κουζίνα, καθιστικό, χώρος ψυχαγωγίας, αποδυτήρια και τζακούζι. Υπάρχει κ/θ πετρελαίου καθώς και κεντρικό σύστημα κλιματισμού. Εξωτερικά υπάρχει κήπος, πισίνα, κιόσκια, καλυμμένοι χώροι στάθμευσης, ψησταριά, ξενώνας και κτήριο προσωπικού.
 
ΕΠΑΥΛΗ 8 ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ €4.000.000


Βρίσκεται σε ήσυχη περιοχή στα δημοτικά όρια της Λακατάμιας. Πρόκειται για έπαυλη 8 υπνοδωματίων 1,019 τ.μ. που είναι κτισμένη σε οικόπεδο 14.542 τ.μ. Η έπαυλη διατίθεται προς πώληση στην ιστοσελίδα της APS. Το ακίνητο έχει άρα πολλές ανέσεις και μεγάλη πισίνα. Σήμερα να σημειωθεί το ακίνητο ενοικιάζεται από ξένη πρεσβεία.
 
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟ €3.400.000


Πρόκειται για ακίνητο στη λεωφόρο Στροβόλου που στέγαζε για αρκετά χρόνια γνωστή αλυσίδα DIY. Το ακίνητο που πωλείται από την Τράπεζα Κύπρου έχει έκταση 6.215 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 2.283 τ.μ.
 
ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΚΑΪΜΑΚΛΙ €3.350.000


Πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Κύπρου εδώ και αρκετά χρόνια. Το κτήριο στέγαζε προηγουμένως την Υπεραγορά Ορφανίδης στο Καϊμακλί και πωλείται για το ποσό των €3.350.000. Το ακίνητο έχει έκταση 2.115 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 6.159 τ.μ.

 

Δειτε Επισης

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους