Αποκλειστικό: Βρήκε επενδυτή το εμβληματικό ΣΟΔΑΠ!

Προσφορά που ξεπερνά τα €32 εκατ. δέχθηκε η Altamira σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του InBusinessNews για το ακίνητο του ΣΟΔΑΠ στη Λεμεσό το οποίο αποτελεί ένα εμβληματικό σύμπλεγμα εργοστασιακών εγκαταστάσεων, που από το 1947 την έδρα του Συνεργατικού Οργανισμού Διαθέσεως Αμπελουργικών Προϊόντων (ΣΟΔΑΠ).

Διαβάστε ακόμα:
Πανίκος Νικολάου: Γέμισε τα παπούτσια του Τζον Χούρικαν

Θετική ψήφο στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα δίνουν οι Κύπριοι


Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η προσφορά έγινε από Ρώσους επενδυτές οι οποίοι έχουν σχέδια να προχωρήσουν σε ανάπτυξη μαμούθ στην περιοχή, με πολυώροφα κτήρια και άλλες υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις.
 
Η πρόταση εξετάζεται στην παρούσα φάση και αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του deal πριν το τέλος του χρόνου.
 
 
Το ΣΟΔΑΠ βρίσκεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς και κεντρικές τοποθεσίες του δήμου Λεμεσού στην ενορία Τσιφλικούδια. Συγκεκριμένα, βρίσκεται μεταξύ του νέου λιμανιού και της μαρίνας Λεμεσού ενώ απέχει λίγα μόλις λεπτά από το εμπορικό κέντρο My Mall και το υπό ανέγερση πολυθεματικό καζίνο-θέρετρο City of Dreams Mediterranean.

Η ιδιοκτησιακή μονάδα αποτελείται από δέκα συνολικά τεμάχια, δύο εκ των οποίων ανήκουν στην Συνεργατική Ένωση Διάθεσης Χαρουπιών. Τα τεμάχια εφάπτονται της θαλάσσιας ακτογραμμής με συνολική πρόσοψη γύρω στα 220 μέτρα. Εντός των ακινήτων, υπάρχουν διατηρητέα κτίρια συνολικού εμβαδού περίπου 7.500 τ.μ. Η συνολική έκταση γης είναι 38.827 τ.μ. και εμπίπτει κατά 7.300 τ.μ. στην Εμπορική Ζώνη Εβ6 και κατά 31.527 τ.μ. στη Βιομηχανική Ζώνη Κατηγορίας Β Βα4.
 
Προηγήθηκε η πώληση του εργοστασίου της ΛΟΕΛ
 
Να θυμίσουμε πως εκτός από το εργοστάσιο της ΣΟΔΑΠ στη Λεμεσό, πωλήθηκε πρόσφατα από την Τράπεζα Κύπρου και το εργοστάσιο της ΛΟΕΛ για €33 εκ.Πρόκειται για φιλέτο τεσσάρων αγροτεμαχίων με συνολική έκταση 32.271 τ.μ. που  βρίσκονται στην ενορία Τσιφλικούδια της Λεμεσού, 800 μέτρα δυτικά της μαρίνας Λεμεσού.

 Το περιουσιακό στοιχείο εμπίπτει σε δύο ζώνες. Συγκεκριμένα:

-31.171τ.μ. εμπίπτουν στην οικιστική ζώνη με συντελεστή δόμησης 140% και συντελεστή κάλυψης 50% και μέγιστο ύψος 17μ.

-1.100 τ.μ. εμπίπτουν στην εμπορική ζώνη σχεδιασμού με συντελεστή δόμησης 160% και συντελεστή κάλυψης 50%, και μέγιστο ύψος 20,5 μ.
 
Το πρώην εργοστάσιο της LOEL εξαγοράστηκε από Κινέζους επενδυτές οι οποίοι σχεδιάζουν πολυώροφη ανάπτυξη με πύργους στην περιοχή.
 
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια