Αντώνης Βασίλη: Πώς θ’ αλλάξει ο τρόπος που ζούμε

Πλώρη και για νέες αγορές, πέρα από το παραδοσιακό της πελατολόγιο, έχει βάλει η RedMax. Ο CEO της εταιρείας, Αντώνης Βασίλη, εξηγεί πώς η απόφαση αυτή συνδέεται άμεσα με τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει ο νέος κόσμος των οπτικών ινών. Ένας κόσμος τον οποίο θα βιώσουμε έντονα κατά τη δεκαετία 2020 - 2030, όταν οι νέες τεχνολογίες θα εισχωρήσουν στην καθημερινότητά μας, αλλάζοντας τον τρόπο που ζούμε.
 
Διαβάστε ακόμα: Λεμεσός: 750 νέα διαμερίσματα με ενοίκιο €350!

Τα έτη 2020 - 2030 θα αποτελέσουν τη χρυσή δεκαετία των οπτικών ινών, σύμφωνα με τον κ. Βασίλη, ο οποίος αναφέρεται στις λύσεις που παρέχει η RedMax, έχοντας ήδη διεισδύσει στον κόσμο αυτό. Αναλύει, ακόμα, το όραμά του για τα επόμενα χρόνια, με την υπόδειξη ότι η τεχνολογία δεν είναι κάτι τρομακτικό, τουναντίον έχει πολλά να προσφέρει στον άνθρωπο. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι τις περισσότερες φορές αυτές που καθορίζουν και τις παραμέτρους στους άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας.

Διαβάστε ακόμα: Cablenet-Primetel: Άλλαξαν τα ποδοσφαιρικά δεδομένα

Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία κι από ποιους;
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 από τον Ανδρέα Μαυρίδη και τον υποφαινόμενο, λόγω της ανάγκης που υπήρχε τότε για δίκτυα ασύρματης επικοινωνίας, με σκοπό την παροχή γρήγορου και αξιόπιστου διαδικτύου στην κυπριακή αγορά.

Διαβάστε ακόμα: Astobank: Πωλεί το Porto Pafos Residence! (pics)

Πόσο προσωπικό εργοδοτεί;
Η εταιρεία απασχολεί 37 άτομα, εκ των οποίων οι 18 είναι μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων.

Πού εδρεύει;
Η προσωρινή μας έδρα είναι στη Βιομηχανική Περιοχή Λακατάμιας, αλλά είμαστε στη διαδικασία ανέγερσης των ιδιόκτητων μας κτιρίων στην περιοχή Λατσιών.

Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται η RedMax;
Ανέκαθεν, ο τομέας δραστηριοποίησης της εταιρείας ήταν η τεχνολογία είτε αυτή ήταν χαλκός είτε οπτική ίνα, με αποκλειστικό πεδίο δράσης την παροχή ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Το 2019, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των οπτικών ινών στην κυπριακή αγορά, αποφασίσαμε να μετατοπίσουμε την εστίασή μας στην τεχνολογία αυτή. Έτσι θα μας δινόταν η ευκαιρία να κάνουμε άνοιγμα και σε άλλα πεδία, που χρησιμοποιούν τις οπτικές ίνες σαν την κυρίαρχη τεχνολογία τους, όπως οι κλάδοι κατασκευής έξυπνων κτιρίων, τομέας hospitality, καζίνο και FTT(X).
 
Στη δεκαετία των οπτικών ινών
Εξηγείστε μας τι είναι οι οπτικές ίνες, πώς λειτουργούν και σε τι χρησιμεύουν.
Οι οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά νήματα από πλαστικό ή γυαλί, με διάμετρο μικρότερη των 10μm, που από μέσα τους μεταδίδονται ψηφιακά δεδομένα υπό μορφή φωτός, με διάμετρο μικρότερη και από μία τρίχα. Με τις ακτίνες λέιζερ ένα σήμα μπορεί να μεταδοθεί δια μέσου οπτικών ινών, σε απόσταση μεγαλύτερη από 50 χλμ. Συνήθως τις συναντάμε συγκεντρωμένες σε δέσμες, που σχηματίζουν τα λεγόμενα οπτικά καλώδια.

Ένα καλώδιο οπτικών ινών περιέχει μέσα του δεκάδες ή και εκατοντάδες πολύ λεπτές τέτοιες οπτικές ίνες. Δηλαδή, είναι η μέθοδος που μεταφέρει τεράστιο όγκο πληροφοριών με την ταχύτητα του φωτός, δίνοντας έτσι το πιο γρήγορο και ασφαλισμένο διαδίκτυο κι επιτρέποντας, παράλληλα, σε άλλες τεχνολογίες να υπάρχουν, όπως η εικονική πραγματικότητα, τα 5G και IOT.

Αιτιολογείστε μας τη θέση ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία των οπτικών ινών.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας κρυφός κόσμος πίσω από το smartphone, το tablet, το pc μας ή από οποιαδήποτε άλλη έξυπνη συσκευή χρησιμοποιούμε. Είναι ο κόσμος των οπτικών ινών, ο συνδετικός ιστός που δένει ολόκληρο το διαδίκτυο και που καθιστά εφικτή τη στιγμιαία προβολή τεράστιου όγκου πληροφοριών σε όλο τον κόσμο. Σ’ αυτόν θα βασιστούν τεχνολογίες, όπως η εικονική πραγματικότητα, τα 5G και IOT, οι ψηφιακές κατασκευές και άλλες. Όλες αυτές θα καθορίσουν όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της ζωής μας, από τον τρόπο που ζούμε, την υγεία μας και τους χώρους που θα συναναστρεφόμαστε. Η δεκαετία 2020-2030 είναι χρονική περίοδος όπου όλες αυτές οι τεχνολογίες θα εισχωρήσουν στη ζωή και την καθημερινότητά μας, αλλάζοντας τον τρόπο που ζούμε.
 
Διεύρυνση λύσεων και πελατολογίου
Ποιοι είναι οι πελάτες της RedMax;
Οι πελάτες της RedMax ήταν εξ αρχής οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είτε είχαν δίκτυα χαλκού παλιάς γενιάς είτε προηγμένης τεχνολογίας, όπως είναι αυτά των οπτικών ινών. Παράλληλα, εξυπηρετούσαμε και κάποιους ελίτ πελάτες, με ζήτηση για εξιδεικευμένες υπηρεσίες, όπως η ΑΗΚ, οι Βρετανικές Βάσεις και τα καζίνα.

Πλέον όμως και μέσα στο πλαίσιο της καινούργιας στρατηγικής μας, έχουμε ανοιχθεί σε καινούργιες αγορές, όπως έχω προαναφέρει, ενώ ευελπιστούμε να προσθέσουμε στο υφιστάμενο πελατολόγιό μας εταιρείες από τον κατασκευαστικό τομέα και τον κλάδο του hospitality.

Ήδη έχουμε κλείσει μία πολύ σημαντική συνεργασία στον τομέα της παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με μία μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων και είμαστε σε συζητήσεις για άλλες σημαντικές συνεργασίες, τις οποίες θα ανακοινώσουμε σύντομα.

Τι είδους λύσεις προσφέρει η εταιρεία σας με την αλλαγή του στρατηγικού της πλάνου και τη διεύρυνση των προσφερομένων υπηρεσιών;
Η εταιρεία μας προσφέρει λύσεις οπτικών ινών και ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις. Ως ειδικοί στις οπτικές ίνες (fiber optics experts), όπως λέει και το σλόγκαν μας, στόχο έχουμε την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων οπτικών ινών. Αυτές μπορεί να αφορούν απλές συμμετρικές συνδεσιμότητες 10Gbp ή διασυνδέσεις υψηλής ακρίβειας ή ακόμη και σύνθετα οπτικά σχέδια με υπηρεσίες cloud. Ακόμα, μπορεί να περιλαμβάνουν διαχειριζόμενα δίκτυα wi-fi για οποιεσδήποτε ανάγκες που χρειάζεται ένα σύστημα οπτικών ινών είτε αυτές αφορούν έξυπνα σπίτια, κτίρια και επιχειρήσεις ή οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή.

Τι επιτυγχάνουν οι λύσεις οπτικών ινών που προαναφέρατε;
Οι λύσεις οπτικών ινών καταφέρνουν να μετατρέπουν πλήρως τη διαδικασία σύνδεσης των οργανισμών στο διαδίκτυο και τον τρόπο με τον οποίο επιτρέπουν την επικοινωνία και προωθούν τη συνεργασία.

Οι ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις αφορούν αποκλειστικά τα δίκτυα των σχετικών παρόχων και περιλαμβάνουν οποιαδήποτε λύση αφορά όχι μόνο την ποιότητα, την αποδοτικότητα και το κόστος, αλλά και μελλοντικές προσδοκίες των πελατών, μέσω της συστηματικής χρήσης της προηγμένης τεχνολογικής τεχνογνωσίας. Περιλαμβάνουν, επίσης, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών δικτύων, την εγκατάσταση και τη λειτουργία τους, καθώς και τη συνεχή στήριξή τους στη βάση 24/7.
 
Σε πρώτο πλάνο η εξοικονόμηση
Πώς αιτιολογείτε τη θέση σας ότι η RedMax είναι ο ειδικός για τα έξυπνα κτίρια και πώς ερμηνεύεται αυτός ο χαρακτηρισμός;
Στην πιο βασική επεξήγησή του, ο όρος έξυπνο κτίριο χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα κτίριο που αξιοποιεί την τεχνολογία για να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει μεταξύ των συστημάτων του, έτσι ώστε να βελτιστοποιήσει την απόδοσή του. Αυτές οι πληροφορίες μελετιούνται στη συνέχεια για την αυτοματοποίηση διάφορων διεργασιών, από τη θέρμανση και τον εξαερισμό μέχρι τον κλιματισμό και την ασφάλεια.

Ποιοι άλλοι θα μπορούσαν, λοιπόν, να είναι ειδικοί στον τομέα των έξυπνων κτιρίων, εκτός από αυτούς που γνωρίζουν την τεχνολογία;
Κι ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματά μας στην εταιρεία είναι ότι γνωρίζουμε και εφαρμόζουμε τις τεχνολογίες όχι μόνο του σήμερα αλλά και του αύριο.

Πώς έχετε επιτύχει τον στόχο του αύριο;
Έχουμε την καλύτερη τεχνογνωσία στην αγορά, καθώς και τον εξοπλισμό για την υλοποίηση αυτής της γνώσης, επομένως είμαστε στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας των έξυπνων κτιρίων. Μπορούμε να προσφέρουμε μία ευρεία γκάμα από λύσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες για έξυπνα κτίρια, έτσι ώστε αυτά να υλοποιούν τους στόχους τους. Να κάνουν, δηλαδή, τη ζωή των ενοίκων τους πιο άνετη και παραγωγική, να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας, επιτυγχάνοντας σημαντικές εξοικονομήσεις, να προσφέρουν ασφάλεια και προστασία δεδομένων.
 
Τα δυνατά ατού της RedMax
Ποια είναι τα ατού της RedMax έναντι του ανταγωνισμού;
Ένα από τα μεγαλύτερα μας ατού, έναντι του ανταγωνισμού, είναι η αποκλειστική συνεργασία μας με εταιρείες - κολοσσούς στον τομέα της τεχνολογίας. Με αυτές, έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε, κάτω από μία στέγη, τις πρακτικές και τις πολιτικές της αυριανής τεχνολογίας. Τις φιλτράρουμε, τις προσαρμόζουμε και τις μεταβιβάζουμε στους πελάτες μας, εξασφαλίζοντας έτσι ότι πληρούνται οι τεχνολογικές τους ανάγκες, όχι μόνο του σήμερα αλλά και του αύριο.

Επομένως, η τεχνογνωσία μας είναι ο κεντρικός πυρήνας της εταιρείας, πάνω στον οποίο επενδύουμε χρόνο και πόρους, έτσι ώστε οι μηχανικοί μας και το τεχνικό προσωπικό να διασφαλίζουν το πιο άρτιο αποτέλεσμα για οποιαδήποτε τεχνολογική λύση.

Πόσο επενδύετε στην εκπαίδευση του προσωπικού σας, στην απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας;
 Όλοι οι μηχανικοί και το προσωπικό μας γενικότερα εκπαιδεύονται συνεχώς, αναπτύσσονται και βελτιώνονται, προκειμένου να διατηρούν τις γνώσεις τους up to date. Μέσω της εξιδεικευμένης γνώσης συνδέουμε τεχνολογίες και ανθρώπους με τον πιο ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο.

Η πολυετής εμπειρία μας στον τομέα είναι ακόμα ένα ατού μας. Προσωπικά ασχολούμαι με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της τεχνολογίας για περισσότερα από 25 χρόνια, ενώ στην εταιρεία εργοδοτούνται και αρκετοί μηχανικοί από την ίδρυσή της.

Πώς ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις για εναρμόνιση με τις εξελίξεις της τεχνολογίας;
Ο εξοπλισμός και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι ένα ακόμα ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Η σύγχρονη τεχνολογία απαιτεί προηγμένο εξοπλισμό και εργαλεία και αρχή μας είναι να συνεργαζόμαστε μόνο με τους καλύτερους της αγοράς είτε αυτοί είναι ο ιαπωνικός κολοσσός Fujikura για μηχανές συγκόλλησης οπτικών ινών είτε είναι η Calix για προμήθεια ενεργού εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Τέλος, πρέπει να αναφέρω ότι είμαστε η μόνη εταιρεία, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείους, που διαθέτουμε εργαστήριο συναρμολόγησης οπτικών ινών, το οποίο είναι πιστοποιημένο από την ελβετική και ειδική στον τομέα εταιρεία, Huber + Suhner.
 
Η RedMax στο μέλλον
Ποιο είναι το όραμά σας για τα επόμενα χρόνια της
RedMax;
Η τεχνολογία είναι το χόμπι μου, επομένως μπορώ να σας πω ότι ισχύει το ίδιο και με τη δουλειά μου. Όσο ελεύθερο χρόνο έχω τον αφιερώνω στην οικογένειά μου και στην τεχνολογία. Διαβάζω τα πάντα για τον τομέα και προσπαθώ να είμαι ενήμερος για το τι συμβαίνει σ’ αυτόν. Ταυτόχρονα, ταξιδεύω πολύ και λαμβάνω μέρος σε τεχνολογικά συνέδρια που πιστεύω ότι έχουν να μου διδάξουν κάτι καινούριο, ιδιαίτερα σε χώρες όπου δημιουργείται η τεχνολογία.

Κατά συνέπεια, το όραμά μου αποτελείται από πολλή τεχνολογία!

Οραματίζομαι τη RedMax να είναι η καλύτερη εταιρεία στην παραγωγή και παράδοση των πιο άρτια προηγμένων τεχνολογικών λύσεων, όχι μόνο στην αγορά της Κύπρου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Μόνο θετικά
Σήμερα, η τεχνολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας και θα διαδραματίσει ακόμη μεγαλύτερο στο μέλλον, επομένως θέλω οι λύσεις που προσφέρουμε να συνδέουν τους ανθρώπους με την τεχνολογία, με τον πιο ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο. Η τεχνολογία μπορεί σε πολλούς να φαντάζει κάτι απρόσιτο ή τρομακτικό ή στην καλύτερη περίπτωση ακαταλαβίστικο, όμως όταν η εφαρμογή της στην καθημερινότητά μας γίνεται με σωστό και ομαλό τρόπο, τότε μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο. Οραματίζομαι τη RedMax να παίζει ένα καθοριστικό ρόλο στην ομαλή εφαρμογή της, αφού θέλω η εταιρεία να είναι συνώνυμη της ποιοτικής και σωστής τεχνολογίας.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»