Μ. Ποντίκης: Τα ψηλά και πράσινα κτήρια θα αποτελέσουν τη νέα τάση

Ιστορικά, οι ρίζες της ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ χρονολογούνται στα 1937-38, στην Αμμόχωστο. Με πέραν των 80 χρόνων εμπειρίας, έχει αφήσει το σημάδι της τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, με έργα που αποτελούν σημεία αναφοράς, πρωτοπορώντας με νέες προσεγγίσεις και τεχνικές. Τα σταθερά βήματα και η σκληρή δουλειά την έκαναν σήμερα να αποτελεί ιστορικό κεφάλαιο για τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου. Η εταιρεία ήταν υποψήφια στην κατηγορία Ανάπτυξη Γης στα IN Business Awards και την παρουσιάζει, ο CEO της Μάριος Λ. Ποντίκης.

Διαβάστε ακόμα:
Αποκλειστικό: Επενδυτές δίνουν το φιλί της ζωής στο ΕLC!
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας: Όσα θα προβλέπονται στο σχέδιο

Οι προκλήσεις
Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η εταιρεία μας αποτελεί αναμφίβολα η Τουρκική Εισβολή και η ανάγκη για επαναδραστηριοποίησή της εκ του μηδενός. Η μεθοδικότητα, η εργατικότητα και η προσήλωση της στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της, τη βοήθησαν όχι μόνο να ανακάμψει, αλλά και να βγει ακόμη πιο δυνατή.

Η επόμενη δεκαετία
Αδιαμφησβήτητα τα ψηλά και πράσινα κτήρια θα αποτελέσουν τη νέα τάση στο τομέα των κατασκευών. Θεωρώ επίσης, πως τον κατασκευαστικό τομέα θα απασχολήσουν την επόμενη δεκαετία και μεγάλα οδικά/ τεχνικά έργα. Επιπρόσθετα, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση στη βιομηχανία κατασκευών θα χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερο την ψηφιακή τεχνολογία και θα αναζητούνται συνεχώς καινοτόμες μέθοδοι και προϊόντα.

Το μέλλον
Ο στόχος κάθε επιχείρησης είναι η ικανοποίηση του πελάτη παράλληλα με το καλώς νοούμενο συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Για εμάς, διαχρονικός στρατηγικός στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, των οργανωτικών δομών και την εξασφάλιση δεξιοτήτων, ταλέντων και τεχνογνωσίας. Εξαιρετικά ελκυστική θεωρώ και μια μελετημένη, με αργά και σταθερά βήματα, δραστηριοποίηση σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού και την εμπλοκή σε έργα τύπου ΒΟΤ. Υπάρχουν επίσης, σκέψεις για επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην αειφόρο ανάπτυξη και ειδικότερα στο χώρο της ενέργειας όσον αφορά την παραγωγή ή/και την διαχείρισή της. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί σημαντικά ο κύκλος εργασιών μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε μία από τις μεγαλύτερες και αξιόπιστες κατασκευαστικές εταιρείες στην Κύπρο.

Το όραμα
Προσωπικό όραμα και διακαής πόθοι είναι, όχι μόνο η επιβίωση της εταιρείας, αλλά και η διατήρηση της πρωτοποριακής της θέσης στην κυπριακή κατασκευαστική βιομηχανία. Επιδίωξη μας είναι η δημιουργία μιας εταιρείας σύγχρονης, αποτελεσματικής, ανθρωποκεντρικής. Μίας εταιρείας που θα κάνει περήφανους όσους εργάζονται σε αυτήν, που θα την σέβεται ο ανταγωνισμός και θα αποτελεί την πρώτη επιλογή εκεί που απαιτείται ποιότητα, επαγγελματισμός και κατασκευαστική εμπειρία και βεβαίως θα αποφέρει τα προσδοκόμενα στους μετόχους.

Facts & Figures
Ετήσιος τζίρος ομίλου: €100 εκατ.
Προσωπικό: Πέραν των 250 ατόμων
Γραφεία
Κύπρος: Κεντρικά γραφεία στη Λεμεσό και γραφείο στη Λευκωσία.
Εξωτερικό: Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατάρ και Ρουμανία.

Δειτε Επισης

Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά