Ακόμη ένα deal για τον μαλτέζικο όμιλο Alf Mizzi στην Κύπρο

InBusinessNews  17/01/2020 08:15
Ακόμη ένα deal για τον μαλτέζικο όμιλο Alf Mizzi στην Κύπρο

Ακόμη ένα deal για τον μαλτέζικο όμιλο Alf Mizzi στην Κύπρο

InBusinessNews  17/01/2020 08:15
Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του μαλτέζικου ομίλου Alf Mizzi & Sons στο μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό έργο του Ομίλου Λανίτη, Limassol Greens Golf Resort στη δυτική Λεμεσό.

RELATED ARTICLESΣυγκεκριμένα, η Lanitis Golf Public Co., ιδιοκτήτρια εταιρεία του έργου, ανακοίνωσε πως στις 15 Ιανουαρίου η MCY Development αγόρασε από τη Lanitis Farm Ltd το 99,99% του μετοχικού της κεφαλαίου έναντι του ποσού των €75 εκατ., με τα €25 εκατ. να έχουν καταβληθεί σε μετρητά. H MCY Development ελέγχεται κατά 50% από τη Lanitis Farm (συμφερόντων του Ομίλου Λανίτης) και κατά 50% από την AMOL Enterprises. Μετά και από αυτή την εξέλιξη το 50% του αναπτυξιακού έργου περνάει σε χέρια ξένων επενδυτών οι οποίοι θα καταβάλουν τα απαραίτητα κεφάλαια για υλοποίηση του Limassol Greens.

Παράλληλα, η Lanitis Golf Public Co Ltd ανακοίνωσε πως στις 15/01/2020 αναδιαρθρώθηκε το διοικητικό της συμβούλιο με την αποχώρηση του κ. Κώστα Ε. Λανίτη και τον διορισμό των κ.κ. Δημήτρη Σολομωνίδη, Κώστα Χαρίτου, Alec A. Mizzi, Kevin Valenzia, Mark Gasan και Matthew Portelli ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο εξακολουυθούν ως μέλη οι κ.κ. Πλάτων Ε. Λανίτης και Μάριος Ε. Λανίτης.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εφόρου Εταιρειών, η AMOL Enterprises εγγράφηκε τον Ιούλιο του 2018 και εκ των διευθυντών της είναι ο Alec Mizzi.

Τι περιλαμβάνει η ανάπτυξη
Το Limassol Greens θα ανεγερθεί σε γειτνιάζοντα περιοχή από το καζίνο θέρετρο στη Λεμεσό σε ιδιόκτητη γη της εταιρείας έκτασης 1.400.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει:
-495 πολυτελείς επαύλεις και 233 διαμερίσματα 150,000 τ.μ.,
-Γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών 18 οπών
-Golf Club House 1,700 τ.μ.
-Καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ έκτασης 2,850 τ.μ.
-Wellness και Sports Center το οποίο θα περιλαμβάνει εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, εγκαταστάσεις spa, γυμναστήριο, γήπεδα τένις και σκουός σε έκταση 1,000 τ.μ.
 
Επενδύσεις Alf Mizzi στην Κύπρο
Ο Όμιλος Alf Mizzi & Sons προχώρησε πριν από ένα χρόνο στο άνοιγμα του Homemate, ενώ υπάρχει ήδη συνεργασία με τον Όμιλο Λανίτη που είχε ως αποτέλεσμα την εισαγωγή στην Κύπρο της αλυσίδας Ιταλικών εστιατορίων Vecchia Napoli στην περιοχή του κάστρου στη Λεμεσό. Παράλληλα, ο μαλτέζικος όμιλος επέλεξε να επενδύσει στην Tryfon Tseriotis Ltd, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές και την δυναμική της εταιρείας στην αγορά και ενδυνάμωση της παρουσίας του στον τομέα των FMCGs.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας