Αποκλειστικό: Εδώ θα γίνει το ιδιόκτητο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ!

Αποκλειστικό: Εδώ θα γίνει το ιδιόκτητο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ!

Αποκλειστικό: Εδώ θα γίνει το ιδιόκτητο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ!

Η αντίστροφη μέτρηση για το όνειρο κάθε φιλάθλου του ΑΠΟΕΛ έχει αρχίσει καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του InBusinessNews πάρθηκε οριστικά και αμετάκλητα η απόφαση για το χώρο όπου θα ανεγερθεί το ιδιόκτητο γήπεδο των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας.

Διαβάστε ακόμα:
Το πρώτο high rise κτήριο της Κύπρου είναι γεγονός
CFA Society Cyprus: Πρώτη γνωριµία µε το νέο ΔΣ
 
Ο χώρος και οι προδιαγραφές του γηπέδου
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 15 χιλιάδων θέσεων, θα είναι πλήρως στεγασμένο και θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητη γη 50 σκάλων που κατέχει ο ΑΠΟΕΛ στην Κοκκινοτριμιθιά συν σε επιπρόσθετη χαλιτική γη 100 σκάλων που θα χρειαστεί τόσο για την ανέγερση του γηπέδου, όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο.

Η ακριβής τοποθεσία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας είναι σε χώρο που γειτνιάζει με το κτήριο που στέγαζε για δεκαετίες την Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιών στην Κοκκινοτριμιθιά.

Oι τρεις παράγοντες για ολοκλήρωση του έργου
Ο ΑΠΟΕΛ ποντάρει για την ολοκλήρωση του έργου σε 3 παράγοντες. Πρώτον στην κρατική χορηγία που μπορεί να φθάσει μέχρι το 55% του συνολικού κόστους, δεύτερο σε χαμηλότοκο δανεισμό για τον οποίο θα μπορούν να μπουν ως collateral και μετρητά τα οποία θα εισπράξει από την τηλεοπτική χορηγία της Cablenet και τρίτον στην εξεύρεση εγχώριων και ξένων επενδυτών.

Επιλογή αρχιτεκτονικού γραφείου από εξωτερικό
Στην παρούσα φάση η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται στο στάδιο της επιλογής αρχιτεκτονικού γραφείου από το εξωτερικό, καθώς για να προσελκύσουν πιθανούς επενδυτές θα πρέπει να έχουν καθαρή εικόνα για το project το οποίο αποτελεί και προσωπικό στόχο του Προέδρου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Πρόδρομο Πετρίδη.
Κοινωνός των εξελίξεων είναι και η UEFA την οποία η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ενημέρωσε πλήρως για τα σχέδια ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου.

Γήπεδο με όχημα το σωματείο ΑΠΟΕΛ
Να θυμίσουμε πως οι εταιρείες δεν δικαιούνται κρατική χορηγία για ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου σε αντίθεση με τα σωματεία όπου αυτό επιτρέπεται. Άρα για να υλοποιηθεί το έργο θα γίνει με όχημα το σωματείο του ΑΠΟΕΛ.
 
Τέλος να υπενθυμίσουμε πως ο ΑΠΟΕΛ εξέταζε άλλες δύο επιλογές για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου και συγκεκριμένα το Μακάρειο Στάδιο και το Δημοτικό Στάδιο Λακατάμιας, επιλογές που για διαφορετικούς λόγους εγκαταλείφθηκαν οριστικά και αμετάκλητα.
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας