Λεμεσός: 750 νέα διαμερίσματα με ενοίκιο €350!

Πρωτοβουλία για προσιτά ενοίκια της τάξης των €350 ανέλαβε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης. 

Μιλώντας στο InBusinessNews ο κ. Νικολαΐδης   εξέφρασε την βούληση όπως αξιοποιηθούν τρία δημοτικά τεμάχια συνολικής εκτάσεως 31.081 τ.μ., που βρίσκονται στην περιοχή Αγίου Νικολάου και στην περιοχή Αγίου Ιωάννη με στόχο την ανέγερση νέων οικιστικών μονάδων.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα τεμάχια βρίσκονται εκεί όπου είχαν κτιστεί τη δεκαετία του 1940 οι δημοτικές πολυκατοικίες και σε αυτά μπορούν να ανεγερθούν περίπου 750  διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο τα οποία θα παραχωρηθούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
«Μιλάμε για διαμερίσματα το ενοίκιο των οποίων θα είναι τουλάχιστον 25% χαμηλότερο της αγοράς.  Eμείς μέσα από τα μέτρα για προσιτή και κοινωνική στέγη που εξήγγειλε το Υπουργείο Εσωτερικών υποβάλαμε πρόταση και αναμένουμε απάντηση. Είμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα δούμε ενοίκια των €350 στη Λεμεσό», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμα: Astobank: Πωλεί το Porto Pafos Residence! (pics)

Ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη που εισηγείται ο δήμος θα γίνει σταδιακά και σε συνεργασία είτε με τον ιδιωτικό τομέα, είτε μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης με τον οποίο είχαν πρόσφατα συνάντηση.

Τις δηλώσεις του κ. Νικολαΐδη επιβεβαίωσε μιλώντας στο InBusinessNews και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης Μάριος Πελεκάνος.

Διαβάστε ακόμα: Αντώνης Βασίλη: Πώς θ’ αλλάξει ο τρόπος που ζούμε

«Χαιρόμαστε για αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού να αξιοποιήσει τεμάχια που βρίσκονται στα όρια του κάτι το οποίο μας ειπώθηκε και σε συνάντηση που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Εάν προχωρήσουμε μαζί θα πρέπει να γίνει μια προεργασία σε ότι αφορά τη ζήτηση που θα προκύψει και τη σύσταση των διαμερισμάτων. Κατά την άποψη μου οι τιμές των ενοικίων στην περιοχή θα είναι πολύ χαμηλότερες από το 25% που εξήγγειλε ο Δήμαρχος", ανέφερε.

Διαβάστε ακόμα: 11,3 εκατ επιβάτες στα κυπριακά αεροδρόμια το 2019

Καταλήγοντας ο κ. Πελεκάνος ανέφερε πως βρίσκονται σε διάλογο και με άλλους Δήμους της Κύπρου αλλά και με ευρωπαϊκούς  για εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Τέλος να θυμίσουμε πως στα ταμεία του ΚΟΑΓ μπαίνουν άλλες €75,000 από κάθε παραχώρηση διαβατηρίου από την Κυπριακή Δημοκρατία τα οποία θα αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους