Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Η. Ζαβός: Ασφαλής εναλλακτική επενδυτική επιλογή τα ακίνητα

Οι υψηλές αποδόσεις και η ασφάλεια που προσφέρουν οι επενδύσεις σε ακίνητα τις καθιστούν ως τις καλύτερες εναλλακτικές επιλογές, στο περιβάλλον μηδενικών και αρνητικών επιτοκίων στο οποίο εισέρχεται η Κύπρος, εξηγεί στο InBusinessNews, o Deputy CEO της Quality Group, Ηρακλής Ζαβός. 

Αναλύει τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Quality Group σε ακίνητα που προορίζονται για οικιστικούς σκοπούς, για στέγαση φοιτητών, τουριστικά καταλύματα ή και για ακίνητα που στεγάζουν ιατρικές υπηρεσίες, με την απόδοση τους να κυμαίνεται από 3% μέχρι 7% το χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:  Β.Ειρήναρχος: Τι σημαίνει η επένδυση μας στην Ελληνική (video)

Διαβάστε ακόμα: Στα €5,5 εκατ. οι ψευδής ή αδήλωτες διασυνοριακές συναλλαγές

 

Από επενδυτικής πλευράς εξαιρετική επιλογή για τους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με τον κ. Ζαβό, θεωρείται το οικιστικό έργο διαμερισμάτων Habitat – πλησίον του υπό ανέγερση εμπορικού κέντρου της Λάρνακας.

Κατά την άποψη σας η επένδυση σε ακίνητα στην Κύπρο είναι καλή εναλλακτική επιλογή για αυτούς που αναζητούν αποδόσεις;
Είναι φυσιολογικό σε περιόδους μηδενικών επιτοκίων ο κλάδος των ακινήτων να είναι στις πρώτες επιλογές των επενδυτών κυρίως για δυο λόγους:
 
α) γιατί σε αρκετές περιπτώσεις προσφέρει υψηλές αποδόσεις, και
β) επειδή το κεφάλαιο που επενδύει κάποιος είναι πολύ πιο ασφαλές όταν μετατρέπεται σε ακίνητο παρά σε άλλη μορφή επένδυσης.

Συνεπώς, θεωρώ ότι τα ακίνητα, ναι, είναι από τις καλύτερες εναλλακτικές επιλογές φτάνει ο επενδυτής να μπορεί να παίρνει εύστοχες, καλά μελετημένες αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία και τις προοπτικές για κεφαλαιουχική απόδοση, την τιμή αγοράς σε σχέση με την επενδυτική απόδοση και την ευκολία ρευστοποίησης/μεταπώλησης του ακινήτου.
 
Τι είδους ακίνητα προσφέρουν καλές αποδόσεις σε επενδυτές;
Αυτό έχει να κάνει με το πως διαμορφώνεται η προσφορά και η ζήτηση σε κάθε κατηγορία ακινήτων με τη πάροδο του χρόνου. Αυτή τη χρονική στιγμή τα εμπορικά και οικιστικά ακίνητα στη Λάρνακα και Λευκωσία προσφέρουν πολύ καλές αποδόσεις λόγω αυξημένης ζήτησης, μειωμένης προσφοράς και προσιτών τιμών.

Επίσης, διαμερίσματα σε τουριστικές περιοχές επιτυγχάνουν υψηλές αποδόσεις με ημερήσια εκμίσθωση. 

Βέβαια, εκτός από τις αποδόσεις πάντα υπάρχει και το ανάλογο ρίσκο στις επενδύσεις. Αυτό μειώνεται αποτελεσματικά όταν η τιμή αγοράς κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα όπου το αρχικό κεφάλαιο του επενδυτή είναι πιο ασφαλισμένο από τυχών μεταβολή στις τιμές της αγοράς ακινήτων.

Ο Όμιλος σας τι έχει να προτείνει σε Κύπριους και ξένους οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το/ τα ακίνητο/ τα για επένδυση;
Ό όμιλος εταιρειών Quality έχει διαφοροποιήσει το προϊόν του τα τελευταία χρόνια και προσφέρει πλέον επενδυτικές ευκαιρίες στους ακόλουθους τομείς:
 
- Τομέας ακινήτων: περιλαμβάνει διαμερίσματα, σπίτια, γραφεία, και καταστήματα σε τιμές που ξεκινάνε κάτω από €100.000 μέχρι και υπερπολυτελείς μονάδες εκατομμυρίων.

- Τομέας εκπαίδευσης: προσφέρει για επένδυση δωμάτια σε φοιτητικές εστίες σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια με προοπτικές ανάπτυξης.
 
- Τομέας της φιλοξενίας: περιλαμβάνει πακέτα μετοχών σε επώνυμα ξενοδοχεία και αγορά μονάδων σε αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα που θα ενοικιάζονται ημερησίως από καταρτισμένους και έμπειρους ξενοδόχους.

-Τομέας υγείας: περιλαμβάνει πακέτα μετοχών σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λάρνακα το οποίο θα επεκταθεί και θα προσφέρει σύγχρονες εγκαταστάσεις και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Επίσης, στην ίδια περιοχή ξεκινάει η ανέγερση ιατρικού κέντρου που θα αποτελείτε από διαγνωστικό κέντρο στο ισόγειο και ιατρεία στους πιο πάνω ορόφους τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση τις επόμενες εβδομάδες.

Τι αποδόσεις μπορούν να προσφέρουν τα ακίνητα σας;
Η απόδοση μπορεί να κυμανθεί από 3% μέχρι 7% το χρόνο. Επίσης πρέπει να έχουμε υπόψη την κεφαλαιουχική απόδοση που προκύπτει από την ανάπτυξη της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο. Γενική αρχή είναι ότι περιοχές που έχουν ήδη αναπτυχθεί σημαντικά δεν εμφανίζουν προοπτικές περαιτέρω ανόδου αφού είναι κοντά στη μέγιστη τιμή τους.
Επομένως, εκτός από την απόδοση που επιφέρει η εκμετάλλευση του ακινήτου, τα ακίνητα μας έχουν μεγάλες προοπτικές λόγω των περιοχών που επιλέγουμε να επενδύσουμε.
 
Πέραν από τις αποδόσεις είναι επίσης σημαντικό για τους πελάτες να αγοράζουν από αξιόπιστες, έμπειρες και εδραιωμένες εταιρείες που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν με την ενοικίαση/εκμετάλλευση του ακινήτου καθώς επίσης και με την συντήρηση προσφέροντας επιπλέον ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες μετά την πώληση.
 
Μπορείτε να μας δώσετε παραδείγματα;
Ένα εξαιρετικό έργο από επενδυτικής πλευράς είναι το οικιστικό έργο διαμερισμάτων Habitat που βρίσκεται δίπλα στο υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο της Λάρνακας καθώς και το Γενικό νοσοκομείο Λάρνακας. Τα διαμερίσματα θα είναι πολυτελείας σε πολύ καλές τιμές και υπολογίζουμε απόδοση της τάξεως του 4%, που είναι πολύ καλή για καινούργια διαμερίσματα.

Επίσης, η προοπτική της συγκεκριμένης περιοχής είναι αδιαμφησβήτητα μεγάλη και προβλέπουμε άμεση αύξηση στις τιμές με την ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου το 2021.

Για τους επενδυτές αυτό μεταφράζετε σε επιπλέον κεφαλαιουχικό κέρδος πέραν της απόδοσης από την ενοικίαση.

Μια άλλη πολύ καλή επιλογή για επένδυση είναι τα πολυτελή εμπορικά κτήρια που ανεγείρονται κατά μήκος της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στην Λάρνακα όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, τα επαρχιακά γραφεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, η Ελληνική Τράπεζα, διάφορα δικηγορικά γραφεία, ιατρεία, τα κεντρικά γραφεία της Quality Group καθώς και άλλα σημαντικές επιχειρήσεις και εκθεσιακοί χώροι.

Η περιοχή έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να εξελίσσεται λόγω της εξαιρετικής τοποθεσίας, των υπό ανέγερση υποδομών και της ελκυστικής σχέσης ποιότητας με τιμής που προσφέρεται. Είναι με αυτό το τρόπο που οι υφιστάμενοι επενδυτές αυτής της περιοχής κερδίζουν πολλά περισσότερα από την αύξηση στην αξία του ακινήτου τους παρά μόνον από τα ενοίκια.

Ο Όμιλος εταιρειών Quality έχει ανεγείρει τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλο αριθμό εμπορικών και οικιστικών έργων στη περιοχή.
 
Επίσης, ολοκληρώνουμε σε λίγες βδομάδες την κατασκευή του εμπορικού κτηρίου “The Q” και προχωράμε άμεσα στην ανέγερση άλλων δύο επιβλητικών εμπορικών κτηρίων με όροφο-γραφεία που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες.
 
Θα ήταν παράληψη εκ μέρους μου να μην επισημάνω πως στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Quality Group έχει χρηματοδοτήσει στη συγκεκριμένη λεωφόρο την αναβάθμιση του πρασίνου και τοπιοτέχνηση των νησίδων με φιγούρες ‘’ντυμένες’’ με αναρριχητικά φυτά που απεικονίζουν φλαμίνγκο, Αγρινά και Καμάρες. Επίσης φυτεύτηκαν ώριμα δέντρα και θα τοποθετηθούν παγκάκια κατά μήκος των πεζοδρομίων, συνεισφέροντας και με αυτό το τρόπο στην αναβάθμιση της περιοχής.

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»