Το πρώτο high rise κτήριο της Κύπρου είναι γεγονός

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.


Διαβάστε ακόμα:
Αποκλειστικό: Εδώ θα γίνει το ιδιόκτητο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ!
CFA Society Cyprus: Πρώτη γνωριµία µε το νέο ΔΣ

Ένα πολυώροφο κτήριο ύψους 135 μέτρων θα κοσμεί τη λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία, από τον Μάρτιο του 2020.

Το 360, την ανέγερση του οποίου ανέλαβε η Cyfield για τις ανάγκες της 101 Developmets, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.

Είναι το πρώτο high rise κτήριο, το οποίο αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα της λεωφόρου Μακαρίου και γενικότερα του κέντρου της Λευκωσίας.

Πρόκειται για το ψηλότερο κτήριο που διαθέτει η πρωτεύουσα και η Κύπρος μέχρι στιγμής, το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών σε ολόκληρη την πόλη.

Το 360 διαθέτει 34 ορόφους, 120 διαμερίσματα, τρία καταστήματα, δύο εστιατόρια, πισίνα, γυμναστήριο, σαλόνι για εκδηλώσεις και τρία υπόγεια με 320 χώρους στάθμευσης και αποθήκες.

Επιστροφή στο κέντρο
Όραμα του ιδρυτή του Ομίλου Εταιρειών Cyfield, Κυριάκου Χρυσοχού, ήταν η δημιουργία ενός κτηρίου που θα συμβάλει στην επιστροφή των Κυπρίων στο κέντρο της Λευκωσίας, καθώς και στην «ανάσταση» της λεωφόρου Μακαρίου.

Το 360 έχει σχεδιαστεί ως μία αναβαθμισμένη οικιστική πρόταση εφάμιλλη κτηρίων που βρίσκονται στις μεγάλες πρωτεύουσες και απευθύνεται κυρίως σε Κύπριους, αλλά και σε ξένους, οι οποίοι άρχισαν να στρέφονται πλέον από τα παράλια προς την επενδυτική σταθερότητα της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, αρκετές ήταν οι φορές που o ιδρυτής του Ομίλου Εταιρειών Cyfield είχε τονίσει σε δηλώσεις του ότι το έργο απευθύνεται κυρίως σε ντόπιους αγοραστές. Σε αυτή τη λογική δημιουργήθηκαν διαμερίσματα, με τιμές που ξεκινούν από €250,000 για διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, €280,000 για διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων και €330,000 για διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα κοινόχρηστα έξοδα του κτηρίου, που θα περιλαμβάνουν τη χρήση της πισίνας, του γυμναστηρίου και των άλλων υπηρεσιών, δεν θα υπερβαίνουν το €1 το τετραγωνικό μέτρο τον μήνα. 

Το κόστος του πολυώροφου έργου ανέρχεται στα €80 εκατ.

Νέα εποχή για τη Μακαρίου
Το 360 μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσει μια καλύτερη εποχή για τη Μακαρίου, η οποία σταδιακά, βρίσκει την παλιά της αίγλη με καινούρια καταστήματα, εστιατόρια και κτήρια.

Το έργο αναμένεται να λειτουργήσει εμπλουτιστικά με τα έργα αναβάθμισης του κέντρου της πόλης, όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, η ανανέωση του εμπορικού τριγώνου Ευαγόρου, Μακαρίου και Στασικράτους, αλλά και η πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση της πλατείας Ελευθερίας.

Δειτε Επισης

Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις