A. Mizzi: Ο Μαλτέζος με μεγάλα deals στην Κύπρο

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.

Κινήσεις ματ που σιγά σιγά εδραιώνει την παρουσία του στην Κύπρο ο Όμιλος Alf Mizzi & Sons Group ο οποίος μετά την επιτυχημένη του πορεία στην Μάλτα επέλεξε να προβεί και σε επενδύσεων εκτός συνόρων, με σήμα κατατεθέν στο νησί μας να αποτελεί το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της γνωστής αλυσίδας Homemate, ενώ έχει επιδοθεί και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην χώρα μας.

H επιλογή της Κύπρου όπως ο δρ Alec A. Mizzi επισήμανε σε συνέντευξη του στο IN Business έγινε διότι «Οι χώρες μας έχουν, συν τοις άλλοις, πολλά κοινά. Είναι δύο μικρά νησιά της Μεσογείου, μέλη της ΕΕ, ενώ υπήρξαν και βρετανικές αποικίες». Ο δρ Mizzi δηλώνει μάλιστα εντυπωσιασμένος από τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος, στο πλαίσιο της όλης προσπάθειάς της ν’ ανακάμψει γρήγορα από την πρόσφατη οικονομική κρίση.

Homemate
H ιστορία της αλυσίδας Homemate ξεκίνησε στη Μάλτα 20 χρόνια πριν, με το άνοιγμα του πρώτου μαγαζιού από τον όμιλο Alf Mizzi & Sons Group. Η φιλοσοφία της Homemate βασίζεται στο DIY, ενώ παράλληλα προσφέρει μια μεγάλα γκάμα επίπλων, υφασμάτων, ειδών οικιακής χρήσης, χαλιών και άλλων συναφών προϊόντων. Ο όμιλος λειτουργεί, επίσης, στη Μάλτα κατάστημα 7.000 τ.μ., όπου διαθέτει αποκλειστικά έπιπλα, The Atrium.

Η επιλογή του σημείου, όπου ο όμιλος κατέληξε να εγκαταστήσει το πρώτο Homemate στη χώρα μας, ασφαλώς και δεν ήταν τυχαία. Το κατάστημα στη Λακατάμια, που εκτείνεται σε 7.000 τ.μ., κατασκευάστηκε από τον Γιαννάκη Έλληνα ειδικά για δραστηριοποίηση στο λιανικό εμπόριο, ενώ συνάμα βρίσκεται σε καλή τοποθεσία, ακριβώς δίπλα από το νέο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας. Στα πλάνα του Ομίλου περιλαμβάνεται το άνοιγμα κι άλλων καταστημάτων σε όλη την Κύπρο.

Οι επενδύσεις
Ο Όμιλος Alf Mizzi & Sons μετά το άνοιγμα του Homemate σύναψε συμφωνία με τον Όμιλο Λανίτη που είχε ως αποτέλεσμα την εισαγωγή στην Κύπρο της αλυσίδας Ιταλικών εστιατορίων Vecchia Napoli στην περιοχή του κάστρου στη Λεμεσό.

Παράλληλα, ο μαλτέζικος όμιλος επέλεξε να επενδύσει στην Tryfon Tseriotis Ltd, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές και την δυναμική της εταιρείας στην αγορά και ενδυνάμωση της παρουσίας του στον τομέα των FMCGs.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες ο Όμιλος βρίσκεται σε επαφές με τον Όμιλο Λανίτη για την κατασκευή golf resort στην Λεμεσό, με την συμμετοχή του μαλτέζικου Ομίλου να υπολογίζεται στα €25 εκατ.

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024