Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Central: Το νέο πολυώροφο έργο της Cyfield στη Λευκωσία

Δύο πολυώροφα κτήρια, με γραφεία, καταστήματα, εστιατόρια, γυμναστήριο και χώρο πρασίνου, σε κομβική τοποθεσία, στον Δήμο Στροβόλου, αναμένεται να κατασκευάσει η Cyfield.

Διαβάστε ακόμα:
Α. Γιασεμίδης: Ο πλέον ελπιδοφόρος τομέας τα επενδυτικά ταμεία
H Trust Insurance επεκτείνεται στην Ελλάδα! (video)

Σχετική μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον κατατέθηκε ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Δύο κτήρια 15 και 11 ορόφων
Το προτεινόμενο έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία του «Central», μίας ανάπτυξης η οποία αποτελείται από δύο πολυώροφα κτήρια (κτήριο Α και κτήριο Β), με κύρια χρήση τα γραφεία, ενιαίους λειτουργικούς υπόγειους χώρους, πολλαπλάσιες από τις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης, αποθηκευτικούς χώρους, τοπιοτεχνημένη πλατεία με χώρους πρασίνου και παροχές, όπως γυμναστήρια, εστιατόρια και εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας. 

 

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη, το κτήριο Α θα περιλαμβάνει 15 ορόφους και θα έχει ύψος 55,30 μέτρων, ενώ το κτήριο Β θα διαθέτει 11 ορόφους με συνολικό ύψος 49,80 μέτρων.

Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων, στα οποία αναμένεται να υλοποιηθεί το έργο, είναι 26.298 τ.μ.

Επένδυση σε εμπορικές και γραφειακές επιχειρήσεις
Η περιοχή που θα ανεγερθεί το έργο χαρακτηρίζεται κυρίως από την παρουσία βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εμπορικών αναπτύξεων. Όπως σημειώνεται στη μελέτη εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η παρουσία των αναπτύξεων αυτών στην περιοχή δημιουργεί ανάγκες για την παροχή διευκολύνσεων στα άτομα που εργάζονται ή επισκέπτονται την περιοχή (όπως εστιατόρια, γυμναστήρια κλπ.).
 

Ταυτόχρονα, συμβάλλει στην προσέλκυση ατόμων που θα επιθυμούσαν να επενδύσουν στον τομέα των εμπορικών και γραφειακών επιχειρήσεων. Συνεπώς, σκοπός του έργου, είναι να καλύψει τις ανάγκες αυτές προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και χώρους εστίασης, οι οποίοι θα συνοδεύονται από οργανωμένους χώρους δημόσιου και ιδιωτικού πρασίνου.

Η περιοχή
Η τοποθεσία του Central βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου. Στην ευρύτερη περιοχή μελέτης υφίστανται διαφόρου τύπου αναπτύξεις, όπως βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές αναπτύξεις και χώρους πρασίνου. 

Εξάλλου, τα υπό μελέτη τεμάχια συνορεύουν με τις οδούς Μεγάρων, Βιολέτας και Άκη Κλεάνθους, οι οποίες αποτελούν τις βασικές οδούς πρόσβασης στο έργο.

Πιο αναλυτικά, νότια του έργου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η οδός Μεγάρων, δυτικά του έργου βρίσκονται τόσο ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού (σε απόσταση 235 μ. περίπου) και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ενώ βορειοανατολικά βρίσκεται το εμπορικό κέντρο The Mall of Cyprus (σε απόσταση 780 μ. περίπου).

 

Τι θα περιλαμβάνει
Σημειώνεται ότι η όλη ανάπτυξη με τα δύο ψηλά κτήρια θα καλύπτει έκταση 3.922 τ.μ. περίπου και ο ιδιωτικός χώρος πρασίνου 17.508 τ.μ.

Το συνολικό εμβαδόν των χώρων της ανάπτυξης αναλυτικά έχει ως εξής: 

  • Γραφεία: 26.328 τ.μ. 
  • Καταστήματα: 618 τ.μ. 
  • Εστιατόρια/καφετέριες/μπαρ: 1700 τ.μ. 
  • Γυμναστήριο: 1.093 τ.μ. 
  • Ιδιωτικός χώρος πρασίνου: 17.508 τ.μ. 

Βάσει του αριθμού των διαθέσιμων χώρων στάθμευσης, οι χρήστες/επισκέπτες του έργου υπολογίστηκαν κατά μέσο όρο στα 1.500 άτομα.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου εκτιμάται στους 24 μήνες (δύο χρόνια), νοουμένου ότι δε θα υπάρξουν οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, λόγω διαφόρων εσωτερικών ή εξωτερικών παραγόντων.

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024