Σ. Κουντούρης: Ακόμη δεν έχουμε φτάσει σε προ κρίσης επίπεδα

InBusinessNews  10/03/2020 07:33
Σ. Κουντούρης: Ακόμη δεν έχουμε φτάσει σε προ κρίσης επίπεδα

Σ. Κουντούρης: Ακόμη δεν έχουμε φτάσει σε προ κρίσης επίπεδα

InBusinessNews  10/03/2020 07:33
Η ιστορία της Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd ξεκίνησε το 1977. Αρχικά οι δραστηριότητες της αφορούσαν την κατασκευή και συναρμολόγηση μεταλλικών δομικών κατασκευών. Σήμερα, η Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd έχει αναπτύξει εσωτερικό εργαστήρι ποιοτικών ελέγχων, εσωτερικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και συνεργάζεται με ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς έρευνας.

RELATED ARTICLESΔιαβάστε ακόμα: 10 γνωστά ακίνητα που δεν βρίσκουν επενδυτές (pics)

Η εταιρεία ήταν υποψήφια στα IN Business Awards 2019, στην κατηγορία Βιομηχανία / Μεταποίηση και την παρουσιάζει ο Γενικός Διευθυντής της, Σταύρος Κουντούρης.

Διαβάστε ακόμα: Tutto Firmato: Νέο κατάστημα στο Nicosia Mall

Διαβάστε ακόμα: Ενοικιάζεται για €34,135 πασίγνωστο κτήριο της Λευκωσίας
  
Η αρχή
Η εταιρεία μας από το έτος της ίδρυσης της, το 1977, ασχολήθηκε αρχικά αποκλειστικά με το σχεδιασμό, κατασκευή και συναρμολόγηση μεταλλικών δομικών κατασκευών. Στην πορεία ετών, η εταιρεία μας εξελίχθηκε σε μια μεγάλη βιομηχανία παραγωγής δομικών και θερμομονωτικών προϊόντων.
 
Τα τελευταία χρόνια, η Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd αναπτύσσοντας δομές σύγχρονης εταιρείας έχει αποδείξει ότι είναι πολύ περισσότερο από μια εταιρεία / βιομηχανία κατασκευών, αναπτύσσοντας: εσωτερικό εργαστήριο ποιοτικών ελέγχων, εσωτερικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, καινοτόμα βραβευθέντα προϊόντα και διαδικασίες, συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς έρευνας, πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο για τον κυπριακό τομέα κατασκευών αλλά και θυγατρικές εταιρείες ανάπτυξης γης.
  
Οι προκλήσεις
Η μεγαλύτερη πρόκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης η οποία επηρέασε πρώτα απ’ όλα τον τομέα της οικοδομικής βιομηχανίας.
 
Το 2013, ως αντίδραση στη μειωμένη ζήτηση της αγοράς και τη συμπίεση του κύκλου εργασιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία μας προέβηκε στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και των επενδύσεων της, προσαρμόζοντας το λειτουργικό της μοντέλο στη διάρκεια της κρίσης.
 
Έτσι ενώ η κερδοφορία της επιχείρησης μειώθηκε δραματικά στη διάρκεια της κρίσης, κατέληξε με προσεκτικές κινήσεις, να ανακάμπτει τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως να έχουμε φτάσει σε προ-κρίσης επίπεδα.
 
Η επόμενη δεκαετία
Χωρίς να μπορώ να προβλέψω με ακρίβεια τι θα συμβεί, θεωρώ ότι η δραστηριότητα στην κυπριακή οικοδομική βιομηχανία, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία, θα παραμείνει στα ίδια και ίσως λίγο χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με σήμερα. Εξαιτίας της
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας