Sunset Gardens: Νέα οικιστική ανάπτυξη με 310 διαμερίσματα στη Λεμεσό

InBusinessNews  05/12/2019 07:37
Sunset Gardens: Νέα οικιστική ανάπτυξη με 310 διαμερίσματα στη Λεμεσό

Sunset Gardens: Νέα οικιστική ανάπτυξη με 310 διαμερίσματα στη Λεμεσό

InBusinessNews  05/12/2019 07:37

Ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται η αίτηση για τη δημιουργία της νέας οικιστικής ανάπτυξης «Sunset Gardens» στη διοικητική περιοχή Τσερκέζοι (αλλιώς γνωστή και ως Τσερκέζ Τσιφλίκ), στη Λεμεσό.

RELATED ARTICLES


Το προτεινόμενο έργο ιδιοκτησίας της«Citrus Gardens Development LTD» αφορά περιφραγμένη οικιστική ανάπτυξη, η οποία θα είναι πλούσια σε εγκαταστάσεις.

Διαβάστε ακόμα: 7 ελληνικές αλυσίδες που ετοιμάζουν κάθοδο στην Κύπρο!

Με χαμηλές πολυκατοικίες
Συγκεκριμένα, θα αποτελείται από χαμηλές πολυκατοικίες με μέγιστο αριθμό ορόφων τους τέσσερις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν συνολικά 310 διαμερίσματα, ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων, που θα διαθέτουν εξωτερικό καλυμμένο χώρο στάθμευσης και θα έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου.
 
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη, ο σχεδιασμός του Sunset Gardens συμπεριλαμβάνει οικοπεδοποιήσεις, δημιουργία δρόμων και τοπιοτέχνηση.

Διαβάστε ακόμα: Altamira: 7 κατοικίες στη Λακατάμια από €144,000 (pics)

Ο διαχωρισμός οικοπέδων και η κατασκευή του δημόσιου οδικού δικτύου θα υλοποιηθούν στα πλαίσια άλλης πολεοδομικής άδειας, η οποία εκδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2019.

Η ανάπτυξη συμπεριλαμβάνει πισίνες (ιδιωτικές και κοινόχρηστες), υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας και πρόσθετες κοινόχρηστες εγκαταστάσεις. 

Διαβάστε ακόμα: Ακίνητα: Πτώση σε Λεμεσό και Λάρνακα, δυναμικά η Λευκωσία

Οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις θα αποτελούνται από: 

  • Γήπεδο αντισφαίρισης 
  • Μισό γήπεδο καλαθόσφαιρας 
  • Χώρους στάθμευσης (ενοίκων και επισκεπτών) 
  • Πισίνες εκγύμνασης 
  • Πισίνες για αναψυχή 
  • Παιδότοπο
  • Υπαίθριους χώρους ψησίματος
  • Γυμναστήριο

Σε δύο φάσεις οι εργασίες
Το εμβαδόν του τεμαχίου ανέρχεται στα 93.030 τ.μ., από τα οποία 8.675 τ.μ. θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή δρόμων, 12.570 τ.μ. θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία χώρου πρασίνου, 2.514 τ.μ. θα χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση κοινοτικού εξοπλισμού. 

Το υπόλοιπο εμβαδόν θα διαχωριστεί σε τρία μέρη, τα οποία θα απαρτίζουν τις εγκαταστάσεις της ανάπτυξης. 

Όπως προκύπτει από τη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον, το έργο θα υλοποιηθεί σε δυο φάσεις.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2020 και να διαπεραιωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022. Η πρώτη φάση θα διαρκέσει 18 μήνες περίπου. 

Διευκρινίζεται ότι στο παρόν στάδιο έγινε πολεοδομική αίτηση μόνο για την πρώτη φάση του έργου, επομένως ο σχεδιασμός του έργου ολοκληρώθηκε μόνο για την πρώτη φάση. Ωστόσο, η περιβαλλοντική μελέτη λαμβάνει υπόψη και αξιολογεί ολόκληρο το έργο. 

Διευκρινίζεται ακόμα ότι οι φάσεις που θα ακολουθήσουν την αρχική θα βασίζονται στην ίδια φιλοσοφία και πρόνοιες. 
 

sunsetgardens2

 

Πού βρίσκεται το προτεινόμενο έργο
Η προτεινόμενη ανάπτυξη εμπίπτει στο Τοπικό Σχέδιο Λεμεσού και χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Τσερκέζοι. 

Το τεμάχιο ανάπτυξης αυτή τη στιγμή είναι καταχωρημένο ως χωράφι, το οποίο δεν γειτνιάζει με άλλες αναπτύξεις αλλά ούτε και με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Επομένως για τη δημιουργία προσβάσεων στο χώρο του έργου θα υλοποιηθούν και οι ανάλογες εργασίες οδοποιίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση – εντός 800 μέτρων, προς τα ανατολικά, υφίσταται το εμπορικό κέντρο της Λεμεσού «My Mall» και στην ίδια κατεύθυνση, σε μικρότερη απόσταση, σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το καζίνο Λεμεσού. Προς τα νότια εντοπίζεται γεωργική γη, η αλυκή Λεμεσού και οι Βρετανικές Στρατιωτικές Βάσεις Ακρωτηρίου. Νοτιοανατολικά του χώρου ανάπτυξης βρίσκεται το λιμάνι Λεμεσού. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας