Powered by

Πανίκος Νικολάου: Γέμισε τα παπούτσια του Τζον Χούρικαν

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.

Διαβάστε ακόμα:
Αποκλειστικό: Βρήκε επενδυτή το εμβληματικό ΣΟΔΑΠ!

Θετική ψήφο στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα δίνουν οι Κύπριοι

 
Ο Πανίκος Νικολάου εντάχθηκε στην οικογένεια της Τράπεζας Κύπρου το 2001 με την καριέρα του να εστιάζεται κυρίως στον Τομέα των Μεγάλων Επιχειρήσεων. Το 2015 ο προκάτοχος του Τζον Χούρικαν και το ΔΣ της Τράπεζας τον εμπιστεύονται για να αναλάβει τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνση Αναδιάρθρωσης και Ανάκτησης Χρεών, ενώ τον Ιούνιο 2016 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Ήταν δηλαδή ένα σημαντικό στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου έχοντας υπό την εποπτεία του ένα τμήμα που εξυπηρετούσε περισσότερους από  2,500 εταιρικούς πελάτες, σε βασικούς τομείς της οικονομίας.
 
Όσοι τον γνώριζαν δεν εκπλάγηκαν
Η αλήθεια όταν ο κ. Χούριγκαν ανακοίνωνε την αποχώρηση του από το Συγκρότημα το όνομα του κ. Νικολάου δεν είχε «παίξει» στους υποψήφιους διάδοχους του. Η ανακοίνωση ωστόσο του ονόματος του δεν προκάλεσε έκπληξη στα υψηλά δώματα της Τράπεζας Κύπρου καθώς τον θεωρούσαν και τον θεωρούν ως ένα πολύ ικανό στέλεχος το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει το Συγκρότημα στην εκπλήρωση των στόχων του.

Ανέλαβε επίσημα καθήκοντα το Σεπτέμβριο του 2019 μετά την τυπική έγκριση του διορισμού του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος CEO του μεγαλύτερου τραπεζικού συγκροτήματος της Κύπρου, είπε πως η επιλογή του στη θέση αυτή δεν είναι μόνο μεγάλο προνόμιο αλλά και μεγάλη ευθύνη, την οποία και αναλαμβάνει. Διαβεβαίωσε παράλληλα πως όπως το παρελθόν η διευθυντική ομάδα και το προσωπικό πάντα έθετε υψηλούς, εξωπραγματικούς στόχους και τους πετύχαινε έτσι θα συνεχίσουν να κάνουν και στον μέλλον.
 
Σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης
Eπί θητείας του κ. Νικολάου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης του Συγκροτήματος μέσω του οποίου περίπου 470 υπάλληλοι έχουν εγκριθεί για αποχώρηση, με το συνολικό μη επαναλαμβανόμενο κόστος να ανέρχεται σε περίπου €79 εκατ. που αναμένεται να αναγνωριστεί κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Επιπρόσθετα, συνέχισε με τον εξορθολογισμό του αριθμού των καταστημάτων  καθώς προανήγγειλε την περαιτέρω στον αριθμό των καταστημάτων  κατά 8% μέχρι το τέλος του έτους.
 
Ψηφιακή μεταμόρφωση Συγκροτήματος
Ο κ. Νικολάου εστειλε παράλληλα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης του Συγκροτήματος.

Παρόλα αυτά παραμένουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν και για αυτό έστειλε μήνυμα πως επικεντρωμένοι στη συνέχιση της μείωσης του κινδύνου στον ισολογισμό και στην περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας μέσω μείωσης των εξόδων μας. Στόχος του είναι καταστήσει την Τράπεζα Κύπρου  έναν πιο ισχυρό, πιο ασφαλή οργανισμό, επικεντρωμένο στο μέλλον.

Εμείς πάντως θεωρούμε πως μέχρι στιγμής δείχνει να γεμίζει και με το παραπάνω τα παπούτσια του Τζον Χούρικαν.
 
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»