Σ. Κουντούρης: Ακόμη δεν έχουμε φτάσει σε προ κρίσης επίπεδα

Η ιστορία της Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd ξεκίνησε το 1977. Αρχικά οι δραστηριότητες της αφορούσαν την κατασκευή και συναρμολόγηση μεταλλικών δομικών κατασκευών. Σήμερα, η Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd έχει αναπτύξει εσωτερικό εργαστήρι ποιοτικών ελέγχων, εσωτερικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και συνεργάζεται με ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς έρευνας.

Διαβάστε ακόμα: 10 γνωστά ακίνητα που δεν βρίσκουν επενδυτές (pics)

Η εταιρεία ήταν υποψήφια στα IN Business Awards 2019, στην κατηγορία Βιομηχανία / Μεταποίηση και την παρουσιάζει ο Γενικός Διευθυντής της, Σταύρος Κουντούρης.

Διαβάστε ακόμα: Tutto Firmato: Νέο κατάστημα στο Nicosia Mall

Διαβάστε ακόμα: Ενοικιάζεται για €34,135 πασίγνωστο κτήριο της Λευκωσίας
  
Η αρχή
Η εταιρεία μας από το έτος της ίδρυσης της, το 1977, ασχολήθηκε αρχικά αποκλειστικά με το σχεδιασμό, κατασκευή και συναρμολόγηση μεταλλικών δομικών κατασκευών. Στην πορεία ετών, η εταιρεία μας εξελίχθηκε σε μια μεγάλη βιομηχανία παραγωγής δομικών και θερμομονωτικών προϊόντων.
 
Τα τελευταία χρόνια, η Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd αναπτύσσοντας δομές σύγχρονης εταιρείας έχει αποδείξει ότι είναι πολύ περισσότερο από μια εταιρεία / βιομηχανία κατασκευών, αναπτύσσοντας: εσωτερικό εργαστήριο ποιοτικών ελέγχων, εσωτερικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, καινοτόμα βραβευθέντα προϊόντα και διαδικασίες, συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς έρευνας, πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο για τον κυπριακό τομέα κατασκευών αλλά και θυγατρικές εταιρείες ανάπτυξης γης.
  
Οι προκλήσεις
Η μεγαλύτερη πρόκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης η οποία επηρέασε πρώτα απ’ όλα τον τομέα της οικοδομικής βιομηχανίας.
 
Το 2013, ως αντίδραση στη μειωμένη ζήτηση της αγοράς και τη συμπίεση του κύκλου εργασιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία μας προέβηκε στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και των επενδύσεων της, προσαρμόζοντας το λειτουργικό της μοντέλο στη διάρκεια της κρίσης.
 
Έτσι ενώ η κερδοφορία της επιχείρησης μειώθηκε δραματικά στη διάρκεια της κρίσης, κατέληξε με προσεκτικές κινήσεις, να ανακάμπτει τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως να έχουμε φτάσει σε προ-κρίσης επίπεδα.
 
Η επόμενη δεκαετία
Χωρίς να μπορώ να προβλέψω με ακρίβεια τι θα συμβεί, θεωρώ ότι η δραστηριότητα στην κυπριακή οικοδομική βιομηχανία, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία, θα παραμείνει στα ίδια και ίσως λίγο χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με σήμερα. Εξαιτίας της

Δειτε Επισης

ΚΕΔΙΠΕΣ: Κατέβαλε €140 εκατ. προς το Κράτος το α' τρίμηνο-Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης